Suomi on kirjoittanut tärkeän Host Nation Support asiakirjan!

”Suomi on allekirjoittanut Naton kanssa isäntämaatukea koskevan teknisen järjestelyasiakirjan 24.5.2022 Belgian Monsissa.

”Isäntämaatuen valmiuksien kehittäminen vahvistaa Suomen puolustusta. Asiakirjan allekirjoittamisen ja käytännön valmiuksien kehittämisen keskeisenä tavoitteena on luoda edellytykset sotilaallisen avun tehokkaalle vastaanottamiselle”, puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoo.

”Isäntämaatuella (Host Nation Support) tarkoitetaan erikseen sovittavia toimenpiteitä, jotka isäntävaltio tekee toisen valtion joukkojen toimintaedellytysten tukemiseksi. Isäntämaatukea valmistaudutaan antamaan kaikissa turvallisuustilanteissa”, asiaa koskevassa puolustusministeriön tiedotteessa todetaan.”. ( Suomen Sotilas)

On turhaa veikkailla mitä tekee Venäjä tai kuinka prosessimme Naton kanssa etenee vaikka Turkki haluaa samalla tehdä ”basaarikauppaa”, sehän on diktatuuri kuten Venäjä. Maailma menee eteenpäin, taaksepäin ei ole menemistä.

Odotellaan rauhassa, mutta se on varmaa ettei meillä ole sitä ongelmaa mikä meillä oli ennen päätöstä liittyä Natoon. 🇫🇮👍

(Kuva: Ruotuväki)

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu