Stalin sen tiesi…
Stalin sen tiesi vuonna 1924 kun Lenin kuoli ja Stalin nousi Neuvostoliitossa valtaan.
Stalin sanoi: ” Olemme 50-100 vuotta johtavia kansakuntia jäljessä, ja tämä täytyy kuroa kiinni kymmenessä vuodessa!”
Vuoden 1928 aikana määriteltiin ensimmmäiset teollistumisen viisivuotistavoitteet. Pyrkimys oli nousta samalle tasolle länsimaiden kanssa vuoteen 1932 mennessä. Alkoi järjettömän järjestelmän eli kommunismin oikeat tavoitteet ja pyrkimykset paljastua kansalle, miljoonia ihmisiä leimattiin valtionvihollisiksi. Heitä tapettiin tai siirrettiin leireille pakkotyöhön kuolemaansa asti. Stalin valjasti kaikki Neuvostoliitossa olevat Neuvostotasavallat Kremlin hirmuvallan alle. Kuvaavaa on että Leninin aikana Neuvostovalloissa kukoisti vielä paikalliset kielet ja kulttuuri kunnes johtoon astui Stalin.
Nyt Putin on tekemässä omanlaisensa virheen. Yrittämättä enää kiriä johtavia kansakuntia eli länsimaita kiinni tämä tuhoaa jo sen mitä on kiinni kurottu ja ajaa maan vuosikymmeniä taaksepäin kehityksessä.
Tämä aika tulee jäämään historiaan aikana josta ei Venäjällä haluta puhua sitten kun laskun maksu maalle koittaa…ehkä silloin kansa näkee millaisen hirviön ovat synnyttäneet.
Jos sinua oikeasti kiinnostaa minkälaista elämä on tällä hetkellä Venäjällä, seuraa youtubessa Igor in Russia. Siinä suomalainen kaveri liikkuu Pietarissa ja kuvaa normaalia elämää. Avartaa.
https://www.youtube.com/watch?v=y8cUeXfS8do
Ilmoita asiaton viesti
Hokkus pokkus.
Oletko ystävällinen etkä kirjoita minun aiheisiin venäjämielisiä juttujasi. Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä näitä voi Marko tutkailla, ei se ole sinällään venäjä mielistä jos katsoo miten asiat ovat. Baklukov näyttää myös kuinka naapurissa menee, näyttää toki mielellään useimmiten ne hyvät puolet – https://www.youtube.com/@baklykovlive Kun sanoin kerran chatissa hänelle, että mites siellä Mariuopolissa, kun olette pommitaneet kaikki pask…, niin hän suuttui erittäin kovasti ja käski paini vit… kanavaltaan ja vielä tunnin päästäkin mutisi että fuck you Razala ;O))
Ilmoita asiaton viesti
Painottaisin miettimään jotta mihin pyrittiin (Stalin) ja mihin ollaan menossa (Putin).
Toinen nosti julmalla tavalla maan ja siihen liitetyt valtiot kommunistiseksi sulatoksi.
Toinen tuhoaa ja rappeuttaa nyt ihan kaiken.
”Alea iacta est”
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on valtava maa-alue, sillä on paljon luonnonvaroja ja maassa asuu paljon ihmisiä. Siis periaatteessa mahdollisuudet menestykseen ovat olemassa. Menestymisen mahdollisuudet ovat huikean paljon paremmat kuin esimerkiksi Suomella.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on pinta-alaltaan suuri, venäläiset itse asuu pienellä alueella Moskovan ja siitä levittyvien alueiden ympärillä. Näillä suurilla rikkailla maa-alueilla asuu sen alkuperäisväestöä ja valtioita joita on sulautettu osaksi Venäjää. Kun nämä alkavat vaatimaan oikeuksiaan tulee Venäjä hajoamaan. Siitä on näkyvissä jo merkkejä Putinin aloitettua sodan, he on huomanneet että valta on jaettavissa…
Ilmoita asiaton viesti
Stalin vaatimuksesta tuomittiin Venäjän ja muidenkin maiden kansalaisia pykälä 58 alakohtineen kuolemaan tai karkoitukseen vankileireille, valtio ei todellakaan ole mikään onnela.
Putinin jumaloima Stalin antaa nykysuuntaa, mihin taas ollaan menossa, musikan henki ei paina Putinin haaveissaan mitään, kun tykistöllä tehdään jauhelihaa kylän koirille.
Putinin vielä lisäyksenä vie kaikkien kansalaisten talletukset sotakassaan, tämä todistaa että loppusuoralla ollaan, ja täysi paniikki hallinnossa.
Onko se Nato, tai muu taho joka venyttää Putinin nenän rotankilleröön, että vain enää jalat töpöttää paikallaan.
Eikö mitään moraalia ole muulla maailmalla että saadaan tämä tappajasirkus loppumaan.
Venäjä pitää riisua myös fyysisesti, eli kaikki ryöstömaat pitää palauttaa alkuperäisille omistajilleen, Kiinalle kannustimena Mantsuria, Japanille Kuriilit, Saksalle Königsberg, ja Suomelle Karjala, Petsamo, ja saaret, suurimpia mainiten.
Lisäksi annettava tuki Venäjän reunakansantasavaltojen itsenäistymiselle, tämä olisi hyvä herätys neuvostokansalaisille, ketä kumartaa, ja kelle alistaa itsensä.
Ilmoita asiaton viesti
Mm Japani nostaa ripeästi puolustuvoimiensa budjettia 50% ja näin ollen varustautuu tuossa suunnassa maailmaa. Kuriilien saaret…
Maailmalla tapahtuu jatkuvasti ja muualla päin maailmaa on eri intressit mutta samaa kaikki nyt harjoittaa, varustautumista.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt vasta monet tajusi että Venäjä on savijalkainen jättiläinen, Japani huomasin hetkensä tulleen Kuriilien takaisin saamiseksi.
Siitä syystä laivastoa on erityisesti vahvistettu, telakoilla on on kaikki liikenevä kapasiteetti käytetään armeijan tarpeisiin.
Japani on vaatinut kovemmin vaatimuksia saarten palautuksista kuin Suomi Karjalasta, eivätkä kirjoita allekirjoita rauhansopimusta sitä ennen.
Suomen tulevan hallituksen pitää nostaa Karjalan palautus ykköstavoitteeksi, mutta tämä tyttöviisikko vain punaa huulia, ja hioo kynsiään asian suhteen. Pitää antaa selvät vaatimukset Venäjän suurlähettiläälle Pavel Kuznetsoville, ja muistuttaa siitä säännöllisin välein.
Ilmoita asiaton viesti
Japani ei ole koskaan solminut Venäjän kanssa rauhansopimusta joka päättäisi toisen maailmansodan siltä osin jossa Venäjä (Neuvostoliitto) ryöväsi saaret Japanilta. Alueet kuuluu lakien mukaan edelleen Japanille.
Tulee vielä ottamaan alueet takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Merkillistä kuinkä setä Lenin on suomalaisille joku hyvis.
Kammottava murhamies hänkin.
Jos yhtään perehtyy hänen puheisiinsa ja tekoihinsa ja ideologiaansa (ei julkiseen).
Ainoa näistä himomurhaajista, joka tietääkseni tunnusti kammottavat tekonsa oli Hruzev. Hänkin vasta sanelemissaan muistelmissa.
”Käteni ovat kyynärpäitä myöten veressä”.
Stalinin aikana tapahtunut taloudellinen ja teollinen kehitys perustui suurimmaksi osin miljoonien orjatyöläisten raadantaan epäinhimillisissä oloissa.
Näitä orijia riitti, kun tarpeen mukaan, edellisten kuoltua uusia pyydystettiin ja tuomittiin usein ilman oikeudenkäytiä vankileirien saaristoon.
Hiili, kulta ja muille kaivoksille. Metsätöihin Siperiaan, teollisuuteen ja joka paikkaan, missä tarvetta oli.
Kammottava koko kommunismin historia heti alusta alkaen ihan loppuun asti.
Koko maa on edelleen historiansa mädättämä, kuten olemme jälleen kerran saaneet huomata.
Eikä se menneisyytensä vuoksi koskaan saavuta inhimillisyyttä, ennenkuin se pilkotaan ja osasilleen annetaan itsenäisyys.
Eikä se silti tule tapahtumaan tuskitta.
Paljon tulee verta vielä vuotamaan tuossa kurjien maassa!
Ilmoita asiaton viesti
”Merkillistä kuinkä setä Lenin on suomalaisille joku hyvis.
Kammottava murhamies hänkin.”
Jep, en ymmärrä millä mittarilla kukaan tästä tyypistä pitää tai sitä jopa jumaloi. Ehkä sellaiseen jolla ei ole omia määpääriä, ehkä tälläiset hakee jotain ”jumalhahmoo”, määränpäätä elämälleen? syytä elää? vaikka Lenin ja sen ”perilliset” joukkoineen tapatti maailmassa satoja miljoonia ja tapattaa edelleen,,,aatteen vuoksi?
Ilmoita asiaton viesti
Historiansa mädättämä? Eikös Venäjä ollut 1800-luvulla maailman johtava maa?
Ilmoita asiaton viesti
”Eikös ollut?” No ei nyt todellakaan ollut likimainkaan. Maailman ”johtava maa” kun oli selkeästi Iso-Britannia tai siis oikeammin Brittiläinen imperium. Kaukaa takamatkalta punnersivat ajan mittaan rinnalle Yhdysvallat ja Saksa, mutta nekin vasta seuraavalla vuosisadalla.
Venäjä on ollut talous- ja sotilasmahtina korkeintaan Ranskan luokkaa, ehkä juuri ja juuri Itävalta-Unkarin ja Japanin edellä. Jos nyt sitäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Japani vieläpä rökitti tämän sotilasmahdin perusteellisesti Venäjän-Japanin sodassa.
Ilmoita asiaton viesti
Toki, Britit, hehän ovat olleet aina ja ovat edelleen imperialistinen roistovaltio, joka on ryöstänyt maita maailmanlaajuisesti.
Wikipedia: ”Liittolaisten kanssa ranskalaiset ajettiin takaisin Pariisiin, ja Napoleon syöstiin vallasta. Liittolaisten voiton jälkeen Aleksanteri sai maineen Euroopan pelastajana, ja hänen osuutensa oli merkittävä Wienin kongressissa 1815 piirrettäessä Euroopan rajat uudelleen. Samana vuonna hän perusti Pyhän allianssin Itävallan ja Preussin kanssa, joiden johtajien kanssa hän julisti ylläpitävänsä kristillisiä arvoja Euroopassa. Samalla maat turvasivat selustansa Ranskan vallankumouksesta lähtöisin olevia huolestuttavia yksinvaltaa vastustavia ja vapautta vaativia arvoja vastaan. Liitosta tuli neliliitto Britannian myötä.[14]
Venäjä jatkoi laajenemistaan länteen. Wienin kongressi perusti uudelleen Puolan kuningaskunnan, jolle Aleksanteri myönsi perustuslain. Hänestä tuli Venäjän itsevaltaisen keisarin ja Suomen suuriruhtinaan (1809) aseman lisäksi myös Puolan peruslaillinen monarkki. Vuonna 1813 Venäjä valloitti Bakun Kaukasiassa Persialta, ja Alaskakin oli jo tiukasti keisarikunnan hallussa.[14]”
Ei toi ihan pieneltä vaikuta 🙂
Niin, Leninin isoveli oli murhayrittämässä Aleksanteri III. Oikeutetusti hirtettiin. Leninistä sitten kasvoi isoveljeäänkin suurempi murhamies.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Näinhän se sinun Venäjäsi on aina tykännyt aivan vietävästi toimia Euroopassa kaikkia ”vapautta vaativia arvoja vastaan”. Ei vain 1800 -luvulla vaan myös 1900 -luvulla. Kovasti mielellään toimisi vielä 2000 -luvullakin. Pahus sentään, kun enää ei anneta toimia. Luulisi ketuttavan ankarasti.
Ilmoita asiaton viesti
Jos lukee venäläistä historiaa, niin taatusti oli johtava maa 1800-luvulla ja yhtä lailla se on sitä nytkin Putin-lasit päässä katsottuna.
Oikeasti 1800-luvun Venäjä oli takapajuinen maatalousvaltio, jossa talonpojat olivat maaorjia ja vapauttamisen jälkeenkin sidottuja kyläyhteisöön. Tuotanto ei pysynyt väestönkasvun perässä ja nälänhätä arkipäivää.
Teollisuus oli vähäistä, keskiluokkaa ei ollut, sivistystaso kansan parissa oli hälyttävän alhainen, ortodoksikirkko oli uudistusten este ja liittoutunut yksinvaltiaan kanssa. Valtakunnan rajaseudulla oli jatkuvia kapinoita ja armeija oli suuri, mutta vanhanaikainen.
Siinä sinulle 1800-luvun johtavaa valtiota. Ethän vaan ole käynyt kouluja itänaapurissa, kun pidät Venäjää 1800-luvun johtavana maana?
Ilmoita asiaton viesti
Jatkan wikipediasta: ”Ranskan vuoden 1830 kapinan jälkeen myös puolalaiset nousivat kapinaan 1830. Yhdentoista kuukauden sodan jälkeen puolalaiset kukistettiin 1831, Puolan parlamentti hajotettiin, perustuslaki kumottiin ja maasta tehtiin Venäjän maakunta, jonka virallinen kieli oli venäjä. Euroopan hulluna vuotena 1848 Nikolai oli etulinjassa puolustamassa vanhaa järjestelmää. Hän antoi apua Habsburgeille Unkarin kapinan kukistamisessa ja taivutti Preussia olemaan omaksumatta vapaamielistä perustuslakia. Autettuaan vallankumousten estämisessä Nikolai vaikutti Euroopan voimakkaimmalta hallitsijalta.[16]
Yleisestä ilmapiiristä huolimatta Venäjän kulttuuri nousi silti kukoistukseen, Aleksandr Puškin, Nikolai Gogol ja Ivan Turgenev toivat Venäjälle kansainvälistä mainetta ja kunniaa. Baletti tuotiin Ranskasta, ja se vakiinnutti asemansa Mihail Glinkan (1804–1857) sävellysten ansiosta. Kansallisuusaatteen myötä filosofit jakaantuivat kahteen koulukuntaan (katso slavofiilit ja zapadnikit), toiset pitivät Venäjää edelleen takaperoisena ja primitiivisenä, ja pyrkivät edistämään länsimaistumista. Toiset taas keskittyivät slaavilaiseen kulttuuriin ja väheksyivät länsimaisia vaikutteita. Jotkut jälkimmäisistä pitivät perinteistä talonpoikaiskommuunia vaihtoehtona länsimaiselle kapitalismille ja Venäjän sosiaalisena ja moraalisena pelastajana.[16]
Nikolain pyrkiessä pitämään yllä olemassa olevaa tilannetta Euroopassa, hän otti tiukan asenteen Osmanien valtakuntaa vastaa. Seuratessaan Venäjän perinteistä asemaa ortodoksien suojelijana hän pyrki turkkilaisten hallitseman Balkanin ortodoksien suojelijaksi. Venäjä soti voittoisan sodan osmaneja vastaan 1828 ja 1829 ja solmi 1833 Unkari-Skelissin sopimuksen. Vuoden 1848 vallankumousten kukistamisen vahvistaman kansainvälisen asemansa turvin hän provosoi osmanit sotaan 1853 valloittamalla Moldavian ja Valakian. Pelätessään Venäjän kukistavan osmanit, Britannia ja Ranska liittyivät Krimin sodassa turkkilaisten puolelle. Itävalta vaati Venäjän vetäytymistä, ja Preussi pysyi puolueettomana, jättäen Venäjän ilman liittolaisia. Eurooppalaiset joukot valtasivat Venäjän linnoitetun Sevastopolin tukikohdan vuoden piirityksen jälkeen syyskuussa 1854. Nikolai I kuoli ennen sodan päättymistä, mutta Sevastopolin menetyksen ja Aleksanteri II:n valtaannousun jälkeen aloitettiin rauhanneuvottelut ja sota päättyi Pariisin rauhaan 30. maaliskuuta (J: 18. maaliskuuta) 1856.[16][17]”
Niin, kävin koulut Suomessa, mutta paljon olen maailmaa nähnyt Japanista Las Vegasiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tyni, jospa et jatka minun blogilla ”leikkaa/liimaa” wikipediaasi. Kiitos siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä hyötyä wikipedian kopioinnista, kun se ei mitenkään todista väitettäsi Venäjästä 1800-luvun johtavana valtiona?
Ilmoita asiaton viesti
Nämä leirit olivat käytössä jo 1800 luvulla. Tsaarit osasivat orjian käytön myös.
Karkotettiin Siperiaan yli 3000 suomalaistakin autonomian aikana.
Kuuluisimpana ehkä Ukko-Pekka Svinfuvud.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän johtajista ei löydy yhtään ”hyvistä” ainakaan 500 vuoden ajalta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä Putinille riitä oman maansa ja Ukrainan tuhoaminen vaan yrittää nyt saada Serbiaa aloittamaan sodan Kosovosta jotta lännen huomio ja resurssit hajautuisivat. Toivottavasti -stanit Venäjän itä- ja eteläpuolella huomaavat sen heikkouden ja ottavat siitä osansa, sitä ei putinin valta kestäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Historiassa vallitsee tietty lainalaisuus vallankumouksien kohdalla.
Kun diktatuuri on tullut tiensä päähän, se kukistetaan. Joskus verisesti, joskus vähemmän verisesti, mutta aina on tuloksena kaoottinen sekava tilanne, joka kestää noin vuosikymmenen ajan.
Sitten johtoon nousee ”jämäkkä” persoona, jolle kansa antaa toivon kaiken sekavuuden lopettamisesta
Ranskan vallankumous ei suinkaan päättynyt Maria Antoinetten mestaukseen, vaan se päättyi vasta kymmenkunta vuotta myöhemmin Napoleonin valtaan nousuun. Hän julisti itsensä keisariksi ja kielsi vallankumouksellisen Marseljeesin laulamisen.
Saksan keisarikunnan luhistumisen jälkeen seurasi kaoottinen Weimarin tasavalta, jossa vallitsi hyperinflaatio, työttömyys ja toivottomuus. Se päätyi Hitlerin valtaan nousuun
Venäjän keisarikunnan luhistumisen jälkeen bolshevikit ottivat vallan, mutta he joutuivat tinkimään suuresti omista ambitioistaan ja käytännössä peruuttamaan sosialismin n.s. NEP-kaudella 20-luvulla. Stalin palautti keskusjohtoisen kurin 30-luvun alkuun mennessä.
Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen seurasi kaoottinen Jeltsinin tasavalta, jolle oli tyypillistä talouskriisit, inflaatio ja rikollisuus. Reilun kymmenen vuoden jälkeen vallan otti Putin, joka palautti valtiollisen kurin miltei nevostosfäärin tasolle.
Ja niin edelleen…
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin ja nyt tulee show nimeltä: ”Putinin nousu ja tuho”.
Katsotaan millainen aikakausi sen jälkeen Venäjällä alkaa.
Tai sitten Putin ei kaadu mihinkään vaan kansa nauttii sotimisesta ja tilanne säilyy ”sotilaallisena erikoisoperaationa” vuosia. Tämä sota tuskin muutenkaan loppuu vuoden 2023 aikana. Se on jo muuttunut kulutussodaksi.
Länsimaat ja sivistyneet maat ratkaisevat Ukrainan kohtalon avustuksillaan niin siviileille kuin sotavoimille Ukrainassa.
Venäjän kohtalo lepää muiden diktaattoreiden käsissä,,,haluaako nämä lopulta lopputulosta jossa Venäjä selviää vai haluavatko jäätelökauhalla kourasta itselleen kuormasta…?
Ilmoita asiaton viesti