Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Suomi siirtyi Stubbin aikaan – Testaa presidenttitietosi Uuden Suomen visassa

Trumpin voitto Iowassa tietää hyvää diktatuureille loppuvuodesta

Trump uskovainen on sokea, lukekaa tämä

Iowan esivaalien tulos jossa Trump saa noin 52% äänistä tietää jo nyt sen että hän on republikaanien edustaja presidentinvaaleissa ja kun tiedetään että hän johtaa galluppeja Bideniä vastaan niin tuleva Yhdysvaltojen presidentti on siinä (ellei oikeus ehdi tuomita häntä oikeudenkäynneissä)

New Hampshire esivaalit ovat myös Trumpin vietävissä.

Iowan esivaaleista lohkaistua;

Lukekaapa kuinka veteraania viedään kuin jätesäkkiä, viimeksi Trump irvaili veteraaneille sekä veljeili diktaattoreiden ja varsinkin Putinin kanssa sekä sanoi lopettavansa heti Ukrainan tukemisen (pakkorauha jonka Putin ja Trump sanelevat Zelenskyille) ja silti äänestäjä luulee asioiden olevan näin;

”VETERAANI John Paul Strong, 82, haluaa, että seuraava presidentti ajaisi vanhojen veteraanien asiaa. Hän aikoo äänestää Trumpia, koska edellisellä kaudella Trump paransi veteraanien terveydenhuoltoa.

– Trump voisi olla välillä diplomaattisempi, hän voisi puhua vähän kauniimmin ihmisille, hän kritisoi ehdokastaan.

Strongin mukaan Yhdysvaltojen pitäisi jatkaa Ukrainan tukemista. Hän uskoo, että jos Trump olisi ollut presidentti Bidenin sijaan, Putin ei olisi koskaan uskaltanut hyökätä Ukrainaan.

– Trump on vahva johtaja, joka on maailman diktaattoreita ja pahoja valtioita vastaan, kuten Kiinaa ja Pohjois-Koreaa, Strong sanoo.”

Lähde:

82-vuotiaalta veteraanilta painokas kannanotto Trumpista ja Putinista – tällaiset olivat tunnelmat äänestyspaikalla
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010121911.html

Kun kannattajat hyväksyy että ex presidentillä oli lupa yrittää kolme vuotta sitten vallankaappausta ja kaataa vaaleilla laillisesti valittu presidentti alas palliltaan. Niin on tulossa ryhmittymä aivan kahjoja tyyppejä.

Nämä ajaa jatkossa vain Yhdysvaltojen asiaa, se tietää huonoa Natolle, se tietää huonoa Ukrainalle ja vapaalle maailmalle, demokratioille.

Se tietää hyvää diktatuureille ja varsinkin Putinille. Putin voi valmistautua voittoon Ukrainasta, kiitos Yhdysvaltojen republikaaneille jotka nyt tulee Trumpista runnomaan presidentin.

Euroopalla on nyt oikeasti kiire saada puolustuksensa kuntoon, tietää myös Suomelle painetta rajoille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (50)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Esko Karinen
  Esko Karinen #4059096

  Kyllähän maailmalle olisi vielä pahempi vaihtoehto Biden joka ei löydä enää ovia ja joka antaa Venäjälle oikeuden hyökätä ”pikkuisen” Ukrainaan. Nähtävästi antaisi oikeuden hyökätä ”pikkuisen” Baltiaankin.

  Eipä hurraamista kummassakaan ehdokkaassa. USA:n presidentinvaali pitäisikin siirtää suomalaisten päätettäväksi kun meillä on paras tieto ja arviointikyky asiassa.

  Mikäänhän ei estäisi edelleenkään Eurooppaa tukemasta Ukrainaa.

  Iowassa on rapiat -40 astetta C pakkasta. Yhtä kylmää ei ole ollut sitten vuoden 1972, josta alettiin mitata ilmastonmuutosta (ilmua ei olisi jos olisi alettu mittaamaan aikaisemmasta, lämpimämmästä ajanjaksosta).

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4059111 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4059096

   Biden ei löydä ovia ja hyytyy puhuessaan, vanhuus ei tule itsestään. Mutta silti hän on tukenut Ukrainaa, päinvastoin kuin republikaanit, jotka haluaa lopettaa sodan ja julistaa Putinin voittajaksi. Trump sen sitten tekee, jää tämäkin mitä sanon aikakirjoihin.Voin loppuvuodesta palata ennustuksiini.

   Kummatkin ehdokkaat on muumioitumisiässä, tenavaippaa ja rollaattoria, ei enää muuta tulossa herrojen lähitulevaisuudessa.

   Silti tämä Trump on voittaessaan lottovoitto Putinille. Sitten näette…

   Ilmoita asiaton viesti

   • Esko Karinen
    Esko Karinen #4059179
    Vastaus kommenttiin: #4059111

    Kovin yksipuolinen näkemys. Putinilla ei ole hohtimia millä puristaa Trumppia munista. Isompi lisko määrää. Se nyt on ainakin varmaa että Putin ei kunnioita yhtään Bidenia. Trumpia voi hyvässä lykyssä hiukan pelätä.

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #4059209
     Vastaus kommenttiin: #4059179

     ”Putinilla ei ole hohtimia millä puristaa Trumppia munista. Isompi lisko määrää.”
     Muistatko esim. Helsingin kokouksen missä Trump asettui Putinin puolelle vs oma tiedusteluväki…

     Ilmoita asiaton viesti

       • Esko Karinen
        Esko Karinen #4059380
        Vastaus kommenttiin: #4059237

        No kun kolmannelle kaudella ei pääse vaikka haluaisi. Deutschen lainat voi jättää pystyyn niin kuin on kai jo jättänytkin.

        Ilmoita asiaton viesti

      • Marko Suutari
       Marko Suutari #4059472 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #4059233

       Kyllä voidaan kiristää, tämä on se millä :

       ”Yksityisen tiedusteluraportin mukaan Trump olisi pelehtinyt maksullisten naisten kanssa vieraillessaan Miss Universum -kisoissa Moskovassa vuonna 2013. Brittiläisperäinen raportti on löytänyt tiensä Yhdysvaltain viranomaisten käsiin ja niistä edelleen Barack Obamalle ja Donald Trumpille.”

       ”Raportin mukaan Venäjä olisi saanut naiskohtaamisista jonkinlaisen tallenteen, jolla se voisi halutessaan kiristää Trumpia. Raportti toteaa, että näin on myös käynyt.”

       Lähde:
       https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201701172200055276

       Ilmoita asiaton viesti

       • Marko Suutari
        Marko Suutari #4059518 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #4059472

        Ei savua ilman tulta …

        Oli paljon muutakin…ja on.

        ”Entinen KGB-upseeri: Tyhmä ja turhamainen Trump oli ”rekrytoijan unelma” – miestä manipuloitiin 40 vuotta”

        Lähde:
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a70e8a18-6fd4-4dc3-8c70-80f0f40384d0

        ”Ungerin kirjan mukaan Trump nousi venäläisten tietoisuuteen vuonna 1977, kun hän meni naimisiin ensimmäisen vaimonsa, tšekkoslovakialaisen mallin Ivana Zlenickovan kanssa. Kolme vuotta myöhemmin hän sai valmiiksi ensimmäisen ison rakennusprojektinsa, Grand Hyatt -hotellin New Yorkiin. Tšekkoslovakia alkoi vakoilla häntä ilmeisesti jo tuolloin yhteistyössä KGB:n kanssa. Korkean profiilin kiinteistömoguli oli potentiaalinen kohde, etenkin, kun hänen vaimonsa oli kotoisin itäblokista.”

        Ilmoita asiaton viesti

        • Marko Suutari
         Marko Suutari #4059523 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #4059518

         Nyt NATO-jäsenyys on turvasatama. Trump voi silti estää Yhdysvaltoja osallistumasta operaatioihin tai torpata NATOn toimet…

         Ilmoita asiaton viesti

        • Esko Karinen
         Esko Karinen #4059531
         Vastaus kommenttiin: #4059518

         No ensinnäkin 80-vuotiaalle seksivideot osoittaisivat vain viriiliyttä. Ja onhan ne tosi vanhoja jo nyt jos niitä edes on. Ei näitä Steelen juttuja kukaan niin tosissaan ota.

         Ilmoita asiaton viesti

     • Esko Karinen
      Esko Karinen #4059234
      Vastaus kommenttiin: #4059210

      Pelottaako Trumpia joidenkin seksileikkien julkistaminen? Onko Putin kovin uskottava jos yrittää sellaisella uhata? Toimiiko sellainen Putinin kannalta, en usko.

      Ilmoita asiaton viesti

     • Esko Karinen
      Esko Karinen #4059537
      Vastaus kommenttiin: #4059210

      Onhan sitä kaikkea uhkaa kun oikein rupeaa pelkäämään. Meret voi muuttua kiehuviksi ja lumet sulaa ennen aikojaan jos tulee ILMU.

      Ilmoita asiaton viesti

 2. rjaaskel

  Kyllä vaikuttaa tuo USA:n meno oudolta. Iowassa neljänneksi jäänyt ja siihen lopettanut Vivek Ramaswamykin kertoo kannattavansa Trumpia nyt.

  Kun en tunne ketään USA:sta enkä muutenkaan koko valtakuntaa kuin median kautta, niin menee veikkailuksi, mutta arvelen, että siellä on keskilännessä ja keskiluokassa laajemminkin tullut joku takaisku vähintään tulevaisuuden näköaloissa, joka on aiheuttanut tyytymättömyyttä, jolle sitten Trump nähdään pelastajaksi. Siis eihän nyt puolet kansasta ole voinut muuttua sekopäiksi ihan yht’äkkisesti?

  Muutenhan tuo olisi hupaa seurattavaa, mutta kun sillä on vaikutusta tänne maailman peräloukkoonkin, niin pelonsekaisia tunteita nousee pintaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • KH
   Vastaus kommenttiin: #4059097

   ”Siis eihän nyt puolet kansasta ole voinut muuttua sekopäiksi ihan yht’äkkisesti?”

   Republikaanien kannatus on noin 50% ja heistä Trumpia kannattaa noin 50%. Sekopäitä on neljäsosa kansasta, ei puolet.

   Ilmoita asiaton viesti

     • Esko Karinen
      Esko Karinen #4059180
      Vastaus kommenttiin: #4059112

      Epäilen hiukan Härkösen aritmetiikkaa. Jotenkin luulisi että äänestäjät toimivat jotenkin rationaalisti eikä suomalaisilla ole parhainta tietoa siitä mikä on hyväksi Amerikalle.

      Ilmoita asiaton viesti

      • Juha Varila
       Juha Varila #4059226
       Vastaus kommenttiin: #4059180

       Mukava lukea kohdettaa arvostavaa ajattelua. ”Jotenkin luulisi että äänestäjät toimivat jotenkin rationaalisti eikä suomalaisilla ole parhainta tietoa siitä mikä on hyväksi Amerikalle.”
       – Juurikin noin siis.

       Ilmoita asiaton viesti

   • rjaaskel
    Vastaus kommenttiin: #4059105

    Jos Trumpin äänisaalis jäisi 25% varsinaisissa presidentin vaaleissa, niin ei kait tässä mitään huolta olisikaan, paitsi tietenkin se huoli, että Bidenistä tulisi presidentti. Lisäksi pyytäisin huomioimaan tämän: ”…eihän nyt puolet kansasta ole voinut…” Pyrin siis löytämään parempaa selitystä.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #4059131 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4059117

     Vielä on mahdollisuus että Trump saa hilut ranteeseen.

     Toisaalta hän pystyisi valittaessa presidentiksi johtaa myös vankilasta käsin, näin olen ymmärtänyt, joku voi korjata jos tieto on väärä.

     Vaalivilppi on taas mahdollinen ja jos näin käy on Yhdysvalloissa diktatuuri ja autokratia kuten Venäjällä, Pohjois-Koreassa ja monessa muussa maassa joita juuri Trump julkisesti ylistää.

     Siitä faktaa:

     ”–Minä todella uskon, että Pohjois-Korealla on loistava potentiaali ja että siitä tulee suuri talousmaa jonain päivänä. Kim Jong-un on kanssani samaa mieltä. Se tapahtuu! Trump tviittaa.”

     Lähde:
     https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000007105807.html

     23.2.202211:10
     Jukka Koivula
     ”Yhdysvaltain entinen republikaanipresidentti Donald Trump kehuu Vladimir Putinin johtaman Venäjän sotaisia operaatioita Ukrainassa ”nerokkaaksi.”

     ”Astuin eilen sisään ja edessäni oli televisioruutu, ja sanoin: Tämä on nerokasta. Putin julistaa suuren osan Ukrainan alueesta… Ukrainasta… Putin julistaa sen itsenäiseksi. Tämä on loistavaa. Ja nyt Putin sanoo: Se on itsenäinen. Suuri osa Ukrainaa”, Trump kommentoi tiistaina konservatiivisen radiokanavan haastattelussa uutiskanava NBC:n mukaan.

     ”Sanoin itsekseni: Miten fiksua tämä onkaan! Ja hän tulee Ukrainaan ja on rauhanturvaaja. Siinä on suurin rauhanturvajoukko”
     Lähde:
     https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/2b7770f1-1c50-5799-b48c-177de7c53768

     Tätä on tiedossa ja PALJON!

     Ilmoita asiaton viesti

  • PiviKopsa
   Päivi Kopsa #4059231
   Vastaus kommenttiin: #4059097

   Kun luettas vähän muutakin lehtilajia, ja telkkua, kuin sitä yhtä, niin ei tarvis kysyä. Ei niin, etten siitä Bitenistä kovasti tykkäisi, mutta ressaksi tarvitaan rotevampaa meininkiä, kuin meidän taviksien kaltaista ajattelua, pitää ollakkin särmää, ja kunnolla.

   Ilmoita asiaton viesti

  • mattihytola
   Matti Hytölä #4059350
   Vastaus kommenttiin: #4059097

   Ehkä 5 miljjonalla laittomalla maahantunkeutujalla ja kiinan meksikon kautta tuuppaamalla opioidikriisilläkin on hiukan vaikutusta…

   Ilmoita asiaton viesti

 3. Martti Nykänen

  JEFF.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4059134 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4059128

   Taitaa olla hyvä aika panostaa tähän jos muut ympärillä murtuu…

   Sinänsä Trump ei voi enää tuosta vaan Natoa lakkauttaa kun Biden laittoi siihen esteen, sekä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, sopimus jonka juuri teimme, siihen ei Trump voi paljon vaikuttaa, mutta se voi hidastaa ja hankaloittaa asioita joista Putin ja ”pahan akseli” jotka on liittouneet Venäjän kanssa hyötyy.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. tapani-lahnakoski

  Liian kiire jo.

  Ilmoita asiaton viesti

 5. mattihytola
  Matti Hytölä #4059348

  Jos yhtään lohduttaa niin Iowan republikaanien esivaalin voittajasta ei ole aina tullut presidenttiehdokasta. Yleensä on käynyt päinvastoin

  https://www.axios.com/2024/01/13/iowa-caucus-winner-history-presidential-nominee

  Näin vaikka en uskokaan Trumpin valinnasta seuraavan maailmanloppua tai edes Ukrainan tappiota. Yhtä hyvin Trump käskisi hävittää mustan meren laivaston ja pirauttaisi henkilölle joka venäjällä vetelee naruista ja kertoisi että Moskovaan alkaa sataa nukea jos venäjä ei vetäydy.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. mattihytola
  Matti Hytölä #4059370

  Turha toivo, täällä pahoitetaan mieli ikiajoiksi jo siitäkin kun USAn presidentti menee moista edes ehdottamaan.
  Huhun mukaan EU:n ”nopean” toiminnan joukot valmistautuvat lähtemään Kosovon sotaan…

  ”Yhdysvallat ja Britannia iskivät laajasti Jemenin hutheja vastaan”
  EU puolestaa suunnittelee kokousta jossa se pohtisi osallistumistaan merenkulun turvaamiseen…

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4059476 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4059370

   EU:n ”nopean toiminnan joukot” on koulutettuja jotka lähtee vasta kuin jossain kabinetissa näin sovitaan, eikä nämä missään tuvassa odota vaan kootaan kasaan kun toimet alkavat. Minusta nämä on ihan tavan joukkoja, ei mitään ”nopean toiminnan joukkoja”.

   Ilmoita asiaton viesti

   • mattihytola
    Matti Hytölä #4059648
    Vastaus kommenttiin: #4059476

    Ja siellä kabinetissa ei saada sovittua mitään jos yksikin (venäjän lahjoma/kiristämä) taho sitä vastustaa. EU on lame duck.

    Ilmoita asiaton viesti

 7. LauriKiiski
  Lauri Kiiski #4059465

  Kuinkahan monen FSB: n ammattinaisien pimpoissa EU: n johto mm. Schröder, Scholtz ja Macron ym. ovat kai uineetkaan Putinin mieleisiksi ?

  Ilmoita asiaton viesti

 8. jockerantanen
  Jocke Rantanen #4059479

  En nyt ymmärrä?

  Siis kuinka asia menikään?

  Venäjä hyökkäsi ja otti Krimin ja Ukrainan itäiset osat Barak Obman kaudella 2014 Obaman tekemättä mitään.

  Sitten, 2017 tammikuussa, tai oikeastaan jo 2016 aikana, tuli Donald Trump.
  Kuka uskoo että Venäjällä ei jo tuolloin ollut suunnitelmia ottaa koko Ukraina?
  Mutta mutta, Venäjä ei tehnyt elettäkään hyökätäkseen.
  Sitten tuli Biden 2021 ja Venäjä alkoi lataamaan ja Biden ei tehnyt mitään vaikka oli todennäköistä jo 2021 loppuvudesta mitä on tulossa. Ainoa mitä hän teki oli se että hän sanoi että USA ei puutu jos ….

  Venäjä hyökkäsi eikä Biden tehnyt mitään.

  Kun Biden olisi jo alkuun voinut ottaa kovan keskustelun Putinin kanssa ja kertoa että me tulemme väliin jos hyökkäätte Ukrainaan.

  Nyt on Sleepy-Joen vaikea saada edes riittävästi aseita Ukrainaan.

  Kun eivät eurooppalaisetkaan saa. Vaikka Trump kehitti Eurooppaa kasvattamaan pulustusbudjettiaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4059491 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4059479

   Mitä minä olen ymmärtänyt niin Putin alkoi kouluttamaan jo Trumpin kauden lopussa joukkoja miehittämään Ukrainan, oli varma että kaverinsa Trump jatkaa toiselle kaudelle eikä Trump sekaannu kun aloittaa invaasion Ukrainaan. Trumpilla ja Zelenskyillä ei ollut edes hyvät välit.

   Siitä on todiste kun Putin hyökkäsi Ukrainaan kuinka Trump julkisesti riemuitsi asiasta.

   Kyllä tässä oltaisiin nyt maailmassa jossa Ukraina olisi vallattu jos Trump olisi nyt johdossa.

   Putin odotti myös sitä että tämän kauden aikana Yhdysvallat olisi irtautunut Natosta Trumpin määräyksellä,,,se olisi ollut iso palvelus Putinille.

   Trump istuisi nyt Kremlissä teellä jos olisi johdossa, eläisimme aika pelottavassa maailmassa, luultavasti Suomi ei olisi Natossa, ei olisi sotilaallista sopimusta Yhdysvaltojen kanssa…
   Jotain tuohon tyyliin?

   Ilmoita asiaton viesti

   • jockerantanen
    Jocke Rantanen #4059521
    Vastaus kommenttiin: #4059491

    Kuinka niin jo Trumpin kaudella?
    Putin otti Krimin ja Itä-Ukrainan 2014, Barak Obaman kaudella..
    Ja kuten kirjoitin niin aivan varmasti, varsinkin kun ajattelee mitä hän on sanonut, luokkaa: ”Ukrain ei ole valtio… ym.” muista entisen NL:n alueista, hänellä oli suunnutelmissa jo koko Ukrainan ottaminen.
    Trump ”riemuitsi”?
    Miksi Putin ei sitten hyökännyt Ukrainaan jo Trumpin kaudella jos hänellä kerta oli Trumpin suostumus? Miksi odotti kunnes Sleepy-Joen valinta oli varma?

    Trump ei koskaan edes sanonut että USA eroaa Natosta. Hän uhkasi ja vaati muita Nato-maita lisäämään puolustumenojaan. Sitä nämä eivät tehneet joten nyt ollaan tilanteessa että koko Eurppa ei pysty tuottamaan riittävästi edes tykinammuksia.
    Ja onhan aivan selvää että Eurooppa ei voi jättäytyä USA:n varaan puolustuksessaan. Eurooppa on aivan liikaa ”elänyt WWII:n varjossa”.

    Tuohon loppuun, vaikuttaa siltä että luulet enemmän kuin ajattelet loogisesti tapahtunutta.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #4059536 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4059521

     Valmistautui miehittämään koko Ukrainan 2020 alkaneella kampanjallaan jolloin joukot luotiin ja niitä jo harjoitettiin, siirrettiin sitten suunnitellusti 2021 Ukrainan rajojen lähelle sekä Valko-Venäjälle.

     Kyllä tälläinen toiminta oli pitkään suunniteltua, ei hetkessä luotu. Varmasti laski sen varaan että Trump on vallassa ja saa sitten toimia vapaasti Ukrainan suhteen, toisin kävi, vallassa olikin Biden joka alkoi aseistamaan ja tuomaan a-tarvikkeita Ukrainalle.

     Näin se meni.

     Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #4059574 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4059521

     Tässä vastaus kenenkä leipää Trump tulee taas syömään, isäntä (Putin) kertoo näin:

     ”Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi tiistaina tukensa USA:n entisen presidentti Donald Trumpin viljelemille väitteille, joiden mukaan USA:n edelliset presidentinvaalit väärennettiin.”

     Lähde:
     ”Putin: Vaalit USA:ssa väärennettiin
     Venäjän presidentti Vladimir Putin toisti Donald Trumpin väitteen.”

     https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2479a60d-3af6-40e8-a730-fc9baf520fdc

     Ilmoita asiaton viesti

     • jockerantanen
      Jocke Rantanen #4059621
      Vastaus kommenttiin: #4059574

      Ja sinä uskot mitä Putin sanoo?

      Tottakai Putin puhuu tuollaisia.
      Hänhän pyrkii kaikin tavoin estämään Trumpin uudelleenvalinnan.

      Mikä olisikaan reaktio jos Putin sanoisi että hän ei usko Trumpin hölinöitä, aivan täystyhmä tyyppi?

      Ilmoita asiaton viesti

 9. jukkamikkola
  Jukka Mikkola #4059573

  Viisautta yli 2000 vuoden takaa. Roomalainen kirjailija Publilius Syrus on sanonut: ”Kun intohimo pääsee voitolle, niin järkeä ei enää kuunnella.” Näin se näyttää olevan Trumpia tukevienkin ihmisten suhteen. Faktoilla ei tunnu olevan mitään merkitystä, vaan ne ovat ”vettä hanhen selkään.”

  Oikeuslaitos siellä tulee olemaan nyt todellisen testin edessä. Yhdysvallat saattaa joutua kaaokseen, mikäli Trump valitaan uudelleen. Korkein oikeus siellä on nyt paljon vartijana.

  Saksassa intohimo pääsi voitolle 1930-luvulla ja jälki oli sitten sen mukaista.

  Ilmoita asiaton viesti

  • jockerantanen
   Jocke Rantanen #4059716
   Vastaus kommenttiin: #4059573

   Vaikuttaa siltä että vasemmisto on hieman muuttanut taktiikkaansa.
   Nyt pyritään varmistumaan jo ennakkoon että ei tule olemaan mahdollisuutta Trumpin voittaa vaaleja.
   Haetaan oikeusistuimessa vaalien tulosta jo ennakkoon.

   Näinhän asia menee Venäjälläkin.Tuomioistuin ei hyäväksy Putinin kilpailijan ehdokkuutta. Ehdokas vangitaan tuomioistuimen päätöksellä.

   Vähän niin kuin urheilukilpailuissakin: Voittaja valitaan tuomioistuimessa, ei kentällä.

   Ilmoita asiaton viesti

   • jukkamikkola
    Jukka Mikkola #4059773
    Vastaus kommenttiin: #4059716

    Kuka se saikaan ihmiset liikkeelle Capitol-kukkulalle? Joulupukkiko? Siinä rytinässä muutama ihminen sai surmansa. Jopa varapresidentti Mike Pence oli vaaravyöhykkeessä.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007743442.html

    Trumpin valinta ei olisi Suomi-neidolle hyväksi. Se tietäisi tuulisia aikoja. Myrskyvaroituskaan ei ole täysin poissuljettu.

    Nyt täällä pidettävät presidentinvaalit ovat tärkeimmät vaalit vuosikymmeniin. Vaaleissa ei ole varaa siihen, mitä Publilius Syrus sanoi yli 2000 vuotta sitten eli ”Kun intohimo pääsee voitolle, niin järkeä ei enää kuunnella.”

    Ilmoita asiaton viesti