Venäjän ”veljellisessä naapurissa” Kazakstanissa internet katkaistu, tuleeko Venäjä apuun kun vallankumous häämöttää?

Polttoaineiden hinnat karkaa käsistä (tässä tapauksessa kaasun) , kansa ollut diktatuurin alaisena viimeiset 30-vuotta, sitä ennen osana Kommunistista Neuvostoliittoa. Maa on yksi suurimmista uraanin tuottajista maailmassa sekä muutenkin maa kätkee sisälleen paljon luonnonvaroja. Elintärkeä kumppani toiselle diktaattori ja roistovaltio Venäjälle.

Nyt kansalla näyttää tulleen mitta täyteen, maa on kaaoksessa ja vallankumouksen merkit on ilmassa. Internet on kaadettu valtaapitävien taholta, sekä olemattomat ihmisoikeudet ovat kiristyneet, kansaa pistetään aisoihin armeijan voimalla.

Joko Venäjä saa syyn siirtää panssareita ja erikoisjoukkoja turvaamaan ”veljeskansan” diktaattorin valtaa….Venäjä on nimittäin erittäin riippuvainen tästä maasta kaupankäynnin osalta sekä nyt ei voida valheellisesti edes kertoa että länsi tai NATO olisi alueella vaikuttamassa ja aiheuttamassa kaaosta, mikä olisi Venäjän selitys nyt ?

Venäjä varoitti ulkopuolisia puuttumasta Kazakstanin tilanteeseen – ”Seuraamme tiiviisti tapahtumia veljellisessä naapuri­maassamme” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008520475.html

”Venäjän hallinnossa seurataan herkästi levottomuuksia, joita ilmenee sen omaan vaikutuspiiriinsä laskemissa entisissä neuvostotasavalloissa. Venäjä on aiemmin syyttänyt länttä vallankumousten lietsomisesta esimerkiksi Georgiassa ja Ukrainassa.

Sosiaalisessa mediassa on jo ilmaistu huolta siitä, että Venäjä pyrkisi itse puuttumaan Kazakstanin tilanteeseen päinvastaisista lausunnoista huolimatta.

Keskiviikkona Kazakstanissa pimeni myös internet koko maan laajuudelta. Asiasta kertoi Twitterissä kyberturvallisuutta seuraava NetBlocks-organisaatio.”

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu