Suomen NATO-juna menee kiskoilla kovaa vauhtia!

Puolet NATO-jäsenistä on ratifioineet Suomen NATO-jäsenyyden.

Venäjän toimet Euroopassa ovat luoneet uuden esiripun lännen ja idän välille. Olemme todistamassa historiallista tilannetta maailman politiikassa sekä tulemme näkemään kuinka Venäjä tulee ottamaan vielä turpiinsa Ukrainan aroilla. Jatkuva materiaalivirta aseiden ja ammuksien suhteen Ukrainaan on jo tehnyt suuren loven Venäjän massiiviseen tulenkäyttöön rintamilla. HIMARS-raketinheittimiä on jo käytetty Venäjän ammusvarastoja ja komentokeskuksia vastaan sekä näiden ampumaetäisyys pistää Venäjän joukot perääntymään nykyisistä asemistaan.

Kun itänaapuri on sidottu taisteluihin jotka murentaa Venäjää sisältä hitaasti mutta varmasti niin poliittisesti kuin taloudellisesti niin Suomen NATO-juna puksuttaa varmasti ja hallitusti maaliin. Venäjä on nyt saartanut  itse itsensä. Harvinaisen hölmöä johtamista maailmanhistorian näkökulmasta.Heillä oli aikoinaan Iivana Julma. Nyt heillä on Arvaamaton Vladimir, ja se arvaamattomuus tekee hänestä heikon johtajan. Lähipiirin ”voimahahmot” odottaa vallanvaihtoa…

Suomen jäsenyys muuttaa muutenkin strategista painopistettä koko Euroopan alueella ja helpottaa Yhdysvaltojen taakkaa ”kaiken vartijana” kun puhutaan mm Baltian puolustamisesta.

”Membership for Finland would draw a line under an era that saw its giant Russian neighbor exert so much influence over the country’s relationship with the rest of Europe. For Sweden, it marks a final end to the neutrality that had defined the nation for two centuries.” (Bloomberg.com)

(Kuva: Bloomberg.com)

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu