Suomessa ei ole käyty koskaan sisällisotaa vaan Vapaussota.

Vapaussodan päättymisen muistopäivänä 16.5.2024

”Vapaussodan Invalidien Muistosäätiön, Vapaussotiemme Helsingin seudun perinneyhdistys ry:n sekä Frihetskrigets Södra Traditionsförening rf:n seppeleet laskettiin perinteiseen tapaan vapaussodan päättymisen muistopäivänä 16.5.2024 Helsingissä Vanhan kirkon puistossa.”

Lähde:

https://www.vapaussota.com/post/vapaussodan-p%C3%A4%C3%A4ttymisen-muistop%C3%A4iv%C3%A4n%C3%A4-16-5-2024

 

Niin, siellä vietettiin Vapaussodan päättymisen muistopäivää, ei sisällisodan päättymisen muistopäivää.

 

Jotta totuus ei unohtuisi niin 1918 käytiin Vapaussota jossa suomalaiset estivät venäjämielisten vallankumouksen Suomessa. Vain 3% suomalaisista (punaiset) osallistui sotaan muita suomalaisia vastaan ja venäläläiset sotilaat. Lenin ja bolsevikit kehottivat Suomen työläisiä vallankumoukseen. He lupasivat suomalaisille aseita ja apua. Suomi oli sodassa, mutta Suomi taisteli vapaudestaan. Olimmehan itsenäistyneet juuri. Eli käytiin Vapaussotaa joka voitettiin.

Ei ole siis olemassakaan sisällisotaa tai mitään torpparisotaa jota YYA-aikana Suomessa viljeltiin kouluissa ja oppilaitoksissa ja eräät elää siinä aivopesussa vieläkin.

Eduskunta hyväksyi Suomen itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917 ja se ei SDP:lle käynyt, olihan its Stalin juuri käynyt heidän tapahtumassaan agitoimassa porukkaa vallankumoukseen Suomea vastaan. Seuraavan kerran sama herra Stalin tuli ”vapauttamaan työläiset kapitalismin ikeestä 1939…” ja silloin hän saikin aikaiseski Talvisodan. 1918 Stalin sai Suomessa aikaan Vapaussodan.

 

”Sosialistien vallankumoushalu johti 27.-28.1.1918 vallankaappaukseen. Punaisten kaappaus onnistui Helsingissä ja eteläisessä Suomessa. Kaappaukseen vaikutti tuntuvimmin Venäjän bolshevikkien esimerkki. Venäläiset sotilaat antoivat myös merkittävää sotilaallista tukea punaisille.​”

Lähde:

https://www.vapaussota.com/

 

Samantyyppistä toimintaa Venäjä on harjoittanut aina, nyt tällä hetkellä Ukrainassa, väitten 2014 että siellä riehuu sisällisota, vaikka kyseessä oli Venäjän aloittama hyökkäyssota. Niin, mikään ei ole muuttunut, edelleen näilläkin blogeilla levitellään valheita niin Suomen 1918 sodasta kuin 2014 alkaneesta Ukrainan sodasta.

 

Pitää tuntea historia jotta voi elää tätä päivää ja jatkaa eteenpäin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu