Kirjaudu blogeihin

Vasemmisto, Kontula ja käännytyslaki

Vasemmisto, Kontula ja käännytyslaki, kas siinäpä vasta ”eväs”. Kontula odotetusti vastusti käänytyslakia, tänne olisi tervetulleita kuka vaan. Vähätteli puheessaan rajatilannetta, ei kuulemma haittaa jos joitain satoja Venäjän järjestämän hybridivaikuttamisoperaation kautta tulleita henkilöitä tänne otettaisiin…onneksi tämä Kontula ei ole rajalla töissä, varmaa toisi niitä laittomasti raja yli?

Himmeetä on, himmeetä, kun ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ihmisellä?

Näin kirjoittaa Ilta-Sanomat, otteita käännytyslaki keskustelusta;

”Lain myötä rajavartijat voisivat estää sellaisten henkilöiden maahan pääsyn, jotka on toimitettu Suomen itärajalle osana vieraan vallan hybridivaikuttamisoperaatiota.

Käännytyslaki on poikkeuslaki, joten sen vieminen läpi kiireellisenä vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön.”

Seuraavaksi kuullaan eriävä mielipide perustuslakivaliokunnan jäseneltä Anna Kontulalta (vas).

”Kontula jätti valiokunnassa vaihtoehtoisen pohjan, jossa esitettiin, että lakia ei voida hyväksynä edes poikkeuslakina, sillä se on ristiriidassa kansainvälisten sopimusten kanssa.

(IS)”

Ei yllättänyt yhtään että niin Vasemmiston kuin Vihreiden edustaja haluaa pitää rajat auki…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (20)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #4160744 Kirjoittaja

  Tuossa vielä lisää tästä:

  Perustuslakivaliokunnalta vihreää valoa itärajan ”käännytyslaille” – Anna Kontulalta raju ryöpytys
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010507588.html

  Kuka ymmärtää Kontulaan joka väittää ettei itsenäisellä valtiolla olisi oikeutta turvata omia rajojaan poikkeusoloissa.🤦🤦🤦

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Marko Suutari
  Marko Suutari #4160755 Kirjoittaja

  Kyllä se Kremlin🇷🇺 rakkaus paistaa myös demareilla:

  ”— SDP on vuosikausia soimannut oikeistoa moneen kertaan laittomaksi todetuista ‘rajat kiinni’ -avauksista, mutta löytääkin nyt itsensä flirttailijan paikalta. Pidän huolestuttavana sitä, että olemme valmiita romuttamaan kansainväliset velvoitteemme sillä sekunnilla, kun niiden puolustaminen vaatii meiltä jotain. Tällä tavalla kaikki kauheudet on maailmassa mahdollistettu, Demarinuorten puheenjohtaja Kangaskolkka linjaa.”

  Lähde:
  https://demarinuoret.fi/demarinuoret-sdpn-ei-tule-hyvaksya-rajalakia/

  Ilmoita asiaton viesti

 3. jpvuorela

  On olemassa ihmisiä, jotka olisivat olleet ensimmäisinä hyökkäämässä vanhan rajan yli vuonna 1941; ja ensimmäisinä vaatimassa sotasyyllisyyslakia vuonna 1945.

  Urho Kekkosen ja Mauno Pekkalan tiedämme olleen näitä, suutarien tapauksessa kyse on konditionaalista.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. ArtturiHard
  Artturi Hård #4160790

  Ei kai kukaan voi olla oikeasti yllättynyt siitä, että varsinkin demarit ja vihreät ovat raja-asiassa Venäjän/Putinin puolella.

  Ilmoita asiaton viesti

  • VeijoOrava
   Veijo Orava #4160801
   Vastaus kommenttiin: #4160790

   Eihän se ihan noin mennyt. Missä demarit ovat putinin puolella tämän lain valmistelussa? Taisipa Johannes Koskinen näpäyttää Kontulaa ”osaamisesta ja kokemuksesta”.

   Ovatko rajamiehet putinin puolella kun näkevät, asiantuntijoina, laissa ongelmia? He näkevät kauhuskenaarion jossa rajamiehiä aletaan haastaa oikeuteen poikkeuslain täytäntöönpanon jälkeen.

   Eikä ole olankohautuksella ohitettava asia jos kaikki kuullut 18 oikeusoppinutta näkee lakiluonnoksessa ongelmia.

   putin ja venäjä kissanpaskan vertaa välittää kansainvälisistä sopimuksista. Haluatko itse tuohon kremlin roskasakkiin?

   Ilmoita asiaton viesti

   • ollivaisala
    Olli Väisälä #4160805
    Vastaus kommenttiin: #4160801

    Hård on muistaakseni joskus sanonut, ettei ole koskaan äänestänyt. Tuollaisella todellisuuden hahmotuksen tasolla on hyvä, jos jatkaa samaan malliin.

    Ilmoita asiaton viesti

   • ArtturiHard
    Artturi Hård #4160810
    Vastaus kommenttiin: #4160801

    En minä kommentissani ottanut lainvalmisteluun kantaa, sillä se etenee lakipykälien mukaan, kuten pitääkin.

    Sinäkin olet pyörinyt puheenvuorossa jo pitkään, ja varmasti olet lukenut demarien, kuten Snellmanin ym kirjoituksia, joiden mukaan venäläisten liikennöinti rajan yli Suomeen pitäisi olla täysin sallittua huolimatta Venäjän hybridivaikuttamisesta, jonka turvin Suomeen on ujutettu lukuisia vakoojia ja sotilaita. Jokainen turvallisuusviranomainen tietää tämän, mutta siitä huolimatta näitä hyväuskoisia hölmöjä maassamme riittää.

    Ilmoita asiaton viesti

    • VeijoOrava
     Veijo Orava #4160814
     Vastaus kommenttiin: #4160810

     Noita hyväuskoisia hölmöjä ja ”maanpettureita” löytyy jokaisesta puolueesta jos tarkkaan katsoo ja haluaa nähdä. Moni vaihtoi putin-t-paidan ”slavaukraini”-paidaksi sodan alettua ja todennäköisesti ”paita” vaihtuu taas nopeasti.
     Ja pitää hyväksyä se että Suomessa saa vielä toistaiseksi olla erimieltä asioista.

     Ilmoita asiaton viesti

 5. MirjamiParant1
  Mirjami Parant #4160853

  Vasemmistoliitto on ’synnytetty’ entisistä kommunistisista puolueista, kuten SKP (Suomen kommunistinen puolue) ja SKDL (Suomen kansandemokraattinen liitto).

  Syyskuussa, vuonna 1944 solmittu Moskovan välirauha merkitsi, että Suomi joutui luovuttamaan maa-alueistaan Karjalan, Petsamon, Sallan ja Porkkalan. Eli alueet, joita Neuvostoliitto ei ollut edes miehittänyt.

  Porkkala palautettiin v. 1956. Alue oli neuvostoliittolaisten jäljiltä hirvittävässä kunnossa.

  Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ei taida tuntea sympatiaa juurikaan kotimaataan kohtaan, kun aatteensa on vahvin vaatteensa.

  Suomi tarvitsee nyt kaikki keinot estääkseen Venäjän hybridivaikuttamisen rajoillamme.

  On turhaa kuvitella, että välineellistetyn (polkupyörät) liikkumisen Venäjä jättäisi toteuttamatta, kun/jos itärajat avataan.

  Tulijoita riittää ja lisää kutsutaan.

  Somen aikana kaikilla on jo älykännykät joiden kautta tieto kulkee.

  On sitten aivan toinen juttu, mitä tapahtuu, kun rajavartijat estävät Suomen lain perusteella maahamme pyrkijät.

  Miten Venäjä ottaa vastaan lähettämänsä joukot?

  Ilmoita asiaton viesti

  • tapani-lahnakoski
   Vastaus kommenttiin: #4160853

   ”Porkkala palautettiin vuonna -56. Alue oli neuvostoliittolaisten jäljiltä hivittävässä kunnossa.”

   Puhuttiin myös Porkkalan tunnelista, millä tarkoitettiin niitä junia jotka kulkivat vaunujen ikkunat metallilevyillä peitettynä Läpi Kirkkonummen, ei siis Porkkalan.

   Porkkalanniemi lienee nimenä tuttu monelle, mutta sitä tietää harvempi, että Porkkala on pieni kylä lähes sen niemen kärjessä. Porkkalan vuokra-alue on siis varsin harhaanjohtava nimitys, vaikka sitä käytetään edelleen jopa täällä Kirkkonummella.

   Toki Porkkalakin vuokra-alueeseen kuului, mutta kuului paljon muutakin. Alueeseen kuului Kirkkonummen eteläosan lisäksi osa Siuntiota ja silloista Degerbytä.

   Tästä voi katsoa alueen rajoja. https://porkkala.net/kartta/

   Minä muutin Kirkkonummelle vuonna 1976. Silloin oli vielä jäänteitä neukkulaisten rakennuskulttuurista varastorakennusten osalta. Ne olivat hiekkatiilestä muurattuja suoraan nurmikolle ilman minkäänlaisia perustuksia. Seinät olivat luonnollisesti katkeilleet ja osa sortunut kaikissa rakennuksista.

   Täällähän asui siihen aikaan suunnilleen saman verran ihmisiä kuin nytkin eli n. 40 000. Oli siis myös paljon siviilejä ja tietenkin myös naisia ja lapsia. Upinniemelle oli rakennettu todella iso koulu. Alueen takaisin luovutuksen jälkeen tutkittiin koulu siinä mielessä, että mitä käyttöä siitä voisi olla. Tultiin siihen tulokseen, että se on käyttökelvoton ja pitää romuttaa maan tasalle.

   Siviilit tykkäsivät kovasti asua täällä, kun heidän oloistaan neukkula piti poikkeuksellisen hyvää huolta. Siksi olivat pettyneitä, kun joutuivat täältä poistumaan.

   Ehkä on vähän liioittelua, että alue olisi ollut hirvittävässä kunnossa. Esimerkiksi keskiaikainen kirkkomme oli melko hyvässä kunnossa, kun sitä käyttivä tanssisalina eivätkä sitä tuhonneet. Myös Majvikin kartano oli hyvässä kunnossa, mitä myöhemmin valvontakomissio käytti yhtenä tukikohtanaan ja vakoilukeskuksena.

   Ilmoita asiaton viesti

 6. Marko Suutari
  Marko Suutari #4160859 Kirjoittaja

  IL tietää kertoa:

  ”Vihreät ja vasemmistoliitto vastustavat esitystä. Oppositiopuolue SDP:n perustuslakivaliokunnan jäsen Johannes Koskinen esitti tiistaina uhkauksen, että SDP saattaa kaataa esityksen, jos hallitus ei tee siihen ei puolueen vaatimia muutoksia.”

  Lähde:
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/67d88686-cc95-48a3-b03f-f671e7567026

  Kansallissosialisti Ana, korjaan sosialisti Ana esikuntineen on varmaan jo tekemässä peliliikkeitään, SDP:llä on vuodesta 1918 ollut tapana kumarella itään päin…

  Ilmoita asiaton viesti

  • maxjussila
   Max Jussila #4160872
   Vastaus kommenttiin: #4160859

   Koko perustuslakivaliokunta (Kontulaa ja Diarraa lukuunottamatta) edellytti, että lakiesityksessä oleva puute oikeusturvan suhteen tulee korjata hallintovaliokunnassa.

   Kannattaa lukea valiokunnan mietintö.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Marko Suutari
    Marko Suutari #4160884 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #4160872

    Jep. Katso se lähetys missä niin Kontulaa kuin Diarraa kuultiin…nämä oli aivan eri puusta veistetty kuin muu porukka.

    Ilmoita asiaton viesti

  • maxjussila
   Max Jussila #4160874
   Vastaus kommenttiin: #4160859

   Tässä se lausunnon päätösesitys

   ”VALIOKUNNAN PÄÄTÖSESITYS
   Perustuslakivaliokunta esittää,

   että lakiehdotusta ei edellä sen sisällöstä mainituista syistä voida käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä ja
   että lakiehdotus voidaan käsitellä perustuslain 73 §:ssä säädetyssä järjestyksessä, mikäli valiokunnan sen oikeusturvasääntelyn täydentämistarpeesta tekemä valtiosääntöoikeudellinen huomautus otetaan asianmukaisesti huomioon.”

   https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/PeVL_26+2024.aspx

   Ilmoita asiaton viesti

   • Marko Suutari
    Marko Suutari #4160887 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #4160874

    ”Ehdotettu ns. käännytyslaki kävi siis perustuslakivaliokunnan myllyn läpi. Valiokunta katsoi esimerkiksi, että rajaliikenteen sääntely itsessään kuuluu valtion suvereniteetin piiriin ja ettei Suomella ole käytännössä oikeudellista estettä suojella rajojensa turvallisuutta.

    Poikkeustapauksissa Suomella on tämän lain läpi mennessä mahdollisuus kieltäytyä ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia. Tällä varmistetaan rajojemme turvallisuus Venäjän hybridihyökkäyksiltä.”
    Lähde:

    https://x.com/SannaAntikainen/status/1803116224546476038?s=19

    Ilmoita asiaton viesti