Trumpin puhe eilen, ylisti Putinia. Näemme nyt putinistin Yhdysvalloissa, Trump!
”Trump julisti olevansa ”ainoa”, joka pystyy lopettamaan Ukrainan sodan 24 tunnissa – puhui Putinista ystävänä”
”Trump lupasi puheessaan, että hän pystyisi lopettamaan Ukrainan sodan halutessaan hyvin nopealla aikataululla.
– Olen ainoa vaihtoehto, joka voi tehdä tämän lupauksen, Trump kehui.”
”Tulin erittäin hyvin toimeen Putinin kanssa”
”Trump ei kuitenkaan jakanut puheessaan mitään konkreettisia toimia Ukrainan sodan lopettamiseksi.
Sen sijaan hän toisti useita kertoja vain sitä, että hän tuntee Venäjän presidentti Vladimir Putinin.”
”– Putin itse asiassa sanoi minulle: ”Jos olet ystäväni, en halua nähdä sinua vihollisena”.
(MTV 05.03.2023)
Lähde:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/trump-julisti-olevansa-ainoa-joka-pystyy-lopettamaan-ukrainan-sodan-24-tunnissa-pitaa-putinia-edelleen-ystavana/8647314#gs.rphb64
Näin konservatiivisten vaikuttajien ja johtajien kokouksessa Marylandissa eilen. Miltä kuulostaa?
Millainen maailma meillä olisi jos tämä mielipuoli olisi nyt vallassa? Ukraina olisi luultavasti jo vallattu (Yhdysvallat ei olisi antaneet mitään apua, eikä luultavasti siinä vanavedessä EU olisi tehnyt mitään). NATOn avustukset olisivat olleet luultavasti satunnaisia ja Trumpin estettävissä?
Trump ei olisi myöskään hyväksynyt Suomen hakemusta Natoon?
Etupiiri olisi jo jaettu niin että Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin? Trump muuten luuli vieraillessaan Suomessa 2018 että Suomi on osa Venäjää.
”Trumpin entinen turvallisuusasioiden neuvonantaja John Bolton on kertonut Trumpin kysyneen häneltä, onko Suomi osa Venäjää.”
Lähde:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex-neuvonantaja-trump-oli-geopoliittisesti-niin-tietamaton-etta-putin-turhautui/8432144#gs.rpkauw
Vuonna 2018, ennen vierailua Suomeen jonka Trump luuli kuuluvansa osaksi Venäjää hän harkitsi jo silloin Krimin tunnustamista osaksi Venäjää:
”Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään, kertoo uutistoimisto AFP. AFP:n mukaan Trump”
Lähde:
https://www.ts.fi/uutiset/4003001
Meillä voisi olla nyt kusiset oltavat täällä Suomessa!!!
Onneksi Biden on vallassa! Onneksi! Ja jälleen Biden tukee Ukrainaa 400 miljoonan dollarin edestä. Sota ratkaistaan Ukrainassa!
Oikein kauhulla pitää seurata tämän Trumpin sanomisia. Kaikki sataa suoraan Putinin laariin…mies on kuin Suomen Paavo Väyrynen, sillä erotuksella ettei Paveli ole koskaan presidentti ollut, kiitos siitä.
Kannattaa tuo lyhennetty puhe minkä Trump pitää katsoa ja kuunnella. ”Liikaa rahaa menee Ukrainaan” ja muu paatos, toi samalla esille myös vastakkainasettelua valkoisten ja tummien välillä Yhdysvalloissa. On vallan uskomatonta että joku Suomessakin voi tälläistä tyyppiä kannattaa?
Tässä tämä video pätkä:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/trump-julisti-olevansa-ainoa-joka-pystyy-lopettamaan-ukrainan-sodan-24-tunnissa-pitaa-putinia-edelleen-ystavana/8647314#gs.rplz7z
Ilmoita asiaton viesti
Jokaiselle jotakin: Trumpille Nobelin rauhanpalkintoa ehdottanut Huhtasaari on EK-vaaliehdokkaana.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006666845.html
Ilmoita asiaton viesti
Muistutti meitä suomalaisiakin, että Trump oli todella ”jumalan valitsema” presidentti ja tais ehdotella kouluihin luomisoppiakin-evoluutioteorian rinnalle, tai sijaan…?
Ilmoita asiaton viesti
Vai Niikkoko ehdotti:
Perussuomalaisista muutkin ovat epäilleet evoluutioteoriaa. Vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko vaati pari vuotta sitten kouluihin vaihtoehtoista opetusta maailmansynnystä. Niikko kyseenalaisti kehitysopin ja tarjosi tilalle uskonnosta löytyvää mallia.
https://yle.fi/a/3-8307312
Ilmoita asiaton viesti
Onhan näitä ….🤔:
”Ruotsin valtiopäivien demarijäsen E.G.C. Brandt ehdotti 1939, vakavissaan tai piruuttaan, että rauhan Nobel myönnettäisiin Adolf Hitlerille
Norjan entisen ulkoministerin, historioitsija Halvdan Kohtin 1945 tekemä ehdotus, että rauhan Nobel olisi pitänyt myöntää neuvostodiktaattori Josif Stalinille.
Romanialaisprofessorien 1948 tekemän ehdotuksen, että rauhan Nobel olisi tullut myöntää Neuvostoliiton ulkoministerille Vjatsheslav Molotoville.”
Lähde:
https://www.kaleva.fi/rauhan-nobelin-ehdokaslistaulottuu-hitlerista-stal/2060658
Sekä mansikkana kakun päälle:
”Venäjän presidentille Vladimir Putinille ehdotetaan Nobelin rauhanpalkintoa.”
”Henkisen ykseyden ja maailman kansojen yhteistyön kansainvälinen akatemia perustelee Putinin palkintoehdokkuutta sillä, että tämä ”sovittelee aktiivisesti kaikkia planeetalla esiin nousevia konflikteja”. Palkintoehdotuksessa nostetaan esille erityisesti Putinin toimet Syyrian riisumiseksi kemiallisista aseista.”
Lähde:
https://yle.fi/a/3-6861854
Ilmoita asiaton viesti
Trump ja Putin ovat kumpikin, kuin elokuvan ”Onnellinen mies” kunnan pamppu, joka riehui pistoraiteen pölkkyjen päällä ja raivosi, että rullalle vaan rullalle kaikki, perkele !!!
”Siltainsinööri Jaatinen” oli teettänyt kunnalle turhaksi jääneen pistoraiteen pisneksilleen.
– Trump on tosin, ainakin vielä pelkkä suuri populisti, mutta Putinilla on (vielä?) suuri valta Venäjällä, pistää Eurooppaa ja koko maailmaa ”hulinaksi” ja uusiksi koko maailmanjärjestystä!
Ilmoita asiaton viesti
”Entisen suurlähettilään mukaan Trumpin toimet olivat viesti Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja muille autoritaarisille johtajille, että Trump oli ”ostettavissa”.
TRUMPIN entiset läheiset avustajat, kuten kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton, ovat kertoneet Trumpin suunnitelleen Yhdysvaltain irrottamista puolustusliitto Natosta.
”Yovanovitchin mukaan Trumpin uudelleenvalinta olisikin tarkoittanut sitä, että nykyinen Nato olisi kriittisellä hetkellä heikompi ja epäyhtenäisempi.
Ex-suurlähettilään mukaan Trumpin valinta olisi ”todellakin” ollut liittoumalle ”kuolinisku”.”
Lähde:
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/paljastus-sisapiirista-nain-vastenmielisesti-trump-kohteli-zelenskyita-putin-sai-kaiken-tarvitsemansa/
Olen täysin varma edelleen, kuten olen aiemmin sanonut että jos kaikki olisi mennyt niinkuin Putin toivoi eli Trump olisi päässyt toiselle kaudelle olisi nyt helvetti irti.
Nyt tämä menee Putinin ja Trumpin kannalta niin että Putinin pitää pelata aikaa ja sota ei missään nimessä saa loppua Ukrainassa vaan menee kuten arvelen että sen pitää jatkua vielä sen vajaa kaksi vuotta jotta Trump saadaan valtaan ja sitten sanellaan rauha Trumpin ja Putinin kesken Ukrainaan, tavalla tai toisella!
Trump on Putinin troijalainen lännen sisällä, katsokaa vaan. En tiedä miksi, kiristetäänkö sitä jotenkin, miksi tämä käyttäytyy näin?
Siksi on ensiarvoisen tärkeää että Ukraina lännen ja liittolaisten avulla yksinkertaisesti tuhoaa venäläiset joukot Ukrainan maaperällä ja pakottaa venäläiset vetäytymään koko Ukrainan alueelta viimeistään ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja!
Ilmoita asiaton viesti
Eikö nyt ole helvetti irti?
Suomenmaan juttu on potaskaa. Asiasta on käyty oikeutta, ja käyty loppuun asti. Tosiasiaksi jää, että Trump antoi apuaan niin paljon, että Merkell ja Macron jäivät toiseksi.
Video antaa taustaa varsinaiselle oikeudenkäynnille, osoittaen, että ”Trump’s impeachment” onkin todellisuudessa jälleen vain yksi yritys sekaantua vuoden 2016 vaalitulokseen, ja saada kilpailevan puolueen presidentti pois virasta hyvissä ajoin ennen 21-vaaleja.
Mutta tämä tapahtuu poikkeuksellisen fasaadin avulla ; haastamalla Trump yrityksistä tutkia tapaus Burismaa Hunter Bidenin korruptoituneena rahan ansaintakeinona, jossa silloinen varapresidentti Biden kieltäytyy suosittelemasta pojalleen irtautumista korruptoituneesta Burismasta.
Joe Bidenia on syytetty siitä, että hän painosti ukrainalaisen syyttäjän erottamista varapresidenttinä ollessaan vuonna 2016 estääkseen korruptoitunutta ukrainalaista energiayhtiötä, Burismaa, koskevan tutkinnan, jonka hallitukseen Hunter Biden sai korkeasti palkitun jäsenen paikan Bidenin tullessa varapresidentin virkaan Yhdysvalloissa.
Joe Biden on torjunut syytökset ja syyttänyt presidenttiä virka-asemansa väärinkäytöstä, jolla hän yrittää mustamaalata itseään. Tämä on Trumpin Ukraina-oikeudenkäynnin tausta.
https://www.youtube.com/watch?v=yDst2wCMc08
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli nyt Päivi Kopsa edes uskaltaisi saada tietää mitä peliä Trump pelasi alusta asti koko presidenttikautensa ajan Ukrainan kanssa jo paljon ennen Zelenskyin valintaa eikä vain imisi ilman kritiikkiä Trumpin virkasyyte farssia youtube videolta, jonka kaikki asianosaiset tiesivät jo etukäteen kaatuvan senaatin
republikaanienemmistön voimin, niin selviäisi viimein hänellekin kuka valehtelee missä milloin & minkä takia. Infoa löytyy oheisen linkin takaa.
Ilmoita asiaton viesti
Linkkaamani video olikin siis vasta alkusoittoatutkinnalle, huom ei oikeudenkäynnille.
Koitan löytää itse tutkintavideon, koska se kertoo niistä keinoista mitä Adam Swiff ja kumpp. sekä media käyttivät tuolloin ja myös myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Here’s the full artikle
(just a one of Trump’s dirty stories)
How Trump Sabotaged Ukraine
Jonathan Stevenson
March 11, 2022
”Russian President Vladimir Putin, now a rogue leader and a singular menace to international security, sees Ukraine as having fallen under malign sway of the West and the CIA. To the extent that he had a credible pretext for invading and occupying Ukraine, it was that NATO has encroached on Russia’s traditional sphere of influence. But in fact, Washington’s most consequential involvement in Kyiv’s affairs to date has been Donald Trump’s intervention in them, and it was pro-Russian.
Republicans have criticized President Joe Biden for not doing more to arm the Ukrainians, yet fail to recognize that crucial US support was withheld years ago: they voted not to convict Trump in his first impeachment trial in the Senate, proceedings that the House of Representatives had precipitated over Trump’s making US assistance to Ukraine conditional on political favors. That observation barely scratches the surface of Republican hypocrisy on this front, but recounting the Trump administration’s corrosive relationship with Ukraine is not the vindictive resurrection of old talking points. Rather, it is essential to reckoning with his domestically and strategically calamitous presidency. Trump must be held accountable for weakening the US-led international, rules-based order, undermining US deterrence of a hostile and predatory Russia, and setting up Ukraine for Putin’s brutal and geopolitically ominous invasion.
Trump’s instrumental use of Ukraine for personal political advantage began with the government that preceded Volodymyr Zelensky’s, that of Petro Poroshenko, who was president from 2014 to 2019. Like Zelensky, Poroshenko saw US support as essential to shoring up Ukraine’s national security in light of Russia’s 2014 annexation of Crimea and fomenting of a separatist rebellion in the Donbas region. Trump himself evinced no special affection for Ukraine and placed no particular value on its independence, refusing when he was the Republican nominee in 2016 to condemn Moscow over its annexation of Crimea. His campaign manager, Paul Manafort, had advised the monumentally corrupt Ukrainian President Viktor Yanukovych, who advocated that his country distance itself from the West and align more closely Russia. In late 2016, Trump’s incoming national security adviser, Michael Flynn, signaled to Russia’s ambassador that the Trump administration would take a conciliatory approach to economic sanctions imposed by Obama—then a leading objective for President Putin.
Although the Trump campaign had required Manafort to resign in August 2016 after it was revealed—in part, by the investigative work of a Ukrainian journalist—that he had taken $12.7 million in secret cash payments from Yanukovych and his backers, the dismissal was a matter of appearance rather than principle. Convicted in 2017 on multiple charges related to his dealings with Yanukovych as a result of Special Counsel Robert Mueller’s investigation of 2016 Russian election interference, Manafort continued to advise Trump informally, including on Ukrainian matters, through his lawyers. (In this, Manafort was apparently angling for an implicit presidential pardon, which he eventually got. Likewise, while Flynn was compelled to resign as national security adviser after only three weeks on the job over lying about his pre-inauguration contacts with Russian officials for which he, too, was indicted, Trump pardoned him as well.)
Precisely because of the pro-Russian tilt of crucial members of Trump’s inner circle, Poroshenko felt compelled to be of great service to Trump. In 2017, to address energy shortages, Ukraine bought coal from US producers, nourishing the fossil fuel–based economy that Trump championed, and cultivated deeper business ties with the United States, making deals with American firms to buy locomotives and fuel for Ukrainian nuclear plants. Meanwhile, the former federal prosecutor and pro-Trump Republican politician Rudy Giuliani became a private consultant on crime for the city of Kyiv and on emergency services for the city of Kharkiv. Trump appointed him a cyber security adviser to the US government in 2017, and then, in 2018, retained him as his personal lawyer. Giuliani was well placed to secure special access to Poroshenko “as a friend of Trump,” according to Poroshenko’s foreign policy adviser, and the two presidents discussed defending Ukraine against Russian aggression.
Ukrainian journalist and member of parliament Serhiy Leshchenko holding a news conference about his investigation into the dealings of Donald Trump’s presidential campaign chairman Paul Manafort, seen on the screen, Kyiv, Ukraine, August 19, 2016
Despite its pro-Western stance and ostensibly reformist agenda, Poroshenko’s government was dogged by accusations of the corruption that had plagued Ukraine during its post-Soviet oligarchic era. There had, in particular, been a history of politicized judicial actions: criminal investigations and prosecutions that served power, not the rule of law. That tradition seemed to be continuing when, in April 2018, Yuriy Lutsenko, Poroshenko’s prosecutor general, froze cases in Ukraine pertinent to the Mueller investigation, including one that traced the money paid by Ukrainian political figures to Manafort. At Manafort’s urging, Giuliani also enjoined Lutsenko to investigate Serhiy Leshchenko, the Ukrainian journalist who had first exposed Manafort’s involvement with Yanukovych—who may yet figure in Putin’s plans for Ukraine—and Alexandra Chalupa, a Ukrainian-American political consultant who had worked for the Democratic National Committee and who, they believed, was also involved with surfacing the story. Giuliani appeared on Fox News retailing the unfounded notion that the “black ledger” detailing Yanukovych’s payments to Manafort was a fabrication.
Giuliani was also attempting to make Hunter Biden’s business activities in Ukraine appear nefarious, and he persuaded Lutsenko to look into them, as well as into the equally baseless allegation that Joe Biden had tried to thwart investigations of his son’s dealings. Also in April 2018, having reversed an Obama-era ban on arms exports to Ukraine, the US finally did, after considerable delay, approve the sale of 210 Javelin anti-tank missiles and thirty-five launching units. But while Congress considered Russian provocations such as the Russian coast guard’s attack on Ukrainian vessels in the Kerch Strait in November 2018 to be dangerous escalations, the White House itself typically minimized them.
National security had ranked relatively low among Ukrainian voters’ concerns. In a November 2018 public opinion poll jointly conducted by the Kyiv International Institute of Sociology, the Razumkov Center, and the Rating Group, the Russian threat placed ninth among the problems facing the country, well behind economic stagnation and large-scale emigration. Given Poroshenko’s emphasis on national security, the Kerch Strait incident should have given him a considerable bump. But his apparent tolerance for corruption, and for persecution of those who opposed it, appeared to outweigh these factors. The effect of Trump’s machinations, in manipulating Ukraine’s legal system for political ends, can hardly have helped this negative perception of Poroshenko’s administration. The November 2018 poll also measured support for possible candidates in the upcoming 2019 election: former prime minister Yuliya Tymoshenko came first with 21 percent, followed by Zelensky—who had not yet announced his candidacy and would eventually win with 73 percent of the vote—at 11 percent, and then by Poroshenko with 10 percent. Poroshenko also had highest negative ratings: almost half of voters said that they would definitely not vote for him.
The deleterious impact of Trump’s interference on the electability of a strongly anti-Russian candidate may have changed Putin’s strategic calculus about invading Ukraine. Initially, as a candidate, Zelensky did not appear as anti-Russian as Poroshenko and, as a former TV comedian who was not a career politician, he looked to be a less formidable adversary. He had grown up speaking Russian and, as a celebrity entertainer, had spoken out against a proposed Ukrainian government ban on Russian artists.
Zelensky’s big win turned on his populist anti-corruption and anti-establishment platform. While most voters construed that stance as opposition to any return to the oligarchic, pro-Russian old guard, his campaign rhetoric was not stridently anti-Russian. He simply called for resolving Ukraine’s conflict with Russia in Donbas through dialogue with Putin.
As president, Zelensky did try to deliver on both planks of his platform—seeking to disempower oligarchs and stamp out corruption, while promoting national unity between the Ukrainian-speaking and Russian-speaking populations and seeking a political solution in Donbas. Only when Russia began its military buildup near Ukraine’s border in early 2021 did Zelensky ask NATO to expedite Ukraine’s membership. Even as a Russian invasion appeared imminent last month, Zelensky downplayed prospects of war and counseled calm. Since Russia invaded Ukraine and started the war, of course, he has confirmed his credentials as a defiant, indeed heroic, Ukrainian patriot beyond doubt. Putin, like the rest of the world, underestimated Zelensky.
Well before Zelensky became president, Ukraine’s national security had been for the Trump administration a matter for political bartering rather than considered US foreign policy. In fact, Zelensky’s landslide victory in the Ukrainian election in April 2019 threw a wrench into Trump’s efforts, insofar as Zelensky was an unknown quantity likely to be less malleable than Poroshenko had been. Even Poroshenko’s appointee as prosecutor general, Lutsenko, had a hard time finding dirt that would stick to the Bidens, stating publicly in May 2019 that they had done nothing illegal in Ukraine. Indeed, while Hunter Biden may have passively accepted the benefits of connections and name recognition in accepting a seat on the board of Burisma Holdings, a Ukrainian oil and gas company, and Joe Biden did actively oppose corruption in Ukraine, there was no evidence that either son or father did anything illicit.
That same month, Trump removed US ambassador Marie Yovanovitch, a distinguished career diplomat, who had championed anti-corruption Ukrainian reformers and thus impeded Giuliani’s attempts on Trump’s behalf to inveigle the Ukrainian government into investigating the Bidens. Lutsenko had paved the way for Yovanovitch’s ouster by targeting her with false allegations of corrupt interference, which the US State Department described as “an outright fabrication.” Zelensky, in contrast, quickly indicated that he was not planning to keep Lutsenko on and did indeed dismiss him in August that year.
Concerned that Ukraine’s new government would drop all efforts to taint the Bidens, Trump tried to extort Zelensky in the now-famous phone call of July 25, 2019, in which he pressured the Ukrainian president to publicly announce an investigation into Hunter Biden in exchange for the United States’ release of $400 million in congressionally authorized foreign assistance and a White House meeting with Zelensky. The withheld aid included military assets to reinforce Ukraine’s ability to resist Russian depredations that had begun in 2014 with Russia’s paramilitary infiltration of Ukraine and complete annexation of Crimea. Trump also importuned Zelensky to receive Giuliani in Kyiv.
Rudy Giuliani attending an event with his Ukrainian associate Lev Parnas, who was later charged with campaign finance violations in a plot to oust the US ambassador to Ukraine, Washington, D.C., December 5, 2018
Trump suggested to Zelensky that the source of foreign interference in the 2016 US presidential election was not Russia but Ukraine, reflecting a baseless White House narrative according to which the Democratic National Committee, Democratic donors, and Ukrainian officials had colluded to defeat Trump in 2016, and asked him to expose a phantom server supposedly owned by CrowdStrike, a California-based cyber security firm that the Hillary Clinton campaign had hired to examine the hacking of its emails. Russian misinformation had convinced Trump—as well as many viewers of Fox News and several Republican members of the House Intelligence Committee—that the server was located in Ukraine.
In the phone conversation with Zelensky, Trump was dismissive about any notion of Russian interference—as he had been publicly a year earlier in his notorious joint press conference in Helsinki with Putin. Although the then-recently released Mueller Report did not establish any criminal conspiracy between the Trump campaign and Russian hackers to promote Trump and discredit Clinton, it did find that the campaign knew about and “welcomed” Russians’ work in its favor. Trump labeled the investigation “nonsense” and Mueller himself “incompetent.” Although Zelensky was calculatedly ingratiating toward Trump on the call, in substance he deflected Trump’s entreaties and did not to commit to any specific action. Nor did he undertake any. Trump did not release the aid until September 11, only after the delay had become public and a whistleblower report had set in motion Trump’s first impeachment.
Coupled with Trump’s consistent denigration of NATO and lack of interest in European security, the phone call reflected something even more sobering than the “transactional” approach to foreign policy for which some Beltway pundits had rather euphemistically credited Trump. It revealed to the Ukrainian president that Trump was willing to subordinate Ukraine’s security to his own domestic political ambitions and to manipulate Ukraine’s governance to advance them. Beyond that, it indicated that Trump did not consider Putin’s revanchism in Eastern Europe a significant US concern. And it demonstrated that Trump had eviscerated the interagency process managed by the National Security Council for implementing US foreign policy; that decades-old practice, designed to safeguard vital national interests, was jettisoned in favor of an autocratic approach that allowed the kind of “drug deal,” to adopt then-national security adviser John Bolton’s apt metaphor, that Trump tried to pull off with Ukraine.
Marie Yovanovitch, former US ambassador to Ukraine, arriving for a House Intelligence Committee impeachment inquiry hearing in Washington, D.C., November 15, 2019
Although Trump was acquitted in the 2019 impeachment, thanks to party line voting, he was politically constrained thereafter from interfering with American assistance to Ukraine. No doubt aware of his increased leverage, Zelensky sought a greater level of support—and got it: the US pledged $680 million in foreign assistance to Ukraine in fiscal year 2020, the most since 1994. Of that, military aid increased by the highest amount, $200 million, to a total of $284 million. For fiscal year 2021, Congress funded the Ukraine Security Assistance Initiative, through which the incoming Biden administration immediately provided a $125 million military aid package. As the full-scale Russian military threat to Ukraine has intensified, US aid, including thousands of Javelins and hundreds of Stinger anti-aircraft missiles, has been flowing robustly. None of this, however, has been enough to offset Trump’s signal to Putin that Ukraine was an expendable pawn.
More broadly, Trump’s derogation of America’s standing appears to have degraded its power to deter military aggression. Ukrainian philosopher Volodymyr Yermolenko told New York Times columnist Michelle Goldberg that pro-Western reformers in Ukraine had seen the United States as a “a perfect democracy functioning very well,” with an admirable system of checks and balances, only to see that image “crumbling” under Trump. The integrity of American governance is central to American power, and Trump’s drug deal comprehensively debased it.
Democracy is fragile, as President Biden recognized in his inaugural address. He has expressed faith that the United States can regain the global respect, trust, and influence it has enjoyed for generations by virtue of its political example—a crucial component of its soft power—but only if it cleans up its own political house, which Trump tried to burn down on January 6, 2021.
It is worth noting, in this connection, that the House Select Committee’s mandate for investigating the January 6 attack on the Capitol extends to exploring “malign foreign influence” and, by implication, the potential exploitation of American political chaos by the United States’ geopolitical rivals. It’s true that Russia and Ukraine face an inexorable security dilemma, and that strategic tension between them is practically inevitable. At the same time, there seems little doubt that Putin factored in America’s deep political divisions and distractedness, in large part Trump’s legacy, to his decision to intervene in Ukraine. Even as Russian tanks rolled in, Trump continued to extol Putin’s “genius” and “savvy.” As Bolton himself put it, in an interview with Vice News earlier this month, Trump, by creating an “unnatural environment” in US–Ukraine relations centered on the Bidens’ illusory transgressions and election conspiracy theories, made it “that much easier for Putin” to invade Ukraine.
Russia’s recklessness has shattered the Ukrainians’ world, disrupted international security, and ratcheted up strategic instability in Europe. But it has also reinvigorated NATO’s cohesion and focus, galvanized transatlantic relations and resolve, and united most of the world against illiberal autocracy. Musings that it has, at a single stroke, rejuvenated the US-led liberal order—under pressure ever since the Iraq War and further degraded during Trump’s subversive presidency—are gross exaggerations. To enable that order to take firm hold again, especially in the current period of great-power rivalry, the United States must reaffirm its commitment to promoting liberal democracy. Stalwart support for Western-leaning democracies is mandatory, if calibrated by the need to discourage escalation and wider war. In Ukraine’s case, the question remains:
How much support is the right amount?”
Ilmoita asiaton viesti
Varsinainen tutkinta tässä: Asianajajat käyvät Trumpin puhelut läpi sanasta sanaan, ja näyttävät mitä syytteen laatijat tiputtivat pois.
https://www.youtube.com/watch?v=-WZrUlnxCn8
Ilmoita asiaton viesti
Kerro nyt jo viimein kuitenkin edes se, mitä aseapua se oranssi McGyver karikatyyri Ukrainalle lopultakin järjesti tahi edes puolsi koskapa sitä niin kovin innokkaana mainostat.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan näitä raidehommia.
Matti Vanhanen ja Anu Vehviläinen teettivät Savonlinnaan 50 miljoonan ratatyöt ja sitten huomattiin, että silta kaupunkiin on liian korkealla, joten rahat menivät kuin Kankkulan kaivoon. Rata jäi ruohottumaan muistomerkiksi.
Ilmoita asiaton viesti
”…Millainen maailma meillä olisi jos tämä mielipuoli olisi nyt vallassa?…. Ukraina olisi luultavasti jo vallattu (Yhdysvallat ei olisi antaneet mitään apua, eikä luultavasti siinä vanavedessä EU olisi tehnyt mitään). NATOn avustukset olisivat olleet luultavasti satunnaisia ja Trumpin estettävissä?…Trump ei olisi myöskään hyväksynyt Suomen hakemusta Natoon?…Etupiiri olisi jo jaettu niin että Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin? Trump muuten luuli vieraillessaan Suomessa 2018 että Suomi on osa Venäjää….”Trumpin entinen turvallisuusasioiden neuvonantaja John Bolton on kertonut Trumpin kysyneen häneltä, onko Suomi osa Venäjää.””
No vilunväreethän tuosta dystopiasta kieltämättä tulee. Jo pelkkä ajatuskin siitä, että painajainen punaisesta MAGA-lippiksestä ja sen alta pulppuavasta taukoamattomasta käsittämättömästä mölinästä on ainakin teoriassa mahdollista uusiutua, on puistattava.
Ilmoita asiaton viesti
Trump myös uhkaili lähteä Natosta, Erdogan, Orban yms kavereita jne… Puhumattakaan rakkauskirjeistä Kimille Pohjois-Koreaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sokeakin heittää napakympin jos tarpeeksi monta kertaa saa yrittää.
Ilmoita asiaton viesti
Nato liittolaisten luisteluun olivat kiinnittäneet huomiota aiemmin myöskin Bush pöljempi sekä Obama joten havainto ei ollut mitenkään uusi.
Ollessaan Euroopan rundilla lobbaamassa jenkkien liuskekaasua EU:n päättäjille oranssi McGyver karikatyyri heitti sen kuittina EU:n pampuille näiden naureskeltua tämän ehdotukselle em. jenkki kaasun tuomisesta EU:n markkinoille.
Kieltämättä ko. heitto vaikkakin osui hermoon vasta viiveellä oli jo sinällään oikeutettu.
Spekuloitaessa sillä, olisiko em. ihmeellä ollut mahdollisesti jotain parempaa aavistusta Putinin suunitelmien jatkosta Ukrainan varalle ja tämä olisi yrittänyt hyödyntää tilannetta saamalla aikaan em. kaasudiilin niin mikäli olisi tullut ilmi, tuskinpa GOP:kaan olisi enää torpannut senaatissa tuomiota.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, niin kai, Obama antoi pelkkiä kypäriä, Trump aloitti aseavun Ukrainaan.
Ilmoita asiaton viesti
Trump möi pari Javelineja Ukrainaan.
Biden on tukenut kohta 30 miljardilla dollarilla Ukrainaa sodassa Putinia, Trumpin parasta kaveria vastaan.
Siinä on vissi ero.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä diktaattoreja kurmottanut, nehän kavereita, liittolaiset vihollisia…
Ilmoita asiaton viesti
Uskoks Marko, että tykkään Bidenin olemuksesta, mukavan lepposa mies, jonka vanhuus pehmentää herttaiseksi. Eli voitaisko oikeesti vähentää tätä vastakkainasettelua, kun ihmiskunnan parastahan me kaikki haluamme.
Ja r a u h a a. Niin sinäkin!
Ethän siis koe hyökkäyksenä, kun puntaroin tätä toista puolta hänen …. ei siis hänessä ja hänen persoonassaan, vaan toiminnassaan. Trumpilla taas voi olla tämä juuri päinvastoin. Häneltä sujuu luontaisesti pro-aktiivisuus, joka ei ole Bidenin heiniä. Mutta eihän sille mitään voi, eikä se sinänsä ole kenenkään vika millaisen persoonallisuuden perii!
Ovathan demokraatitkin välittäneet toiveitaan Bidenille Ukrainan sodan aikana. – mm. 30 demokraatin kirjelmä, jonka he kuitenkin vetivät myöhemmin pois. Minusta tässä progressiivisten vaatimuksessa kohta 2. on tosi tärkeäkin seikka:
1. He edellyttävät Bidenilta diblomatiaa – no sen mahdollisuudet ovat olleet olemattomat.
2. He eivät halua, että Ukrainan puolesta tehdään päätöksiä ilman Ukrainan kanssa tehtävää yhteistyötä.
Voimmehan mekin arvostella, ilman vihamielisyyttä, pelkästään asiapohjalta.
John Bolton, konservatiivina arvostelee myös Bidenia heikoksi, häntä vedetään mukaan tapahtumiin, sen sijaan että olisi itse niitä muovaamassa. – Tähän vaikuttaa varmasti erityisesti ikä ja luonteenpiirteet, – No minkä sille mahtaa.
Mitäs sinä oot mieltä?
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen on sitä mieltä mitä on. Minusta Yhdysvalloissa on älyttömän vanha presidentti. Sitä ennen oli vanha sekava Trump. Ei tässä muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos! Koitetaan jatkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa se oli Yhdysvaltain Kongressi jolle Porošenko kävi pitämässä puheen vuonna 2014 (GOP majority) pyytäen tappavaa aseistusta suojellakseen Ukrainan aluetta, mutta pyyntö evättiin.
Amerikassakaan ei presidentti päätä yksin aseavusta.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se näkynyt täysin selvästi jo vuonna 2018 Helsingissä..?
Ilmoita asiaton viesti
No näkyihän se. Trump sanoi luottavansa Putinin sanaan. Sen sijaan USA:n omaan tiedustelupalveluun tuo mistään mitään ymmärtämätön avohoitopotilas ei luottanut.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo arvostan sua, kun et heiluttele leimakirvestä. Mutta ootko ihan varma, että tämä on Trumpilta ihan samalla tavalla sanasta sanaan vakavasti otettavaksi tarkoitettua tekstiä, eikö vois olla myös taktiikkaa herättää luottamusta?
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan tuo taktiikka on suoraan Putinin pelikirjasta, luotiin amerikkalaisiin epäluottamusta kansan keskuuteen mitä tulee omiin instituutioihin ja sehän onnistui, jos katsoo vaikka FBI approval ratingia.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta ovathan avian-republikaanit, mm. Lindsey Grahan korostaneet, että tämä pahemman laatuinen tiedusteluetiikan alasajo ei koske koko FBI:tä.
Ilmoita asiaton viesti
”No FBI on läpeensä”
Mitäs se on? Älä poistele tai korjaile, nään ne kyllä. Voin laittaa kuvakaappauksen viestistä mikä tuli ilmoituksena kommentistasi jos et usko.
Ilmoita asiaton viesti
Sen kun laitat. Olisko itse asiasta jotakin sanottavaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ihmettelen miten te hihhulit voitte fanittaa tyyppi joka vähät välittää kuin itsestään.
Ilmoita asiaton viesti
En fanita, mutta vääristelyn osoittaminen on intohimoni, toivon kyllä mieluummin mm. Nicky Haleystä, tai vielä mieluummin Mike Pompeosta uutta presidenttiä, he vastaavat myös olemuksellisesti Yhdysvaltain presidenttikuvaa paremmin, mutta kannatus on niin heikko, että ei mitään mahkuja.
Mutta jos mennään tulospuoleen roistohallitsijoiden kanssa, siinä karkeapiirteinen Trump on voittamaton, koska kohtalo vaan ei ole jaellut vastaavia voimapiirteitä monelle muulle. Amerikan presidentin strateginen ymmärrys, samoin kuin heikkous tai vahvuus loppujen lopuksi kärsitään äärimmäisen avuttomien ihmisten elämän tasolla, esim. afgaanikylissä, Iranissa jne.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta jos mennään tulospuoleen roistohallitsijoiden kanssa, siinä karkeapiirteinen Trump on voittamaton…”
Kyllä, tähän kaartiin Trump kuuluu, härskiydessä voittaa jopa Pohjois-Korean Kimin.
Ilmoita asiaton viesti
Selvä. Minä näen sen hiukan eri tavalla, se on vähän kuin lasten kasvatus, jossa vanhempi muotouttaa kielensä kulloisenkin lapsen persoonaan sopivaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Et varmaan muista Kimin kanssa kun lähettelivät rakkauskirjeitäkin!
Ilmoita asiaton viesti
En seurannu silloin vielä Yhdysvaltain tapahtumia. Jälkikäteen kirjoitetuista olen lukenut, että hänellä oli alussa erittäin tiukka linja, jolla hän sai otteen Kimistä, sitten pehmeät keinot, mutta vähäiseksi tässä antini jää.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen 2000-vaalisotkusta seurannut USA:n sisäpolitiikkaa hyvin tarkasti, en iltapulujen kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Et sääkään sitten ole pitkään seurannut.
Ilmoita asiaton viesti
Yli puolet elämästäni… Sinä luet jotain foliohattujen ja äärioikeiston sivustoja, en lähtisi pätemään.
Ilmoita asiaton viesti
Teidän uskovaisten moraali on kyllä nollissa, Trump joka härskein suhmuri Nykin kiinteistöbisneksessä, leveilee että Miss Teen USA pukukopissa tirkistellyt yms ”grab them by the pussy” on nyt idoli. Ne perhearvot… 😀
Ilmoita asiaton viesti
Juttuja on varmaan paljonkin, ei ehdi seurata kaikkea, edes varsinaisia päivän politiikan tapahtumia, vanhatkin vielä päivittämättä, kun uutta tulee kokoajan.
Ilmoita asiaton viesti
Juust just, ai että tämä mennyt ohi. 😀 Todella uskottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
On menny täysin. Pitäs päästä nyt sisälle Huwaran tapahtumiin, muuten pyytäisin linkkiä, tai voithan sen laittaa. Jos vähän vilkasen.
Ilmoita asiaton viesti
Uskovaisten sanaan toki ei voi luottaa missään, ettei tämä yllätys.
Tässä parhaita paloja. Perhearvot ja näin.
”Donald Trump to Howard Stern: It’s okay to call my daughter a ‘piece of ass’”
https://edition.cnn.com/2016/10/08/politics/trump-on-howard-stern/index.html
”No men are anywhere, and I’m allowed to go in, because I’m the owner of the pageant and therefore I’m inspecting it. … ‘Is everyone OK?’ You know, they’re standing there with no clothes. ‘Is everybody OK?’ And you see these incredible-looking women, and so I sort of get away with things like that.”
https://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/300093-trump-confirms-he-walked-backstage-when-beauty-queens/
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että tulee esille.
Ilmoita asiaton viesti
…Sittemmin on jo ”joukkoineen” pistämässä stoppia Ukrainan avustamiseen ja aseistamiseen.
– ”Joukot” ja varmaan Trump itsekin sanovat, että ukrainalaisten olisi parempi olla ja elää Putinin hallinnoimassa Ukrainassa, kuin presidentti Zelenskyin…?!?
Ilmoita asiaton viesti
Trump on kaikken aikojen jonninjoutava poskisolisti, jonka puheissa ei ole minkäänlaista katetta.
Aina kun Trump ajaa suunsa, vastuu siirtyy kuuntelijalle.
”Trumpin oppi-isä jätti presidentille perinnöksi uhkailun, liioittelun ja piittaamattomuuden”
https://www.satakunnankansa.fi/kolumnit/art-2000007101779.html
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kaltaisensa toisensa löytää. Ei ole sattumaa että jokin Putin, Trump, Kim Jong-un ja moni muu diktaattori viihtyy toistensa seurassa.
Niinhän se oli 30-luvulla kun Hitler, Mussolini ja Hirohito viihtyi hyvin toistensa seurassa.
Valta ja raha, sillä on ihmeellinen vaikutus.
Ilmoita asiaton viesti
Konferenssissa esiintyi Trumpin ja Q-anonin kannattaja, kongressiedustaja Marjorie Taylor Greene. Hän toisti puheessaan valhetta, joka perustuu julkaistuun videoon:
”Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin pitämästä puheesta on julkaistu lyhyt video, jossa annetaan virheellisesti ymmärtää, että Zelenskyi olisi vaatinut Yhdysvaltoja lähettämään poikiaan ja tyttäriään Ukrainan taistelemaan….Puheessaan Zelenskyi ei sanonut, että yhdysvaltojen on lähetettävä poikiaan ja tyttäriään Ukrainan taistelemaan. Zelenskyi pikemminkin ennusti, että jos Ukraina häviää sodan, Venäjä kääntää katseensa Naton jäsenmaihin Baltiassa, jonne Yhdysvaltojen on lähetettävä puolustusjoukkojaan.
Naton viidennen artiklan mukaan hyökkäys yhtä Naton jäsenmaata kohtaan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia jäsenmaita kohtaan. Ukraina ei ole Naton jäsenmaa.
Uutiskanava CNN:n mukaan osa videopätkää jakaneista yhdysvaltalaispoliitikoista on poistanut jakamansa videon sen jälkeen kun kävi ilmi, että se oli irroitettu asiayhteydestään.”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvaltalaispoliitikko-vaaristeli-zelenskyin-sanoja-konservatiivien-konferenssissa/8647322#gs.r7qv50
Marjorie Taylor Greenen puhe CPAC- konferenssissa on nähtävissä tästä: Marjorie Taylor Greene Ramps Up Anti-Ukraine Rhetoric At CPAC | CPAC 2023 | English News | News18
https://www.youtube.com/watch?v=kfpzHs_iuKk
Yllä mainitun valheen lisäksi hän puheen loppupuolella kertoo kantanaan: ”Ei rahaa Ukrainaan”.
Trumpistit ajavat voimakkaasti Ukrainan vastaista ja Putinia hyödyttävää politiikkaa. Saapa nähdä miten hyvin he onnistuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla muutenkin aika yleistä että moni Trumpisti on myös Putinisti, jos ei sitä tajua niin on sitten se ”hyödyllinen idiootti”.
Ilmoita asiaton viesti
Arviosi saa tukea Ilta-Sanomien jutusta 5.3.
Osa trumpisteista on sitä mieltä, että Ukrainaa ei pitäisi tukea siksi, että USA:n on pidettävä huoli vain omista asioistaan ja Eurooppa ja Euroopan valtioiden suvereenius ei kuulu näihin asioihin.
Osa CPAC- porukasta taas on sitä mieltä, että Ukrainaa johtaa natsijuutalainen:
”Mitchellin mielestä Ukrainan olisi parempi olla Putinin Venäjän hallitsema kuin presidentti Volodymyr Zelenskyin johtama. Mitchell kutsuu Zelenskyiä ”natsijuutalaiseksi”.
– Putin olisi parempi vaihtoehto Ukrainalle kuin eläminen natsihallinnon alaisuudessa. Zelenskyi on yksi likaisimmista poliitikoista, Mitchell väittää.”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009433858.html
Että tämmöistä porukkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta mahtaako olla muita kuin Cawthorn, Mitchell ja Greene tässä porukassa?
Ilmoita asiaton viesti
” trumpilaiset maga-republikaanit (lyhennys sanoista Make America Great Again) ovat kääntäneet selkänsä Yhdysvaltain antamalla Ukrainan-tuelle.”
Näin IS:n artikkelissa todetaan. Eli on niitä enemmän kuin kolme henkeä näitä MAGA republikaaneja. Olisihan se kiva kuvitella, että ääliöitä olisi vain nämä kolme mutta toiveajatteluasi se vain on. Trump oli putinisti jo ennen valintaansa presidentiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Trump rakastaa autoritäärisiä johtajia, koska itsekin toivoo joskus olevan sellainen.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkäpä Marjorie Taylor Greene uskoo Zelenskyinkin käyttävän juutalaisia avaruuslasereja? Sakeaa sakkia, en muuta sano.
Toisaalta pitää muistaa että USA:n republikaanipuolue on ollut historiansa aikana hyvin monenlainen puolue. Se on historiallisesti myös Abraham Lincolnin ja Dwight Eisenhowerin puolue, se voi olla sellainen myös tulevaisuudessa. MAGA ei ole koko puolue.
”Marjorie Taylor Greene’s space laser and the age-old problem of blaming the Jews”
https://www.vox.com/22256258/marjorie-taylor-greene-jewish-space-laser-anti-semitism-conspiracy-theories
Ilmoita asiaton viesti
MAGA ei ole koko puolue mutta jos republikaanit hyväksyy Trumpin kannattajien asenteen ja politiikan jossa Ukrainaa ei tueta niin silloin Trumpin voittaessa Yhdysvallat irtautuu Ukrainan tukemisesta sekä Trumpin politiikkaan jossa NATOn tulevaisuus on kurpitsanaaman armoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, mutta liikkuisko kuitenkin perusteeton yleistys tästä koko puolueeseen ihan samalla tasolla, kuin salaliitoteoriat?
Kun republikaaneista löytyvät myös parhaat antisemitismin vastustajat, ja heitä on moninkertaisesti tähän otsikoissa olevien ryhmään verrattuna, …löytyy tietysti myös demokraateista. Myös Hilary Clinton oli tässä suhteessa passeli.
Ilmoita asiaton viesti
Parhaat antisemitistin vastustajat? Thä? 😀
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mihin yleistykseen MAGA republikaanien osalta viittaat:
” trumpilaiset maga-republikaanit (lyhennys sanoista Make America Great Again) ovat kääntäneet selkänsä Yhdysvaltain antamalla Ukrainan-tuelle.”
Ilmoita asiaton viesti
Tästä syystä heitin nelisen vuotta sitten ilmaan ajatuksen, että republikaanit voivat hajota kahteen osaan. Puolueen repeämisen todennäköisyyttä on vaikea arvioida. Toisaalta, meillä SDP repesi kahtia 1959. Silloinkin suhde Neuvostoliittoon/Venäjään oli keskeinen tekijä repeämiselle.
Kummassakin tapauksessa Venäjä sekaantuu/sekaantui menestyksellä maan poliittiseen elämään.
Ilmoita asiaton viesti
Uskomatonta ylipäätään, että USA valitsee presidentin vaihtoehdoista Biden ja Trump! Luulisi republikaaneilla olevan parempiakin ehdokkaita ja miksi demokraatit antaisivat Bidenin edes harkitsevan jatkokautta.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/190ee072-db53-40ff-9556-cf8b2f3f1a08
”Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump olisi sallinut joitakin Venäjän alueliitoksia Ukrainassa, väittää amerikkalaismedia.
Yhdysvaltalaisen Daily Beastin mukaan Trump kertoi suunnitelmistaan tarkemmin oikeistolaisen Fox Newsin toimittajan Sean Hannityn haastattelussa. Trumpin mukaan hän olisi estänyt sodan antamalla Venäjän ”ottaa haltuunsa” osia Ukrainasta.”
Ilmoita asiaton viesti