Venäjän seuraava hyökkäys tukeutuu jalkaväkeen…

Venäjän parhaat vaunut on tuhottu, tarkoittaa myös sitä että ei saada perustettua lisää mekaanisia joukkoja.

Perustettavat joukot alkavat olla pelkästään jalkaväkeä jota voi tukea ainoastaan vanhentunut ja teknisesti ajastaan jääneet panssarivaunut, tukivaunut ja joukkojenkuljetus-, tiedustelu- ja taisteluajoneuvot. Epäsuorantulen tuki heikkenee, ei ammuksia riittävästi sekä sekin kalusto alkaa olla vanhentunutta/ huoltamatonta. Ilmaherruutta Venäjä ei ole Ukrainassa saanut mikä heikentää edelleen jalkaväen tukemista taisteluissa. Puhumattakaan huollon vaikeuksista Venäjän osalta.

”Venäjällä oli ennen maan hyökkäystä Ukrainaan käytössään yhteensä 850 kohtuullisen modernia taistelupanssarivaunua. Nyt niistä on arvioiden mukaan menetetty lähes puolet.

Kohtuullisen moderneiksi hän lukee vaunut T-90M, T-80 BVM ja T-72B3M. Niiden ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa länsimainen lämpökamera, uudenmallinen vakain ja ampumatarvike sekä uusi tykki.

– Eli lähes puolet parhaasta kalustosta on menetetty.

Toiseksi parhaaseen kalustoon Toveri listaa vaunut T-90A, T-80U/UE/M sekä T-72B3. Niitä on yhteensä noin 1 650.

– Näissä on lämpökamera, uusi radio ja uusi ampumatarvike, mutta ei niitä länsimaisiin voi oikein verrata, hän kuvaa.

– Tätä kalustoa on menetetty todistetusti noin 450, arviolta noin 600, eli lähes 40% tästäkin kalustosta on menetetty.

Hän huomauttaa, ettei uudempaa kalustoa voida korvata vastaavalla, sillä lämpökameroiden valmistaminen on tehty pakotteiden myötä mahdottomaksi.

Kun vanhemmat käytössä olevat vaunut lasketaan mukaan, on hyökkääjä menettänyt yhteensä lähes 2 000 panssarivaunua” (Verkkouutiset, Pekka Toveri)

https://www.verkkouutiset.fi/a/pekka-toveri-lahes-puolet-hyokkaajan-parhaista-vaunuista-on-tuhottu/#89c74c56

Voidaan hyvinkin miettiä tulevia taisteluita jotka ovat ”vanhan maailman” tyylisiä, perustuen linnoittamiseen ja massa-armeijoihin joissa jalkaväkeä uhrataan surutta tavoitteiden saamiseksi.

Venäjällä on edelleen menossa täysimittainen LKP vaikka Putin muuta väittää, sehän valehtelee tyynnyttääkseen kansaansa ja harhauttaakseen länsimaita. On tilanteita joissa palvelukseen kutsuttaville on jaettu rynnäkkökivääri ja vuoden 1941 mallin kypärä sekä koulutus on luokkaa kerran ammunnat ja viedään rintamalle. Alemmalle johdolle on annettu tiukat käskyt ja aikataulut milloin mikäkin alue pitää saada hallintaan hinnalla millä hyvänsä ja nyt tätä yritetään tehdä jalkaväen massa-armeijoilla. Johto ei osaa tehdä oikeita operatiivisia päätöksiä koska hierarkinen komentoketju.

Veikkaus. Valko-Venäjä joutuu helmikuussa 2022 hyökkäämään Ukrainaan Kremlin painostuksesta sekä konflikti saa aikaan suuremmat Ukrainan sotatoimien tukemiset NATOn ja EU:n taholta. Putinilla on iso tarve yrittää siirtää sodan painopiste pohjoisemmille taistelukentille Ukrainassa koska todellinen uhka Putinille on Krimin jääminen Ukrainan joukkojen haltuun…ja Ukraina valtaa Krimin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu