Ukrainan sota on vasta alku kaikelle.

Ukraina taistelee koko lännen arvojen puolesta tällä hetkellä.

Olemme tilanteessa jossa Venäjän diktaattori on saanut jo Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC)   pidätysmääräyksen eli tämä henkilö ei ole enää varteenotettava neuvottelija minkäännäköisen rauhan saamiseksi Ukrainan sodan osalta.

Toteama tästä on että sota on vain alku isommalle sodalle niin pitkään kuin diktaattori Putin on vallan kahvassa ja kuten voimme arvata tämä tyyppi roikkuu siinä kynsin ja hampain. Kun eläin ajetaan nurkkaan se raatelee ja puree kaikkia.

Sota tulee tavalla tai toisella laajenemaan. Tästä on jo merkkejä. Pahan akseli johon nyt näyttää kuuluvan Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, Iran & moni muu diktatuuri ovat varmasti ajamassa kaksinapaista maailmaa, se tarkoittaa myös sitä että sota kokonaisuutenaan laajenee, eskaloituu tai miten se halutaan ilmaista.

Me katsomme tätä Euroopan näkökulmasta, Kiina katsoo aivan eri lailla samoin kuin moni muu valtio ja heillä on omat suunnitelmat ja tavoitteet.

Kaikki mitä nyt tulee tapahtumaan riippuu siitä kuinka hyvin länsi pystyy ”ruokkimaan” ukrainalaisten taistelukenttien vahventamista mm tykistöllä, raskaalla kalustolla ja hävittäjillä.

Nythän Puola ja Slovakia antaa ensimmäisinä NATO maina 33 kpl MiG-29 hävittäjiä eli lisää tulee sodan edetessä myös muilta NATO mailta? Se tarkoittaa silloin myös länsihävittäjiä, se onko näiden pilotit sitten lännestä tulevia vapaaehtoisia on yksi vaihtoehto. Tämä olisi osa lännen legioonaa jossa tällä hetkellä taistelee vapaaehtoisia Ukrainan puolesta maavoimissa, miksi ei siis perustettaisi legioonaa käsittämään ilmavoimat?

Yritän tässä näin lyhyesti tämän nyt tähän pistää.

Eli sota on vasta alussa. Putin on ajettu nurkkaan, se joutuu jatkamaan sotaa omaan loppuunsa asti koska minkäänlainen sopiminen ei tämän kanssa enää tule kyseeseen. Emme voi enää pysäyttää näin ollen sodan isoja rattaita, jakoavaimet on jo hukattu…

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu