Suomessa jotkin tehtailee joitain ”paikallistukijoukkkoja” paikallisista reserviläisistä. Mitä mieltä raati…

Joillain on homma lähtenyt laukalla tai sitten virtaa on liikaa? Tai sitten idea on toimiva?  Perustellaan ”paikallistukijoukkoja” joihin houkutellaan mm reserviläisiä ja metsästäjiä. En sen enempää tälläistä tässä avaa, lukekaa Iltalehden juttu jonka tähän laitan mutta kyllä nämä kuuluu PV:lle ja MPK:lle. Sillä ei ole olemassa mitään ”paikallistukijoukkoja”.

Tottakai kaveriporukalla ja samanmielisten kanssa saavat puuhata vaikka jotoksia ja ampumaharjoituksia järjestäen. Tai jos PV ja MPK ottaa kopin tästä ideasta niin siitä vain, PV on ainakin vihreää valoa näyttänyt. Tässähän on ei sijoitetuille tai muuten halukkaille mahdollisuus osallistua toimintaan, se miten se toteutetaan onkin sitten toinen juttu. Mutta näyttää aktiivisuutta kansalaisissa riittävän.

Ote Iltalehdestä:

”Reserviläisjärjestö on rekrytoinut metsästäjiä ”paikallistukijoukkoihin”, joiden tehtäväksi on mainittu muun muassa tunnuksettomien joukkojen etsintä niin sanotun harmaan vaiheen aikana.”

”–Vaikka Puolustusvoimat ei ole ensisijainen tukea saava viranomainen, on Etelä-Savossa käynnistynyt hanke Puolustusvoimien näkökulmasta tarkasteltuna erittäin kannatettava kokonaismaanpuolustuksen viitekehys huomioiden.”

”Määtän mukaan on lisäksi hyvä, että sellaisillekin reservipiirin jäsenille on olemassa yleishyödyllistä, merkityksellistä ja mielenkiintoista toimintaa, jotka eivät ikänsä puolesta enää kuulu Puolustusvoimien reserviin.”

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/043a43cb-d7cc-491c-b3f2-2d92c6688ff8

Kuva Iltalehdestä, löytyy jutun osiosta, tämä on kopioitu kyseisen porukan sivuilta josta aihe, näyttää olevan julkinen:

Muun muassa tällaisia tehtäviä Pyhtään riistahoidonyhdistyksen jäsenille osoitetussa rekrytointi-ilmoituksessa mainitaan. [Ruutukaappaus]

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu