Ukrainan sota on vasta alku kaikelle.
Ukraina taistelee koko lännen arvojen puolesta tällä hetkellä.
Olemme tilanteessa jossa Venäjän diktaattori on saanut jo Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) pidätysmääräyksen eli tämä henkilö ei ole enää varteenotettava neuvottelija minkäännäköisen rauhan saamiseksi Ukrainan sodan osalta.
Toteama tästä on että sota on vain alku isommalle sodalle niin pitkään kuin diktaattori Putin on vallan kahvassa ja kuten voimme arvata tämä tyyppi roikkuu siinä kynsin ja hampain. Kun eläin ajetaan nurkkaan se raatelee ja puree kaikkia.
Sota tulee tavalla tai toisella laajenemaan. Tästä on jo merkkejä. Pahan akseli johon nyt näyttää kuuluvan Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, Iran & moni muu diktatuuri ovat varmasti ajamassa kaksinapaista maailmaa, se tarkoittaa myös sitä että sota kokonaisuutenaan laajenee, eskaloituu tai miten se halutaan ilmaista.
Me katsomme tätä Euroopan näkökulmasta, Kiina katsoo aivan eri lailla samoin kuin moni muu valtio ja heillä on omat suunnitelmat ja tavoitteet.
Kaikki mitä nyt tulee tapahtumaan riippuu siitä kuinka hyvin länsi pystyy ”ruokkimaan” ukrainalaisten taistelukenttien vahventamista mm tykistöllä, raskaalla kalustolla ja hävittäjillä.
Nythän Puola ja Slovakia antaa ensimmäisinä NATO maina 33 kpl MiG-29 hävittäjiä eli lisää tulee sodan edetessä myös muilta NATO mailta? Se tarkoittaa silloin myös länsihävittäjiä, se onko näiden pilotit sitten lännestä tulevia vapaaehtoisia on yksi vaihtoehto. Tämä olisi osa lännen legioonaa jossa tällä hetkellä taistelee vapaaehtoisia Ukrainan puolesta maavoimissa, miksi ei siis perustettaisi legioonaa käsittämään ilmavoimat?
Yritän tässä näin lyhyesti tämän nyt tähän pistää.
Eli sota on vasta alussa. Putin on ajettu nurkkaan, se joutuu jatkamaan sotaa omaan loppuunsa asti koska minkäänlainen sopiminen ei tämän kanssa enää tule kyseeseen. Emme voi enää pysäyttää näin ollen sodan isoja rattaita, jakoavaimet on jo hukattu…
Xi Jinping ja Putin voi parilla kynänvedolla ensi viikolla tehdä hyvinkin jotain sellaista joka muuttaa sodan luonteen.
Ilmoita asiaton viesti
Sellainen on kutka meikäläiselläkin: Kiinan on vahvistettava Venäjän sivustatuki/tulituki sitten kun se aloittaa Taiwanin valtaamisen.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä uutisoidaan XI Jinpingin tulevasta matkasta:
https://www.pbs.org/newshour/world/how-an-international-arrest-warrant-for-putin-puts-a-new-spin-on-xi-visit-to-russia
Näinhän se menee että jos ensi viikon vierailu antaa maailmalle kuvan että Putinin saama pidätysmääräys ei vaikuta XI Jinpingin ulosantiin se meinaa että nämä kaksi diktaattoria vähät välittää kansainvälisen rikostuomioistuimen päätöksistä.
Pitää myös huomata että YK:n turvallisuusneuvoston pysyviä jäseniä on : Iso-Britannia, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat. Jo nyt Venäjä on tehnyt tämän turvallisuusneuvoston päätöksistä olemattomia veto-oikeudellaan.
Jos Kiina nyt osoittaa edelleen kannatusta Venäjän pyrkimyksille on sinetti maailman kaksinapaisuudesta silloin tehty.
Jako siitä kuuluuko maat länsi liittouman vai pahan akselin piiriin alkaa…
Ilmoita asiaton viesti
Ja näinhän ne teki:
”Xi: Kiina priorisoi suhteet Venäjään
klo 14:11: Kiinan presidentti Xi Jinping pitää Venäjän suhteita prioriteettina ja kutsuu Kiinaa ja Venäjää kahdeksi ”suureksi naapurivallaksi”, uutisoi AFP. Xi on parhaillaan Moskovassa, hän saapui vierailulle maanantaina ja vierailun on määrä päättyä keskiviikkona.
Presidentti on kertonut myös kutsuneensa Putinin vieraakseen Kiinaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Suurvallat ovat liittoutuneet entistä vahvemmin vastustamaan läntisen yhteisön valtaa.” (21.3.2023 IL)
Ilmoita asiaton viesti
Aika kova skenaario, mutta mahdollinen.
Pahan akseli ei ehkä sittenkään ole täysin kiveen hakattu. Päin vastoin, voidaan nähdä toinenkin kehitysmahdollisuus:
Kiina on jo useimmissa suhteissa ylivoimainen Venäjään nähden. Venäjä oli joskus Kiinaa vahvempi ja ”isoveli”, mutta ei enää.
Venäjän vahvistuminen Ukrainan sodassa ei palvele Kiinan etuja, Venäjän tappio sen sijaan heikentäisi Venäjää ja antaisi Kiinalla entistä enemmän voimavipua.
Kiinan näkökulmasta Ukraina on kuitenkin vielä marginaalissa.
Kazakstanin saaminen irti Venäjän vaikutusvallasta on Kiinalle tällä hetkellä tärkeämpää. Xi:n valtiovierailu Kazakstaniin syyskuussa ja sen yhteydessä hänen antamansa julistus tuesta Kazakstanin riippumattomuudelle kuvaa suhteiden kehittymistä. Edelleen Kazakstanin äskettäinen päätös Venäjän avaruustukikohta Baikonurin sulkemisesta on saman suuntainen.
Siperian raaka-aineiden varma saanti kaikissa olosuhteissa on Kiinan globaalisille johtopyrkimyksille ratkaisevaa. Tämän päivän Venäjälle taas selviytymisen ehto on, että Kiina ostaa kaasua, öljyä ja mineraaleja ja myy korkeata teknologiaa. Pitkän aikaväli ratkaisu Kiinalle on saada Siperia omaan kontrolliin.
Toisin kuin Tyynenmeren suunnassa, Yhdysvallat ei ole vastustanut Kiinan vaikutusvallan kasvua Keski-Aasiassa, eikä protestoinut Kiinan rakentaessa siteitä Venäjän Siperiaan. Nieleekö Venäjä tämän vallanvaihdon vai alkaako harata vastaan jossain vaiheessa?
Kiinalla on aikaa edetä hitaasti. Ystävyydellään Kiina kietoo Venäjän syliinsä liikkumattomaksi, vaikka molempien käsi vielä pitäisi kiinni yhteisestä pahan akselista.
Ilmoita asiaton viesti
Siksi ensi viikon vierailu kannattaa katsoa tarkkaan. Voidaan jo nyt todeta että koska Xi ei perunut vierailua vaikka ICC teki päätöksen Putinin pidätysmääräyksestä niin voidaan siitäkin todeta hyvin paljon.
Onhan se selvää että Kiinan 1,4 miljardin kansa tulee tulevaisuudessa ”nIelemään” koko Venäjän saatuaan sen vaikka taloudellisesti riippuvaiseksi Kiinasta jne.
Toinen tosiasia on että lyhyeksi luultu Venäjän ” sotilaallinen erikoisoperaatio” Ukrainaan on paisunut toisen maailmansodan jälkeen suurimmaksi sodaksi Euroopassa. Sitä ei voi sivuuttaa.
Minun näkökulma on että Ukrainan sota on vain kytkin jonka päälle on nyt poljettu kuin sakaramiinaan konsanaan, enää jalkaa ei voi nostaa siitä pois, lähtee kaikki raajat.
Ilmoita asiaton viesti
Näin se mahdollisuuksien näkymä on. Jännittävä ajatella, että kukaan ei oikeasti halunnut tällaista: V. V. P:n hankesuunnitelma oli nitistää Ukrainan hallinto ja ottaa se mandaattivaltioksi, alisteiseksi vasalliksi, mutta väärin luettu tiekartta ja tilannearviovirhe johtivat tähän.
Olennaisiin jossiteltaviin tässä asiassa – nyt kun preludin jälkeen alkaa varsinainen sinfonia – kuuluu se, mitä olisi tapahtunut, jos läntinen voima olisi kertakaikkiaan pistänyt voimat liikkeelle, eikä ”maitoillut”. Tiedämme toteutuneen tapauskulun perustelut ja totutumattoman vaihtoehdon perustelut. Monet ovat jo todistelleet, että ”jos olisimme tienneet” mihin tämä sipsuttelu ja scholzismi johtaa, olisimme ottaneet kovemman linjan ja voimakkaamman Ukrainan tukemisen linjan.
Tunnettu tosiasia on, että Venäjä kestää paremmin sodan jatkumisen rasitukset kuin Länsi.
Finanssikriisi 2.o – tai oikeastaan 3.o tai ties mikä numeroltaan – uhkaa jo porstuassa. Jos rytinä sillä rintamalla puhkeaa oikein rajusti, mikä on Venäjän sodan suunta?
Luulenpa, että Kiina on haistanut veren, tässä viimemainitussa mielessä, ja voi antaa aika uhkaaviakin näkymiä avaavan vierailusisällön? Hän tietää, että mikä tahansa jytinä heikentää nyt – Länttä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä lännen rahavarat ja voimavarat selvitä tästä on ihan eriluokkaa kuin Venäjällä. Kiinan on nyt helppo kiristää Venäjää. Varmasti tyrkyttää Venäjä nyt Ukrainalle paniikissa jonkinlaista rauhansuunnitelmaa muka Kiinan tekemää sellaista…
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen näkemys Iltasanomissa Xi:n aloittaessa vierailunsa:
”Kiinan ja Venäjän välillä ei vallitse minkäänlaista ystävyyttä vaan erittäin suuri luottamuspula, mikä johtuu hyvin monesta eri historian vaiheeseen sijoittuvasta syystä”.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009464078.html
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä vaaran merkit on ilmassa jossa Kiina sopii jotain Venäjän kanssa.
Oletteko tajunneet tämän asian että Xi vierailee juuri ennenkuin Venäjä saa puheenjohtajuuden YK:n turvallisuusneuvostossa huhtikuussa eli kahden viikon päästä…
https://www.verkkouutiset.fi/a/tama-on-pysaytettava-venaja-nousee-kohta-turvallisuusneuvoston-johtoon/#3fb7e472
Ilmoita asiaton viesti
Etsintäkuulutettu johtaa YK:ta. Hyvää yötä yk.
Ilmoita asiaton viesti
Omat ajatukseni ovat pitkälti samoja kuin Markon ja Kalevi Onnelan. Jossain vaiheessa lähivuosikymmeninä lännen ja Venäjän + Kiinan muodostaman diktatuurin yhteenotto näyttää väistämättömältä. Sen voi estää vain Kiinan yhteiskuntajärjestelmän muuttuminen.
Venäjän aika suurvaltana on mennyttä, sen ainoa suurvalta-aseman symboli ovat enää ydinaseet. Siksi niillä pullistelu ja uhkailu on sille niin tärkeää. Kun Yhdysvallat, Britannia ja Ranska voivat tuhota tunneissa Venäjän suurkaupungit asukkaineen, niin Venäjän uhkaukset ovat kuitenkin vain huutelua ilmaan.
Kiina tulee alistamaan Venäjän vasallikseen ja raaka-ainelähteekseen taistelussa maailman herruudesta, jossain vaiheessa koko ajan heikentyvä ja mahdollisesti pirstoutuva Venäjä ei tule olemaan enää itsenäinen toimija. Menetettyään energia-aseensa lännessä se on yhä enemmän rippuvainen Kiinasta.
En usko kuitenkaan tulevan yhteenoton tapahtuvan ydinasein, koska ne aiheuttaisivat molemminpuolisen täystuhon. Pikemminkin ratkaisematon yhteenotto sementoisi uuden kaksinapaisen maailmanjärjestyksen läntisten (keskenään toki eripuraisten) demokratioiden ja Venäjän alueita vasallikseen alistaneen diktatuurin Kiinan välillä. Pitkälti siis sama tilanne kuin II maailmansodan jälkeen neuvostoblogin ja lännen välillä.
Ilmoita asiaton viesti
Sodat käydään edelleen konventionaalisten aseiden voimin. Mutta kuten nähdään roistojoukko voi uhkailla ydinaseilla. Tämä nähdään monesti vastapuolen toimesta tälläisen maan heikkoutena. Pohjois-Korea mölyää samalla tavalla kuin Venäjä nyt ja Pohjois-Korea on jopa niin heikko ettei ole lähtenyt yhteenkään maavoimin käytävään sotaan kun otti turpiinsa viimeksi 50-luvulla.
Eli mölyapinoita löytyy, tekijät on vähissä.
Kyllä tässä moni intressi näillä mailla kuten Kiina ja moni muu on. Meillä on vain yksi maapallo luonnonrikkauksineen ja kaikki maat ei voi niitä ilman teknologian tuontia omaan maahan hyödyntää, yksi tälläinen on juuri Venäjä…se ei pärjää omalla teknologialla, siksi Kiina on maasta kiinnostunut, ei ole ilmaisia lounaita.
Toinen asia lyhyellä tähtäimellä on sitten mielenkiintoinen, mitä nämä on jo sopinut ja mitä ne sopii. Venäjän arvovalta ei ole sitä mitä se oli vuosi sitten. Se ei nosta diktaattori Putinin pisteitä Kiinan kommunistisen valtion diktaattorin silmissä…käykö niin että nyt Kiina sanelee Venäjälle kun ennen se oli toisin päin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinalla on kuitenkin kiinalaisuutensa, joka toimii hiljaa ja pienin askelin, jopa jollain tavoin nöyryyttä muistuttavan pidättyvyyden mallilla, aivan islamin doktriinien tapaan sen asettautumisvaiheessa, ja kuitenkin myös pyrkien samalla harmoniaan, (tosin vain yksinvaltaisuuden tylyyn harmoniaan) joka nousee se panteismista.
Michael Gunningham, konservatiivisesta amerikkalaisesta Heritage-säätiön Aasia-tutkimuksen keskuksesta taustoittaa juuri sopivasti Kiinan ja Xi:n vilkuilua länteen nyt kun hän kolmannen kautensa alussa on vihdoin pääsemässä sisäpoliittisista koukeroistaan tavoittelemaansa kansainvälisen diblomatian pariin, sikäli tulokset voivat olla muitakin kuin militaristisia. – Jää nähtäväksi.
Mutta Kiinaa motivoi muutama käytännöllinen ongelma.
1. Yhden lapsen politiikan tuoma vääristynyt väestörakenne on nyt kasvanut kypsäksi, ja sen työvoima vähenee merkittävästi. Tämä huolettaa vahvasti kiinalaisia.
2. Ruokapula
Ei välttämättä tässä järjestyksessä, mutta ne Venäjän ja Ukrainan arot viljan tuottajana voivat olla jopa tärkeämpiä kuin sen niinikään tarvitsemat maametallit.
Kiina laittaa talouttaan myös vahvalla kädellä uuteen uskoon, ja karsii riskialoja. Talous on Kiinan poliittinen väline maailman valloituksessaan. Ja se saa ilman turhia parlamentarismin koukeroita ohjattua verorahat armeijalleen.
Megan Kelly tiivistää taas amerikkalaisen paradigman suhteessa Ukrainan sotaan: Meidän on pysyttävä aktiivisesti Ukrainassa, koska jos vain annamme sen mennä, se on heikkouden merkki Xi:lle ja provosoi häntä.
Tässä pelkästään Kiinaan keskittyvä, vielä itsellenikin katsomaton tutkailu:https://www.youtube.com/watch?v=ed5Ab5l6yLI
Ilmoita asiaton viesti
Jo lähes kymmenen vuotta sitten oli uutinen, että Kiina on tehnyt sopimuksen Ukrainan hallituksen KSG Agron kanssa 3 miljoonan hehtaarin viljelymaan vuokraamisesta. En ole tätä päivittänyt, mutta luultavasti Ukrainan aroilla viljan tuottajana Kiinalle on edelleenkin merkitystä, kuten kirjoitat
https://www.rferl.org/a/ukraine-china-leases-farmland/25114812.html
Ilmoita asiaton viesti
Kuinkahan tuon voisi maallikko hahmottaa viljelyalueen koossa?
Ilmoita asiaton viesti
3 miljoonaa hehtaaria on 30 000 km2, suunnilleen samaa luokkaa kuin Suomen maakuntien Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Satakunta maapinta-alat (ei siis järviä eikä merialueita) yhteensä. Melkoinen, vaikka Ukrainassa on paljon maatalousmaata 40 miljoonaa hehtaaria (400 000 km2).
Suomen maapinta-ala (Ilman merialueita, järvet mukaanluettuina) on
338 000 km2
Wikipedian mukaan Suomessa olisi peltoa 2,3 miljoonaa hehtaaria, eli vähemmän kuin Kiinan sopimus Ukrainassa
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin vielä noita mineraaleja, ja onpas kuin onkin ollut paha kauppa Ukrainalle, se on nimittäin mineraalikeskittymä:
100% of Ukrainian manganese,
almost 80% of iron ore,
64% of pipes,
27% of rolled metal,
33% of cast iron,
42% of steel,
20% of coke,
17% of cement,
20% of coal,
11% of nitrogen,
mineral or chemical fertilizers,
……
Ilmoita asiaton viesti
Dnipropetrovsk näyttää olevan Länsi-Itä-suunnassa 300 km:n levyinen alue, jossa on 9 kaupunkia ja yksi lähes miljoona-kaupunki, Nnipro. Mutta kuinka iso läntti Kiinan vuokraama alue olisi silmämääräisesti, sitä ei tiedä.
Ukrainankin on todella suuri maa meidän mittakaavassamme.
Ilmoita asiaton viesti
Täältä löytyi. Ostetun alueen koko vastaa Belgian, Armenian/Massashucettin pinta-aloja. https://qz.com/127258/why-china-just-bought-one-twentieth-of-ukraine
Ilmoita asiaton viesti
Juu, toki Ukrainan voittoa tässä toivotaan. Vaan eikös Ukraina ollut yksi korruptuneista maista tehdyn listan kärkipäässä? Sopii kyllä hyvin eu:n jäseneksi, kuten myös Balkanin maat, bkt näillä pyörii jossain alta 10000 taalan. Siis lisää laskua on luvassa suomalaisi(kin) veronmaksajille.
Ilmoita asiaton viesti
Korruption takia Ukrainaa hyljeksittiin. Venäjän hyökkäys laittoi asioiden tärkeysjärjestyksen uusiksi. Myös Ukrainassa. Siellä puolirikolliset poliittisia puolueita hallinneet oligarkit ovat menettäneet valtaansa aktivoituneelle kansalle, kansan kannattamalle presidentille ja sotatilan voimalla hallitsevalle hallitukselle.
Mutta tämänhetkinen tilanne on sodan takia keinotekoinen, ja Suomessakin sota kasvatti uusia korruptiomuotoja säännöstelyn katveisiin.
Jos Ukraina selviytyy, ja ”länsi” onnistuu ylläpitämään vaikutusvaltansa, niin toiveita on, että Ukraina tervehtyy. Verrattuna mainitsemiisi kieltämättä vielä lahovikaisiin maihin, on Ukrainalla suuri taloudellinen potentiaali ja siitä voisi tulla EU:n yksi voimapesä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikuttaa sitkustelulta.
Jos ei Putin, niin sitten joku. Ja jos Putin pois, kohta joku, ja lysti jatkuu, tai jokin tämän kaltainen.
Jotain parempaa, kiitos. En tarkoita, etteikö näissä olisi eskalaation paikkaa, tai jos on automaatio tiettyjen pohjien jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on myös kylmä tosiasia:
”Jos Ukraina ei onnistu puolustamaan itsenäisyyttään, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin osallistua konfliktiin”, sanoo Puolan suurlähettiläänä Ranskassa toimiva Jan Emeryk Rościszewski LCI-kanavan haastattelussa.” (Suomen Sotilas 19.3.2023)
Eli nyt sitä materiaalia ja a-tarvikkeita ja koulutusta jatkuvasti Ukrainaan. Sillä ei ole olemassa vaihtoehtoa missä Venäjä voittaisi…
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa Suutari aina on katsottu kuka on kuka niin ihmisten kuin eläintenkin porukoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Verkkouutisissa kirjoitettu tänä aamuna:
https://www.verkkouutiset.fi/a/venalaistutkija-kremlista-voi-tulla-kiinan-pitkaaikainen-alamainen/#500715d3
Ilmoita asiaton viesti
Jaan täysin Aleksander Gabujevin näkemyksen.
Ilmoita asiaton viesti
Pahan akseli yrittää sanella Ukrainalle ”pakkorauhan” jotta Venäjälle jäisi aikaa alkaa rakentamaan armeijaansa uudelleen sekä pelko länsipanssareiden saapumisesta taistelukentällä on varmasti valtava.
Näin IS kertoo :
”KIINAN presidentti Xi Jinping ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat Moskovassa tavatessaan Kiinan rauhansuunnitelmasta Ukrainan sodan päättämiseksi, vahvisti Kremlin edustaja maanantaina.
– Tavalla tai toisella Kiinan Ukrainaa varten laatiman suunnitelman kysymyksiä tullaan käsittelemään neuvotteluissa. Presidentti Putin tulee antamaan kattavan selvityksen Venäjän kannoista, vakuutti Kremlin edustaja Dmitri Peskov toimittajille.
Peskov syytti myös jälleen Yhdysvaltoja Ukrainan sodan kiihdyttämisestä.”
Eli tämä kaikki mitä Peskov paskoo suustaan on täyttä valhetta. Ukraina on jo todennut ettei näiden ”rauhansopimus” ole millään lailla hyväksyttävissä.
Nyt vain odotellaan että julkistavat aseiden vientisopimuksen joko vierailun aikana tai sen jälkeen Kiinan ja Venäjän välillä. Sitten maailma on kaksinapainen kuten Xi ja Putin tahtovat
Venäjällä on muitakin murheita kun Armenian ja Azerbaidžanin rajavyöhykkeen kaakkoisosassa on ollut jälleen sotilaiden kesken kahakka. Venäjän IVY-liittolaiset nitisee ja narisee liitoksissaan:
https://www.verkkouutiset.fi/a/sotilaiden-vaitetaan-avanneen-tulen-azerbaidzanin-rajalla/#500715d3
Ilmoita asiaton viesti
Heti sodan alussa näin Twitterissä osuvan viestin, jossa sanottiin suunnilleen: ”mr Putin, voisimmeko siirtyä nopeasti vaiheeseen, jossa sinä teet bunkkerissa itsemurhan.”
Ilmoita asiaton viesti
”Ukrainan sota on vasta alku kaikelle.”
Näin saattaa olla, koska sota on lähes aina epäonnistuneen kauppapolitiikan jatke ja Venäjällä on maailman isoimmat luonnonvarat, joista muut suurvallat ovat erittäin kiinnostuneita. Koska myös talousjärjestelmä on kaatumassa, se yleensä korjataan sodalla, ainakin historian valossa katsoen.
Ilmoita asiaton viesti
Al Jazeera News tiesi kertoa kuinka mm Englannissa on suhtauduttu nyt kansainvälisen pidätysmääräyksen saaneen Putinin mahdollisuuteen neuvotella rauhansopimusta, ne on mitättömät. Heidän mielestään on verrattavissa siihen jos olisimme neuvotelleet Muammar Gaddafin tai Saddam Husseinin kanssa. Kummatkin oli autoritaarisia diktaattoreita ja saaneet myös Haagin oikeuteen kutsun kuten Putin.
Erikoista onkin kuinka tämä Presidentti Xin matka sujuu neuvottelujen kannalta Putinin kanssa…?
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen sitä mieltä, että maamme olisi pitänyt pysyä itsenäisenä ja puolueettomana, eikä alistua suurvaltapolitiikan pelinappulaksi. Nyt olemme pelinappuloita pelissä jossa emme tiedä mikä on asetettu kohtaloksemme ja mihin meitä siirretään suurvaltojen pelissä.
Ilmoita asiaton viesti
Me ei olla mitään nappuloita kenenkään pelissä.
Suomi kuuluu aivan kohta puolustusliitto Natoon ja se on hyvä juttu meidän kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä.
Ilmoita asiaton viesti
Jep ja minun mielipide on ettei olla nappuloita kenenkään pelissä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan ja minä olen toista mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Ei kukaan ole sanonut ettet saisi olla…
Tein blogin lähinnä sitä varten että tästä jää jälki kun maailma kaksinapaistuu.
Ilmoita asiaton viesti
Pieni kansa on johtajiensa armoilla, koska eivät itse saa päättää itsenäisyydestään ja puolueettomuudestaan. Aika sitten näyttää kuka oli oikeassa ja kuka väärässä ja miten olisi tullut toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, minusta nyt toimitaan Suomen osalta oikein. Eiköhän tämä ollut nyt tässä.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratiassa kansan olisi pitänyt saada kansanäänestyksellä päättää Natosta, nyt vallitsee diktatuuri.
Ilmoita asiaton viesti
Perustele miten demokraattisessa Suomessa on diktatuuri, miten se ilmenee, kuka on diktaattorina meillä, onko sananvapautesi viety, etkö saa äänestää tai valita puoluetta jota kannatat, rajoittaako diktaatuuri vaikka netin käyttöösi, onko teidät pakotettu pakkotöihin diktatuurissa, estetäänkö teidän matkustamista ulkomaille…jotain tuohon tyyliin. Koetko sen vaikka näin?
Vastauksia. Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Se, että saat äänestää kerran neljässä vuodessa jotakin jolla ei ole minkäänlaista velvollisuutta pitää vaalilupauksiaan, ei ole oikeaa demokratiaa, vaan pikemminkin huijaridemokratiaa tai puoluediktatuuria. Voit siis valita vain ketä huijaria äänestät. Äänestämällä voit muuttaa vain sen ihmisen elämää jota äänestät, mikäli hän pääsee vaaleissa läpi, et mitään muuta.
Meillä on käytössä myös puoluekuri, mikä on jo Perustuslainkin vastainen ja estää kansanedustajia äänestämästä asioista sen mukaan miten he oikeasti ajattelevat.
Oikeassa demokratiassa kansalaiset päättävät asioista sitovilla kansanäänestyksillä, eivätkä poliitikot voi ajaa omia, ostettuja tai kiristettyjä agendojaan. Heidän tehtävänsä on vain toteuttaa sitovien kansanäänestysten tulokset.
Ilmoita asiaton viesti
Missä maassa tahtoisit asua jos kerran näin koet asioiden Suomessa olevan…
Ilmoita asiaton viesti
Sveitsi voisi olla minun maani, siellä Alppien eteläpuolella Italiankielisellä alueella on sopiva välimerellinen ilmasto ja myös henkinen ilmasto.
Jos taloudelliset mahdollisuudet olisi niin saattaisin muuttaa sinne, tosin jälkikasvu on täällä ja Ranskassa ja siksi en täältä voi oikein lähteä, vaan pitää yrittää kestää ja koittaa valistaa tätä kansaa oikeasta demokratiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Menee kuten päättelin …🤔
Pääkirjoitus: Putinin Venäjä ja Xi Jinpingin Kiina rakentavat strategista liittokuntaa länttä vastaan https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009464380.html
”XIN VIERAILU antaa eristetylle Putinille tukea taistelussa, jota tämä kokee käyvänsä Yhdysvaltoja ja puolustusliitto Natoa vastaan. Tässä Venäjällä ja Kiinalla on yhteisiä etuja”
Tulossa on kaksinapainen maailma.
Länsi liittouma vs pahan akseli.
Ilmoita asiaton viesti
Näin tämä menee:
Chinese Foreign Minister: China and Russia represent the ”forces of good” against the ”forces of evil”
(End game WWIII)
Ilmoita asiaton viesti