Turvatakuista päätöksiin

NATO keskustelun yllä käydään jatkuvasti puheita turvatakuista. Nyt Ruotsi on keskustelun keskipisteessä, siellä kun lehdistö väittää että heillä on nämä turvatakuut Yhdysvalloilta ja Englannilta….itseasiassa heillä on olleet sellaiset jo 60-luvulta lähtien, se ei ole edes mikään salaisuus.

Voinemme todeta että tällaiseen turvatakuu keskusteluun on turha nojata liikaa koska ilman liittymistä Puolustusliitto Natoon on sama oliko niitä takuita vai ei koska silloin ollaan edelleen harmaalla alueella. Venäjää kiinnostaa juuri tälläinen harmaalla-alueella oleminen naapurimaidensa osalta, silloin on hyvä aika iskeä, oli ne keinot siihen mitkä hyvänsä. Keskustelujen pitkityessä annetaan siimaa liikaa…

Nyt pitää lopettaa jonninjoutavat spekuloinnit ja aloittaa prosessit joilla se puolustusliiton jäsenyys lopulta saadaan.

Vaikuttaa siltä turvatakuu puheet on vain epävarmojen tahojen tyynnyttelyä jolla saadaan ”kipsiin menneiden päättäjien” veri virtaamaan päähän asti. Oikeasti ei ole mitään painetta ja paniikkia. Nyt vain rauhassa prosessit päälle ja se on siinä, niin Ruotsin kuin Suomen osalta.

(Kuva: Yahoo!)

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu