Toistuuko historia? SDP ruokki vallankumousmielialaa 1917, entäs nyt 2024?
Tapahtui historiassa 1917:
”Sosialidemokraattien piirissä sai jalansijaa vallankumousmieliala, jota ruokittiin bolshevikkien Suomessa toimineiden asiamiesten määrätietoisella toiminnalla. Ratkaiseva poliittinen siirtymä tapahtui SDP:ssä heti 9. marraskuuta, kun puoluetoimikunta, ammattijärjestöt ja eduskuntaryhmä perustivat yhteisen Työväen Vallankumousneuvoston.”
Lähde:
”Näkökulma: Vuoden 1918 katastrofi oli tuhota itsenäisyyden”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201801142200656788
Tapahtuu tässä ajassa. SDP on valmis kaatamaan Suomen laillisesti valitun hallituksen keinolla millä hyvänsä? Tässä alkaa olla vaikutelma että poliittinen vasemmisto ei ala hyväksymään minkäänlaista hallituksen päätöstä, pitää ottaa huomioon että Suomessa enemmistö on äänestänyt demokraattisesti Suomen hallituksen ja heillä on näin mandaatti toimia. Se ei vaan käy vasemmalle siivelle, on se kumma homma.
Pitää myös ottaa huomioon että Suomen poliittinen lakkoaalto alkaa viemään Suomelta pohjaa pois EU:n silmissä, me joudumme kohta ”tarkkailu luokalle”. Maa ei tuota vaan suo on vetelä ja syvä johon SDP kippaa lisää vettynyttä turvetta ilman pohjaa.
Olemme kuulkaas kusessa kohta.
Samaan aikaan Venäjä hönkii päälle, se käy 100% hybridisotaa Suomea vastaan.
SDP:n poliittiset lakot ja tahtotila vastustaa kaikkea mitä hallitus yrittää tehdä muuttaakseen Suomen suuntaa pois karikoilta . SDP voi tulla Suomelle ennätyksellisen kalliiksi. Sekä SDP:n toimet ajaa samalla Kremlin 🇷🇺 asiaa.
Historia, se kannattaa muistaa, mikään ei ole muuttunut…? Onko?
Tässä vielä tuo linkki:
”Näkökulma: Vuoden 1918 katastrofi oli tuhota itsenäisyyden”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201801142200656788
Ilmoita asiaton viesti
Hyväksyikö edellinen oppositio, vaikka oli kolme kriisiä, sota, talous ja korona? Ei, vaan kuukausittainen välikysymys. Nyt Marko vähän siihen nahkaan pintaa, valtaa pitää puolustaa – se on DEMOKRATIAA.
Ilmoita asiaton viesti
Siis missä on Orpo, Purra, kabineteista tekee päätökset ja tuhoavat koko konsensusperusteista maata maanrakoon. Tätä ei saa haastaa? Oppositio hiljaiseksi? Kuuletko kaiut miltä tuo kuulostaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärät varmasti että on hyvä ajatella asiat myös malliin: ”kun ne menee oikeasti pieleen”.
Tämä on blogin ajatus…🤔
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä kyllä nyt ollenkaan blogin ajatusta, siis oppositio kritisoi, kuten ekonomistit, elinkeinoelämä ja puoli Suomea lakossa…
Ilmoita asiaton viesti
Etkö sinä ole pitänyt hyvänä suomalaista tapaa sopia kolmikannassa, yhteisen edun eteen?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä on pelimerkit jo jaettu.
Ja nyt menee näin:
”Pääministeri Petteri Orpo (kok) jyrähtää poliittisia lakkoja jatkavalle ammattiyhdistysliikkeelle ja lakkoilua tukevalle oppositiopuolue Sdp:lle.
Orpo käyttää jyrkkää kieltä vastatessaan Iltalehden kysymyksiin lakkoilusta. Hän pitää toimintaa ulkoparlamentaarisena painostusyrityksenä ja parlamentaarisen demokratian hengen vastaisena.”
Lähde:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/056a40cf-aa6e-4009-906b-f1e19088a87a
Ne viisaammat on tuolla eduskunnassa, kyllä niiden pitää osata asiat hanskata.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt ymmärrän vielä vähemmän, kysyin KONSENSUS-Suomen perään, siis että yhdessä yhteisen edun eteen, nyt ei hallitus edes yritä. Köyhät lapsiperheet ja yksinhuoltajat tulevat olemaan aivan kusessa, tämäkö maan etu on? Sairaanhoitajilla, lastentarhanhoitajilla yms ei ole enää varaa käydä töissä, eikä ulkomailtakaan saada. Miksi lätiset jos et hanskaa ja vaan laitat jotain AY-vastaista psykoosinomaista ulinaa?
Ilmoita asiaton viesti
Siis ne asiat menee juurikin pieleen, jos vaaditaan opposition, median yms VAPAAN DEMOKRATIAN TUNNUSMERKISTÖÄ lakkauttamaan. Nyt Marko tarkkana.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi erittäin tärkeä asia unohtuu helposti maamme sisällissodasta, viisi vuotta sisällissodan jälkeen lähes kaikki punaisten ajamat asiat oli toteutettu. Joten jos asiat olisi toteutettu viisi vuotta aiemmin, ei sotaa luultavasti olisi tullutkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Et tainnut huomata että silloinen Venäjä ajoi Suomen Vapaussotaan (vuoden toimet 1917 ja 1918 alkoi Vapaussota).
Leninin Venäjä aseisti punaisia Suomessa, tarkoitus oli saada Suomi osaksi bolševikkien Leninin Venäjää. SDP Suomessa tuki tätä. Syttyi Vapaussota jonka voitimme, venäläiset joko tuhottiin tai työnnettiin itärajan toiselle puolelle, samalla hyytyi myös punaisten vallankumous heidän hävittyä sodan.
Viisi vuotta aiemmin oli Tsaarin valta, kuinka asiat olisi toteutettu silloin, ole hyvä ja kerro…
Ilmoita asiaton viesti
”Et tainnut huomata että silloinen Venäjä ajoi Suomen Vapaussotaan (vuoden toimet 1917 ja 1918 alkoi Vapaussota).”
Tulkinta se on tuokin, mutta eiköhän vapaussota jota sisällissodaksikin tulkitaan, ollut ihan suomalaisten työläisten aikaansaannos, koska halusivat määrättyjä oikeuksia itselleen. Vapaussotahan alkoi Viipurista joka silloin oli suomea ja sieltä tulleen aselastin ansiosta sota pääsi alkamaan.
Valkoiset voittivat sodan Saksalaisten ansiosta ja koska Venäjällä oli ollut sisällissota muutamia vuosia aiemmin, ei Stalin halunnut puuttua meidän vapaussotaamme, koska Venäjä oli vielä aikamoisen sekaannuksen vallassa.
Se että sodan voittivat valkoiset, on varmasti hyvä asia maallemme, mutta kuten jo mainitsin jos punaisten ajamat asiat olisi toteutettu viisi vuotta aiemmin, ei koko sotaa luultavasti olisi tullutkaan. Se että punaisten ajamat asiat toteutettiin viisi vuotta vapaussodan jälkeen, toteutti sen että kansa oli yhtenäinen taistelemaan Venäjää vastaan toisessa maailmansodassa.
Nyt olemme taas sodan uhan alla Venäläisten takia ja nyt jos koskaan kannattaa katsella historiaan. Nyt kansaa ei pidä repiä kahtia, vaan yhtenäistää.
Ilmoita asiaton viesti
”Joten jos asiat olisi toteutettu viisi vuotta aiemmin, ei sotaa luultavasti olisi tullutkaan.”
Näin sanoit. Toteuttaa mitä Tsaarin vallan aikaan? En ymmärrä, ymmärtääkö joku muu?
Miten punaisten asiat olisi voitu hoitaa vuonna 1912? Mitkä asiat?
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin että viisi vuotta vapaussodan jälkeen lähes kaikki punaisten ajamat asiat oli ajettu läpi, joten siitä viisi vuotta aiemmin oli juuri ennen vapaussotaa.
Edit: lukemisen ymmärtäminen auttaa asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kapina Suomen laillista eduskuntaa ja hallitusta vastaan oli Leninin bolshevikkien masinoima juttu alusta alkaen. Lenin oli kesällä ja syksyllä viettänyt paljon aikaa Suomessa muokkaamassa maaperää vallankumoukselle. Torppareista suurempi osa taisteli valkoisten puolella, vaikka muuta pyritään väittämään.
Kuten jo aiemmissa kommenteissa on tuotu julki Suomen nuori tasavalta oli orientoitunut modernisoimaan lainsäädäntöä niin työelämän kuin talonpoikienkin elämän osalta. Punakapina alkoi parin kuukauden sisällä itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Miten siinä vaiheessa olisi saatu aikaiseksi merkittäviä muutoksia lainsäädännössä?
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=1ruqoTjbNJo&ab_channel=ViipurinSuomalainenKirjallisuusseura
Ilmoita asiaton viesti
Markku, tässä on Vapaussota aukaistuna 1h:
https://www.youtube.com/watch?v=-p6FJCDx-Gs&t=9s
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Tatu, oli mielenkiintoinen video. Oli kyllä punaisten puolelta aika härskiä touhua ja on maamme kannalta hyvä että valkoiset voittivat sodan. Mutta tarkoitukseni tässä ei ole etsiä voittajia tai häviäjiä tai syyllisiä tai syyttömiä, vaan ottaa esille se miten Kyösti Kallio yhdisti kansan hieman vapaussodan jälkeen, säätämällä lain jossa maattomat saivat viljelysmaata itselleen ja pystyivät näin hankkimaan elannon omalla työllään. Tällä kansan yhdistämisellä puolustimme maatamme menestyksekkäästi Venäjän hyökkäystä vastaan toisen maailmansodan aikana.
Nyt tarvitsisimme vastaavan henkilön yhdistämään kansan, koska olemme sodan uhan edessä ja yhtenäistä kansaa on vaikeampi voittaa. Nyt ei ole aika jakaa kansaa kahtia.
Ilmoita asiaton viesti
Lisäys, tässä vielä agenda jonka johdosta alkoi mitä alkoi, kuinka tämä olisi alkanut 5 vuotta aiemmin???
”Itsenäisyysjulistus 1917 ja sisällissota 1918
Eduskunnan porvarillinen enemmistö julisti Suomen itsenäiseksi 6. joulukuuta 1917. SDP vastusti julistusta, koska halusi, että Suomi itsenäistyisi yhteisymmärryksessä Venäjän kanssa.”
Lähde:
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sosialidemokraattinen_Puolue
Laitoin wikitietoa kun oli helpoiten tarjolla, mutta lähde sekin.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut lait, kuten torpparilaki oli jo putkessa ennen sisällissotaa, ja se hyväksyttiin heti sisällissodan jälkeen. Suomi oli aika edisyksellinen maa jo tuohon aikaan. Vaalien demokraattisuus ja tasapuolisuus kaikille oli saatu maailman huipputasolle jo jokin aika sitten. Kahdeksan tunnin työpäiväkin taisi olla jo sovittuna. En tiedä mitä erityisen tärkeitä asioita oli vielä saavuttamatta. Suunta oli joka tapauksessa ollut kai vähäväkistenkin kannalta parempaan suuntaan jo pitkään. Ajattelen enemmän niin, että vallankumousajatukset eivät ehkä niinkään johtuneet vakavasta sorrosta, vaan olivat ehkä enemmän tuon ajan ideologinen muotioikku, johon Venäjän tapahtumatkin vaikuttivat vahvasti.
Ilmoita asiaton viesti
”Lex Kallio
Torpparivapauslaki sekoitetaan usein ns.
Lex Kallioon eli 1922 annettuun lakiin
maan hankkimisesta asutustarkoituksiin
(278/1924). Tämä laki ei koskenut maanvuokraajia, vaan sen avulla hankittiin
maata maattomille. Sopivia maa-alueita
otettiin valtion maasta, mutta sitä hankittiin myös vapaaehtoisin kaupoin sekä
pakkolunastamalla. Lunastuksen kohteeksi tulivat ensi sijassa tietyt puutavarayhtiöiden maat, rappio- ja keinottelutilat sekä sellaisten yhteisöjen tilat, joiden yksinomaisena tarkoituksena ei ollut maatalouden harjoittaminen. Näin
hankituista maista muodostettiin viljelytiloja, mutta niitä voitiin antaa myös
lisämaiksi jo oleviin tiloihin. Lex Kallion pohjalta syntyi n. 13 500 pientilaa
vuosina 1922–38.”
https://www.maankaytto.fi/arkisto/mk303/mk303_134_virtanen.pdf
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=hMMv4j8UX-Q&ab_channel=Nivalankaupunki
Ilmoita asiaton viesti
Markku Laitinen ei ole tullut ajatelleeksi ettei sisällissota suinkaan ollut mikään torppareiden vapautussota.
Se alkoi kaupunkien työväestä ja loppui työväkeen, eikä mihinkään torppareihin.
Ymmärrän kyllä että moni kuvittelee sisällissodan alkaneen Pentinkulmalta, mutta niin ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
No jokainen kai tietää että voittaja kirjoittaa historian ja sisällissodasta tai vapaussodasta lienee monta näkökulmaa. Emme ole historiallisesti samassa tilanteessa kuin ennen vapaussotaa, vaan pikemminkin tilanteessa vapaussodan jälkeen jossa kansa pitäisi yhdistää, koska meillä on sodanuhka päällä. Ja nyt tarvittaisiin ennen kaikkea asioita ja henkilöitä jotka yhdistäisivät kansan ja tällaisten blogien tarkoitus ei ole kansan yhdistäminen, vaan kahtia jakaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka voittaja yleensä kirjoittaa historian, niin Vapaussodan kohdalla tapahtui suomettuneisuusajalla käänteinen ilmiö – häviäjän versio sodasta tietyssä mielessä virallistettiin ja omalle sukupolvelleni on syötetty sitä propagandaa johdonmukaisesti tuutin täydeltä. Siksi suurella osalla suomalaisista ei ole oikeata näkemystä.
Ilmoita asiaton viesti
Historiaa varsinkin sotahistoriaa vääristellään aina sen mukaan minkälaiset on tulkitsijan omat lähtökohdat ja aatemaailmat. Nyt kuitenkin tarvitsisimme Kyösti Kallion tyyppisen päättäjän joka kykenisi yhdistämään kansan näin sodan uhan ollessa päällä. Nyt tarvitaan sellaisia päätöksiä, että jokainen suomalainen kokee yhteiskuntamme olevan sellainen jota kannattaa puolustaa asein, mikäli sodanuhka toteutuu.
Kannattaa ehdottomasti kuunnella Teemu Keskisarjan Youtube video jonka linkitin kommenttiin 4080153.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Tai jos sosialistit eivät olisi aloittaneet sisällissotaa niin olisiko nu asiat toteutettu joka tapaksessa? Ilman sotaa?
Näinhän kävi mm. Ruotsissa.
Ja mentiin vielä paljon pitemmälle. Ilman tappamista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin olisi toteutettu. Porvarit ja maanomistajat vastustivat Lex Kalliota ja kovasta vastustuksesta huolimatta Kallio ajoi lain läpi. Porvarit ja maanomistajat sallivat kyllä torpparilain, jossa pientilalliset olisivat olleen käytännössä heidän orjiaan, mutta Lex Kallio antoi heille omaa maata jossa he saivat viljellä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi meillä ei olisi toimittu samansuuntaisesti kuin Ruotsissa?
Ilmoita asiaton viesti
En ole perehtynyt Ruotsin historiaan, joten en tiedä miten siellä toimittiin. Ainakaan siellä ei ollut vapaussotaa ja siksi varmaan käytännöt erilaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tammikuun kihlaus on sit häkämiehen puolelta purettu
Ilmoita asiaton viesti
Historiaa on tosiaankin syytä tuntea tarkasti. Vanhan hyvän sanonnan mukaan: kansalla, joka ei tunne historiaansa, ei ole myöskään tulevaisuutta.
1. Suomi oli Venäjän miehittämänä ja sortamana Venäjän hyökkäyssodan seurauksena:
https://jput.fi/Suomen_sodan_alku.htm
2. Suomalaiset aktivistit kyllästyivät Venäjän sortotoimenpiteisiin ja pakkovenäläistämiseen. Syntyi Jääkäriliike – karkeasti 2000 suomalaista miestä lähti opettelemaan sotataitoja Saksaan, jotta Suomi saadaan itsenäiseksi valtioksi.
3. Suomi oli demokratia jo ennen itsenäistymistä:
https://jput.fi/Suomi_oli_demokratia.htm
4. Suomi itsenäistyi itsenäisyysjulistuksella. Eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917 äänin 100/88 sosialistien vastustaessa.
5. Venäjä ei vetänyt miehitysjoukkojaan Suomesta Suomen itsenäistyttyä, sillä Leninin tarkoituksena oli tehdä Suomesta osa Neuvosto-Venäjää.
https://jput.fi/Venalaiset_joukot_Vapaussodan_alussa.htm
6. Päinvastoin Venäjä yllytti suomalaisia punaisia nousemaan kapinaan vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan:
https://jput.fi/Venaja_yllytti_suomalaisia_punikkeja_nousemaan_kapinaan.htm
7. Venäjä aseisti punakapinalliset ruhtinaallisesti:
https://jput.fi/Venaja_aseisti_kapinalliset.htm
8. Suomen hallitus/eduskunta perustivat Suojeluskunnista Suomelle Suomen Armeijan kenraali Mannerheimin johdolla:
https://jput.fi/Suomen_armeija_ja_ylipaallikko.htm
9. Suomi joutui aloittamaan Vapaussodan Venäjää vastaan, jäädäkseen itsenäiseksi valtioksi:
https://jput.fi/Suomi_aloitti_Vapaussodan_Venajaa.htm
10. Vapaussodan aikana osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista Hallitusta vastaan:
https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm
11. Se kapina sodan aikana oli raskain mahdollinen rikos – maanpetos. Suomen laillisen hallituksen julistus 1.2.1918:
https://jput.fi/Suomen_senaatti_010218.htm
Linkit ovat minun puhtaalle kotisivulleni – niitä ei tarvitse pelätä, paitsi jos pelkää historiallista totuutta pitkin suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.
Ilmoita asiaton viesti
Historiaa kannattaa muistaa.
Mieleen tulee eräs uusi vinkkeli, jota voi myös käyttää tapahtuman tarkasteluun, ja jota en ole aiemmin kuullut sovellettavan tähän tapaukseen.
Kyseessä ulkomaailmavaikutteisuus, siis tapahtumien ulkomaailmavaikutteisuus tavalla, jolla ominaisresonatiivisia vaikutuksia muualle.
*
Venäjän vallankumouksesta lähti jotain uutta. Jokin kriittinen kynnys ylittyi, tai liian herkässä tilanteessa, mukaan sattui liian liipaisevia vaikutuksia.
Kun tuollaisia ottaa sivummasta resonoivasti, kylmien väreiden kautta, tai positiivisemmin… mukana on energisoivuutta, riippuen resonanssitekijöiden vahvuudesta.
Ongelmaa ulkovaikutuksissa on se, että tilanteita ei voi ottaa lokaalisti, vaan värittyneesti.
Siinä missä muista voi oppia, muista voi yhtä lailla taantua siinä, mikä olisi myös kohdattava joskus kaikkialla.
*
Näihin sytytään eri aikoina, ja tämä on osa luonnollista kulkua, siinä missä positiivisemmiksi päätyneet kehitystapahtumat, esim demokratisoituminen.
Mitähän kaikkea esteellisyyttä, peruskäsittelyn omaisiin tai turhemmalta näyttäviin selvityksiin voisi tuoda. Mistä kyse, jne.
*
Uutta oli kuulla, että AY-liike halutaan hautaan. Tällainen muutos, ja yksittäisenä.
Ilmaisin äskeisen rajusti, jotta merkitys välittyisi, mahdollista kokijaa ottaen.
En itse ole ajatellut järjestelyistä noin rankasti, mutta jos tulkintaa menee noin, en voisi olla kieltämässäkään, koska ei perusteita ottaa vahvaa kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentista unohtui tärkein, mitä piti painottaa.
Kun tapahtumat vaikuttavat ja resonoivat, ja toisaalta tuota virtaa kauempaa, eikä samoja toimintaedellytyksiä kuin rintamallisilla …
Tilanne sivummasta voi olla yllättäen vaikeampi, sillä toiminta itsessään tuo lievitystä, johon nähden kaukaisemman kohtalona on enemmän olla pään sisäisessä ahdistuksessa.
*
Tilanne on tuolla tavoin ei hallittavan oloisena, tarkoittaa uhkaa ja vellovampaa valtoimuutta.
Vastaavia pidäkkeitä ja toimintatukea puuttuu samalla tapaa, kun voi käyttää muiden resursseja. Tämä osataan helpommin kertoa.
Jälkimmäinen tarkoittaa kavennettua osallistumisen mahdollisuutta, josta tosiaan pukkaa vähän toisenlaisesti koettavaa päänvaivaa.
*
Yhteistä molemmille tapauksille on vajaameno. Ulkomaailman tapahtumia jos seuraa, tunteita lievittävää toimintaa ei aina lähde helposti generoitumaan.
Sama koskien sitä pidäkkeellisyyttä osana toimintaa, jota konkreettisemman tulosten tekijää sitoo enemmän.
Muutamaan otteeseen on tullut mainittua se, miten osa kansasta ei tosiaan ole mukana, ja kuin ostettu pois jaloista.
Tietoista tuon tarvitsee olla yhtä vähän kuin väestönvaihdon, joka voi joskus toteutua, puheista huolimatta, ja tällaista voi relevantisti arvella skenaarioksi.
Ilmoita asiaton viesti
Juha, jos ei ole tarkoitus kuin höpöttää jotain omiaan niin ei tähän blogiin. Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
En osaa tätä touhua ratkaista mutta se on varmaa että yksin on paha riidellä.Joukossa tyhmyys on aina tiivistynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Juu. Jo aiemmin Suomen Työväen Puolue myöhemmin nimellä SDP isännöi mm. v. 1905 Tampereella nykyisen Lenin Museon tiloissa Venäjän Sosialiaalidemokraattisen Työväenpuolueen bolsevikkien kokousta, jossa mm. Lenin ja Stalin kohtasivat ensi kertaa toisensa paiskaten kättä päälle sosialismin kehittämisestä aseellisin toimin autoritääriseksi huru-utopiaksi.
Suomen nykydemarit eivät edes tunne omaa historiaansa, saati sitten Leo Laukkia, joka oli Tampereella tuolloin punikkikonfferenssissa Suomen SDP:n virallisena edustajana, järjestäjänä ja kotibolsevikkina. Tätä Laukkia puri myöhemmin vanha ystävä Otto-Ville Kuusinen persuuksiin ja helsinkiläissyntyinen toveri ammuttiin Moskovassa v. 1938, kuten punikeilla tapana oli.
Ilmoita asiaton viesti
Täysin järjetöntä uhota jostain v.1918 sisällissodasta.
Syyt ovat täysin toiset eikä Venäjä ole täällä kaappaamassa valtaa paitsi, jos ”sotaherra” Suutarilla on parempaa tietoa.
Täällä, kun hallitus vain viitsisi istua aidosti hakemaan ratkaisuja nyt kaikkia suomalaisia koskevista asioista työntekijä/
antajajärjestöjen kanssa.
”Kansanedustuslaitosta” kun nyt edustavat järjestöt.
Ilmoita asiaton viesti
Huomenta! Eilisen salitreenin jälkeen pari lihasta vähän jäykkänä kun näppärästi jätin venyttelyt viisaan laiskasti väliin, mutta se siitä.
Niin. Kyllähän aiheesta on maukasta pala haukata ja iskeä tarinaa blogin muodossa, se kun tuo SDP omaa taipumuksia jopa moiseen toimeen historiassamme.
En tietenkään väitä että moiseen ryhtyisivät mutta näin dystopiana ja ajatuksena jotta taasko se kajahtaa moinen laulu laukalle:
”Kansainvälinen”
”Työn-orjat! Sorron yöstä nouskaa! –
maan äärin kuuluu kutsumus.
Nyt ryskyin murtuu pakkovalta,
tää on viime ponnistus.
Pohja vanhan järjestyksen horjuu.
Orjajoukko taistohon!
Alas lyökää koko vanha mailma,
ja valta teidän silloin on!
Tää on viimeinen taisto!
Rintamaamme yhtykää,
niin huomispäivänä kansat
on veljet keskenään! .”
En itse ymmärrä miksi jo 16 vuotta on menty niin että yksi laita on 4 vuotta vallassa ja toinen laita 4 vuotta vallassa ja joka kerta toinen torppaa toisen ideat…tämä ei etene kuin konkurssiin koko valtio. Hallituksen pitäisi antaa nyt tehdä radikaali muutos, jos se menee pieleen, sitten on syytä kääntää ruoria kunnolla …
”Eikä täällä herroitella tarvii, tehhään siun kaupat!”
Ilmoita asiaton viesti
Oppositio syyttä hallitusta lakkoaallosta, on niillä pokkaa perskules. Myös radiomainoksessa kehoitetaan lakkoilemaan ja äänessä kuulostais tossa mainoksessa olevan eräs vihreä ”vikavirta” .
Oppositoin järkkäämät lakot tulee maksamaan satoja miljoonia ja todnäk myös työttömien lisääntymiseen, sitäkö tässä haetaankin eli heikentämään isänmaata jotta on helppo nakki vallata.
Ilmoita asiaton viesti
Puhutaan jo miljardiluokan laskusta…huom. Poliittinen lakko.
Ilmoita asiaton viesti
”Kuuluisin poliittinen lakko oli marraskuussa 1917. Suomessa oli maailman demokraattisin perustuslaki, äänioikeus naisilla & miehillä, 8 tunnin työaikalaki ja itsenäisyys valmisteilla. Lakosta edettiinkin punaisten aseelliseen vallankaappausyritykseen. 🇫🇮 on hyvä maa tänäänkin?”
Lähde:
https://twitter.com/RusiAlpo/status/1757667445177798734?t=r_2jtChlXni40rm-f6JCnw&s=19
Ilmoita asiaton viesti
Demarit hukkasi homman, se olis pitänyt laittaa alulle jo vuonna 2017 ja lähteä toteuttamaa aivan hetimiten 1.1.2018
Nyt on myöhäistä, Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle jota edustaa valtiopäivillä nykyisin kokoomus persujen, ruottalaisten sekä jeesusdemareiden kompatessa 😵💫
Ilmoita asiaton viesti