Uusi agenda: ”Venäjä väittää Alaskaa osaksi Venäjää”

”Venäjän duuman puhemies, Suomellekin viime aikoina jyrähdellyt Vjatsheslav Volodin, uhkailee nyt Yhdysvaltoja maa-alueiden haltuunotolla. Jos Yhdysvallat jäädyttää tai takavarikoi Venäjän omaisuutta Ukrainan sodan takia, Volodin uhkaa Venäjä ”lunastavan takaisin” Alaskan osavaltion. Asiasta uutisoi muun muassa Moscow Times.

– Muistakoon Amerikka aina, että siellä on pala (Venäjälle kuuluvaa) aluetta, eli Alaska, Volodin sanoi duuman viimeisessä istunnossa ennen kesätaukoa.

– Kun he yrittävät hallita resurssejamme ulkomailla, ajatelkoot he ennen toimimista, että meilläkin on jotain takaisin otettavaa, hän jatkoi.” (Keskisuomalainen)

Kun Venäjä miehitti Krimin 2014 se haikaili jo silloin Alaskan takaisin ottoa.

Nyt tästä on nostettu uutisointia heillä ja duumassa on alettu vaatimaan aluetta takaisin. Tsaarin  Venäjällä oli kassakriisi niinhin aikoihin kun se maa-alue rikkauksineen myytiin Yhdysvalloille 7,2 miljoonan dollarin pilkkahinnalla. Taitaa Vanjaa pänniä edelleen kuinka hölmöjä olivat siihen aikaan eli vuonna 1867 tehty kauppa on ehkä yksi maailmanhistorian tyhmimpiä. Yhdysvallat on hyötynyt maa-alueesta niin strategisesti kuin taloudellisesti.

17.4.2014 Putin sanoi näin:

”Putin muistutti kuitenkin, että Venäjä myi aikanaan 1800-luvulla Alaskan hyvin halvalla Yhdysvalloille. Nyt hänen mukaansa pitää kuitenkin ajatella sitäkin, että 70 prosenttia Venäjästä on pohjoisia alueita, joihin myös Alaska kuuluu.” (Iltalehti)

Oma tulkinta on että duuma haluaa siirtää keskustelun ja mielenkiinnon pois Ukrainasta ja siirretään  keskustelu vaikka ennen Venäjälle kuuluvaan alueeseen Alaskaan.

Näillä Iivanoilla kun ei ole mitään mahdollisuutta edes yrittää invaasiota Alaskaan…oikeastaan säälittävää kuinka venäläisten toimet alkavat vaikuttamaan yhä enemmän ”Austin Powers ja Dr Evil satiiri elokuvilta”…

(Kuva: Desk Russie)

Recapturing Alaska! Russia Threatens To Seize Its ‘Lost Territory’ If US Continued To Grab Its Resources

”On July 7, Vyacheslav Volodin, the speaker of the Russian parliament’s lower house, warned that if the US continued to seize Russian resources abroad, Moscow could reclaim Alaska, formerly a part of the Russian territory.”  (The EurAsian Times)

 

 

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu