Taistelu Bakhmutista siirtymässä Ukrainan vetäytymiseen…vai onko tarkoituskin kuluttaa ja sitoa Venäjän joukot juuri tuolle alueelle?

Ukrainan vetäytymistiet ja väylät pois kaupungista alkaa olla kohta saarrettu jos venäläisten joukot etenevät lisää pohjoisen ja etelän suunnalta. Kun tätä taistelua tässä on seurannut niin voidaan todeta että kaupungista on tullut täysin ”TRA kenttä”. Taistelu rakennetulla alueella vaatii niitä rakennuksia ja esteitä joiden katveesta voidaan alueet vielä pitää hallussa. Alueen rakennukset on vielä pystyssä vaikka venäläiset on jauhaneet niistä ison osan betonikasoiksi. Eli tältä osin puolustajalla on vielä suojaa.

Ehkä se asia ratkaisee Bakmutin taistelut alueen sisällä kun Venäjä joutuu rakennusten moukaroimisen sijaan käyttämään yhä enemmän jalkaväkeään jolloin heidän tappioiden määrä tulee  nousemaan sietämättömäksi. Tämä ihmismassojen lähettäminen noihin rakennuksiin ja raunioihin on tämän päivän mittapuulla todellakin ns viimeinen keino. Tässä puolustajan on vielä mahdollisuus selvitä mutta alueen täyttä saarrostamista se ei kestä.

Kuinka ukrainalaisilla riittää a-tarvikkeet ja muona? Sekä toimiiko edelleen haavoittuneiden evakoiminen alueelta pois sekä vereksien lisäjoukkojen saaminen alueelle on edelleen elämänlinja.

Kuten näette ukrainalaisten joutuessa pussiin peli on pikkuhiljaa pelattu…

Tässä kartta siitä kuinka saarrostus on edennyt Ukrainan hallussa olevan Bakhmutin ympärillä. Punaiset nuolet Venäjän joukkojen hyökkäyssuunnat.

(Kuva: OpenStreetMap contributors/ Michael MacKAy 02.03.2023)

Kuva

Sinäänsä tilanne ei ole muuttunut toivottomaksi mutta tässä herää nyt kysymys siitä että sitooko Ukraina tarkoituksella Venäjän joukkoja, sekä kuluttaako se juuri siksi Venäjän joukkoja tuolla alueella ja onko jotain muuta lopulta tekeillä?

En näe edelleenkään mitään strategisesti tärkeää tuon kaupungin pitämisessä, henkinen vaikutus, kuten aiemmin olen maininnut tai sitten vain lihamylly venäläisten joukkojen pitämiseksi alueella kunnes tehdään jotain ratkaisevaa. Seurataan tilanneta.

Samaa aihetta olen käsitellyt 16.2.2023:

Sekä 8.2.2023:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu