Toinen ”eliittiarmeija” tulossa Venäjän käyttöön

”Tšetšeenijohtaja Ramzan Kadyrov kertoo suunnittelevansa oman yksityisarmeijan perustamista palkkasotilasyhtiö Wagnerin pomon Jevgeni Prigožin tyyliin, kertoo Reuters.” (IL)

Voinemme todeta että Wagner (perustettu 2014) saa uuden ”eliittiarmeijan” rinnalleen kun Kadyrov perustaa oman armeijansa.

Edelleen voidaan todeta että Wagner perustuu 90% vangeista ja muu porukka on hyvin sekalaista ”ammattialaista”. Oikeita sotilaita ei näissä juuri ole.

Itse ihmettelen tätä sanaa ”eliittiarmeija” tälläisten roistojoukkojen ns ”armeijassa”. Ehkä uutisoinnin pitäisi vain puhua Wagnerin roistojoukoista sekä nyt tästä tulevasta Kadyrovin roistojoukosta. Se kertoo enemmän mistä on kyse. Esimerkkinä näiden ammattitaidosta kertoo se että oikeassa sodassa Ukrainassa on Wagnerin roistojoukkojen omat tappiot olleet karmeaa luokkaa, kertoo vain sen että ei  kukaan ole autoimaattisesti sotilas kun pelkkä maastopuku päälle pistetään ja ase käteen ilman oikeaa sotilaallista koulutusta. Sekä näiden johtajat ovat tulleet vain rikastumaan mahdollisten sotien varjolla, se on kaukana mistään ”eliitistä”.

Voidaanhan puhua että minä laittaisin päälleni mäkihyppypuvun ja ei muuta kuin tornista alas. Hei! olen mäkihyppääjä.

Tässä vielä tämän Kadyrovin aivoituksia:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/71e8ebb5-7f54-4803-af81-65cae0a5769b

”– Kun palvelukseni valtiolle on päättynyt, aion tosissani kilpailla rakkaan veljemme Jevgeni Prigožinin kanssa ja perustaa oman yksityisen palkkasotilasyhtiön. Uskon sen onnistuvan, Kadyrov sanoi Telegramissa Reutersin mukaan.”(IL)

Tämäkin roisto möykkää vain palatsissaan:

”Sodan ensimmäisinä kuukausina Kadyrov kertoi osallistuvansa aktiivisesti sotatoimiin ja hän julkaisi videoita, joilla hän väitti olevansa Hostomelissa. Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan tšetšeenijohtaja pysytteli kuitenkin visusti palatsissaan.” (IL)

Eli oikeasti todellisuus on se että tämäkin roisto haluaa päästä osingoille jos jotain saisi mukaansa sieltä saisi, vaikka uuden pesukoneen…

Se on kyllä totta että voi palkka-armeijan perustaa, eri asia tuleeko ne palkat näille roistoille tilille kuten ei Wagnerkaan niitä ole nyt maksanut.

(Kuva: GQ)

Why the Chechen Warlord Wears Designer Boots | GQ

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu