Suojeluskunnat syntyy sosialismia vastaan ja haudataan lopulta kansallissosialismin alttarille 75 vuotta sitten

”Suomi sitoutuu heti hajoittamaan kaikki sen alueella toimivat hitleriläismieliset (fascisminluontoiset) poliittiset, sotilaalliset ja sotilaallisluontoiset samoinkuin muutkin järjestöt, jotka harjoittavat Yhdistyneille Kansakunnille ja erityisesti Neuvostoliitolle vihamielistä propagandaa, sekä vastaisuudessa olemaan sallimatta tämäntapaisten järjestöjen olemassaoloa.” (Välirauhan 21. artikla)

Siihen loppui sosialismia vastustanut (vapaussota) sekä kansallissosialismin rinnalla (jatkosota) eli sosialismin rinnalla taistellut Suojeluskunnat. Tätä voidaan lähinnä kansallisromanttisesti muistella, muutoin tällä ei ole enää mitään tekemistä nykyisten Puolustusvoimien kanssa.

On oikeastaan turha surra läikkynyttä maitoa, Suomi oli täysin Neuvostoliiton talutusnuorassa jatkosodan jälkeen sekä ns ”vaaran vuosina” ja siitä aina 90-luvun alkuun asti YYA-sopimuksen rajoittamana.

Pitää silti muistaa että juuri ennen sotia Suojeluskunnat loi meille vapaaehtoisuuteen perustuvan vahvan maanpuolustusorganisaation. Nyt tämän tehtävän hoitaa MPK (https://mpk.fi/) , paikallisjoukot, MAAKK ja aktiiviset reserviläiset. Maailma muuttuu, pitää muuttua mukana tai kadota olemasta.

” Suojeluskuntajärjestöstä vuonna 1927 annettu laki kumottiin eduskunnan päätöksellä 3.11.1944 ja 6.11. annettiin Puolustusministeriöstä päätös lakkauttaa kaikki suojeluskuntajärjestön toiminta 7.11. mennessä. ”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu