Synkkä tulevaisuus demokraattisen Suomen ja Venäjän diktatuurin kanssa tulossa.
Presidentti Niinistökin toteaa että Venäjä on diktatuuri
Se että puhutaan roistovaltiosta ja diktatuurista idässä pitää täysin paikkansa. Vuonna 1999 Putinin tullessa johtoon maa on muuttunut täysin diktatuuriksi.
Suomen ja Venäjän välit kylmeni yhdessä yössä. EU:n railo syveni entisestään. Se joka luulee että idässä meillä on ystävällinen naapuri on täysin vietävissä. Suomalaisten Fortum hankkeilla Venäjällä on katastrofaalinen tie, ydinvoima jota puuhaataan Suomeen on kiristys keino. Milloin me opitaan…?
Lukekaapa mitä Niinistö vastaa Iltalehden kysymyksiin, kaukana on Putin gloria….
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/74015183-beea-4e1f-89f0-4624caee1dc4
”Mitä se tarkoittaa Suomen kannalta, että naapurissamme näyttää 30 vuoden tauon jälkeen olevan uudelleen diktatorinen maa, jossa on näytösoikeudenkäyntejä?”
Ei Suomen ja Venäjän välit ole kylmenneet. Ne ovat aina olleet kireät ja epäluuloiset vaikka virallisessa liturgiassa on aina toisin todettu.
Venäjä on nyt ja tässä hetkessä heikompi kuin 15 vuoteen. Tästä Niinistö on tarttunut tilaisuuteen ja asemoinut Suomea kauemmaksi Venäjästä. Niinistön uusi linjaus siitä, että Suomen kirjaus olla sallimatta alueensa käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan, on selkeä saranakohta Suomen historiassa. Siis oikeasti!
Nyt Lännellä on suden hetki heikentää Venäjää entisestään; luotan USA:n käyneen toimeen…
Ilmoita asiaton viesti
Suomi toivoi että Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen saisimme Venäjästä jollain tapaa demokraattisen naapurivaltion, homma meni ojasta allikkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ojasta allikkoon mennyt. Jeltsinin aikana Venäjä oli heikko ja sekasortoinen – kuin Weimarin Saksa keisarivallan kukistumisen jälkeen.
Putin alkoi häärätä pala kerrallaan Venäjän voiman ja yksinvallan palauttamiseksi. Mutta kylmän sodan tapaiselle suomettumisasteelle emme ole vajonneet ja EU-jäsenyys on tässä äärimmäisen siunauksellinen asiaintila. On hyvä, että edes tuon mahdollisuuden Suomi hyödynsi ”suhdanteiden” niin salliessa. Nyt sekin olisi liian myöhäistä.
Ilmoita asiaton viesti
Jeltsinin aikana Venäjällä oli joitakin orastavia merkkejä demokratiasta – esimerkiksi kaikki tärkeä media ei ollut suoranaisessa Kremlin komennossa.
Siitä Jeltsinin ajasta on kuitenkin lähinnä huonoja muistoja – sitä aikaa venäläiset eivät kaipaa.
Venäjä on ollut imperialistinen noin 500 vuotta ja oli sitä myös Jeltsinin aikana – hyökkäys demokraattiseen Tshetsheniaan.
https://jput.fi/ensimmainen_tshetshenian_sota.htm
Venäjä hävisi sen Ensimmäisen Tshetshenian sodan ja joutui vetämään joukkojensa rippeet Tshetsheniasta. Se oli todellinen nöyryytys Venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti
”Presidentti Niinistökin toteaa että Venäjä on diktatuuri”. Otsikkosi on törkeää valetta.
Presidentti Niinistö ei ole sanonut mitään diktatuurista Venäjällä. Olet väärentänyt toimittajan kysymyksen Niinistön vastaukseksi. Ala-arvoista ja häpeällistä.
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen, lueppa se Iltalehden juttu ja toimittajan kysymys, Presidentti Niinistö puhuu siellä hyvin selvästi.
Sekä edelleen voin tarjota sinulle kommunistiseen P-Koreaan menolipun, karjavaunuissa, pääset uudelleen koulutukseen oikeaan Kommunisti maahan.
Ilmoita asiaton viesti