Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat Uuden Suomen blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje täältä!

 

Vihreiden Iiris Suomalainen VKK

”VIHREIDEN kansanedustaja Iiris Suomela kirjoitti tänään Twitterissä tulleensa salakuvatuksi eduskunnassa.

”Kuvaa levitetään saatteella, jossa vihjataan minun syyllistyvän häirintään – ilmeisesti ihan vain olemalla olemassa. Nuorten naisten olemassaolo ei ole häirintää. Salakuvaaminen ja kuvien levittely sen sijaan on”, Suomela kommentoi.

Hän viittaa ilmeisesti Valta kuuluu kansalle -puolueen toisen varapuheenjohtajan Jarno Vähäkainun eilen Twitterissä jakamaan kuvaan, jossa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa pukeutuneena lyhyeen mekkoon.” (IS)

Niin, kun tälläinen Iiris nojailee täysin Putin-mielisten kanssa niin se on varmaan normaalia näiltä.

Olisihan se iso lööppi jos kyseessä olisi vaikka KOK tai joku muu puolue, mutta tämä Anon Putin puoleen VKK tuntuu olevan median silmissä ok?

Siitä…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (65)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. kosonenjuhapekka

  Naisethan pukeutuvat vain ja ainoastaan itseään varten, joten heidän pukeutumisensa ei voi häiritä ketään.

  Jotenkin kaipaan aikoja, jolloin julkisella paikalla pukeutumisen osalta edellytettiin edes säädyllisyyden rippeitä.

  En viittaa Suomelan pukeutumiseen, koska eduskunnassa on pukeutumiskoodi ja näin ollen voisin kuvitella kuvia näkemättä, ettei Suomela ollut pukeutunut esim. minihameeseen.

  Sen sijaan viittaan ihan tavallisiin kadun tallaajiin. Jotain muutakin rajaa voisi olla kuin bikinirajaa.

  Ilmoita asiaton viesti

    • PekkaNrnen
     Pekka Näränen #3692030
     Vastaus kommenttiin: #3691967

     Mutta ajattele, miten seksuaalisesti häiritsevää tuo on naisia kohtaan, homomiehistä puhumattakaan. Jotain rajaa sentään pyöräilypukeutumiseenkin!

     Ilmoita asiaton viesti

     • Juha Hytönen
      Juha Hytönen #3692148
      Vastaus kommenttiin: #3692030

      Juu, mutta illalla juoksin kympin lenkin tiukoissa pitkissä trikoissa ja tiukka paita päällä, varmasti yhtä häiritsevää…

      Ilmoita asiaton viesti

      • jjrposti
       Jari Räihä #3692349
       Vastaus kommenttiin: #3692148

       Höh. Taistolaiskommunisti-Iiriksen eduskunta-asu on paljon siveellisempi, kuin Emmertaali-ohjelman naisten hautajaisasu.
       Ahtasmielisyyttä, sanon vaan.

       Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Vastaus kommenttiin: #3691967

     Tuo on vain sinun oma näkemyksesi. Minun mielestäni ei kannata mitään tiukkaa pistää päälle. Olisiko muslimimyymälöissä jotain pyöräilyhalatteja? Kyllähän niitä kameliratsastusasuja voinee käyttää?

     Ilmoita asiaton viesti

   • SeppoPajunen
    Seppo Pajunen #3692364
    Vastaus kommenttiin: #3691955

    Juu, pyöräily on rivoa-vallankin naisten kesäasupyöräily!
    – Aikoinaan, silloin kun täällä vielä meitä valvoi valvontakomissio
    N-liitosta, halusi komission johtaja kieltää mm. suomalaisten naisten pyöräilyn, koska pyllyt satulan päällä kuulemma kiihottivat tärkeiden valvontavirkamiesten mieliä, mikä haittasi vaativan valvontatehtävän tehokasta suorittamista.

    Ilmoita asiaton viesti

  • emailjuuso
   Vastaus kommenttiin: #3691941

   Minä suosittelen, että vihervasemmiston naiset pukeutuvat naista kunnioittavaan burkinaan kuten Urpilainen.

   Asuvalinta istuu täydellisesti vihervasemmiston ideologiaan, joka arvostaa muita kulttuureita ja haluaa edistää islamia ällöttävän ahdistavan kristinuskon sijaan.

   Ilmoita asiaton viesti

  • TaruElkama
   Taru Elkama #3692205
   Vastaus kommenttiin: #3691941

   Kerroppas nyt minulle keski-ikäiselle naisihmiselle kuinka lyhyessä hameessa saan kuljeskella. Haluatko kenties pukea meidät naiset burkhaan?

   Ilmoita asiaton viesti

   • Pekka Toivonen
    Pekka Toivonen #3692224
    Vastaus kommenttiin: #3692205

    Eduskunnan kahvilaan et taida päästä edes burkhassa.

    On vähän eri säännöt eri ihmisillä eikä taida riippua iästä.

    Ilmoita asiaton viesti

   • SeppoPajunen
    Seppo Pajunen #3692475
    Vastaus kommenttiin: #3692205

    …Entisinä, pitkien hameiden aikoina ei kait tarvittu alle mitään ”pikkareitakaan…?”
    – Paljon myöhemmin, minihameiden ensimmäisen muotikauden aikoihin väitettiin, että jotkut varmistivat Juhannustanssilavoilla flaksin, jättämällä turhat pikkarit pois minihameenkin alta silloinkin..(?!).

    Ilmoita asiaton viesti

    • SeppoPajunen
     Seppo Pajunen #3692872
     Vastaus kommenttiin: #3692845

     Tuolla IS:n sivuilla esiteltiin kesän uimabikinimuotia.
     – Inflaation ja hintojen nousu näkyi säästöinä ja tinkimisenä pakarapuolelta…?

     Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Vastaus kommenttiin: #3691941

   Kosonen, asuste oli mekko ja kyllä se oli kovin lyhyt. Siisti ja lyhyt mekko on eduskunnan pukeutumiskoodin mukainen. Muutoinhan Suomelaa olisi nuhdeltu eikä kuvaajaa.

   Ilmoita asiaton viesti

 2. Kommentti piilotettu
  • PekkaNrnen
   Vastaus kommenttiin: #3691944

   Vähäkainu, olematta kansanedustaja, pyörii eduskunnan kahvilassa ja koittaa tallentaa hetken, jolloin naiskansanedustaja vaihtaa jalkaa polven päälle. Pitäisiköhän lähteä teleobjektiivin kanssa eduskunnan kahvilaan kyttäämään, kun Ano Turtiainen kaivaa muniaan … siitä saisi mainiota kuvamatskua Seiskaan😁

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Vastaus kommenttiin: #3691951

    Mietin mistä tuo Vähäkainun nimi oli tuttu ja pikaisella googlaamisella löytyi tämä: Jarno Vähäkainu on aiemmin rasismiin liitetyn Suomen Sisun valtakunnallisen järjestön Keski-Pohjanmaan piirijärjestön varapäällikkö. Keski-Pohjanmaan piirin varsinainen päällikkö on kansanedustaja Mauri Peltokangas (PS). Helsingin sanomat uutisoi 20.9. perussuomalaisten itsensä kertomana, miten keskisuomessa äärioikeisto yritti neljän vuoden ajan kaapata vallan perussuomalaisten sisällä. Näihin äärioikeistolaisiin tahoihin perussuomalaisten Keski-Suomen piirisihteeri liittää Kansallismielisen liittouman kautta toimivan Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirijärjestön varapäällikön. Varsinaisen päällikkö Etelä-Pohjanmaalla on kansanedustaja Juha Mäenpää (PS), jonka syytesuojan purkamisen lain edessä estivät perussuomalaiset ja muutamat yksittäiset oikeistopuolueiden poliitikot. Taistelu vallasta Keski-Suomessa johti raakaan poliittiseen väkivaltaan, jossa Pekka Kataja pahoinpideltiin raukkamaisesti henkihieveriin.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/petripartanen/poliittisesta-vakivallasta-tulee-sanoutua-heti-selvasti-irti/

    Ilmoita asiaton viesti

  • Ukkram09
   Markku Laitinen #3692038
   Vastaus kommenttiin: #3691944

   Kuva on siinä mielessä hiukan outo salakuva, että kuvattu katsoo suoraan kameraan. Eikö kansanedustajan työ ole myös julkinen työ ja näin eduskuntatalo julkinen paikka, varsinkin eduskunnan kahvila. Joten jos julkisella paikalla saa kuvata vapaasti, niin miten eduskunta voi määritellä itse koska kansanedustajia saa kuvata eduskunnan kahvilassa?

   Jotain outoa tässä on, kuten myös Rydmanin tapauksessa. Ettei tässä nyt vain taas kuljetettaisi kansalaisia kiinnittämään huomio täysin mitättömiin asioihin ja piiloteltaisi jotain tärkeämpää asiaa?

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaLamminp
    Vastaus kommenttiin: #3692038

    Keskusrikospoliisi selvittää kansanedustaja Wille Rydmanin (kok) tapausta vielä yhden Helsingin Sanomien jutussa esiintyneen henkilön osalta, kertoo rikoskomisario Jyri Hiltunen STT:lle.

    Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina yhdeksästä naisesta, joista osa oli ahdistavien tapahtumien aikaan alaikäisiä. KRP selvitti Rydmania koskeneita syytöksiä jo vuonna 2020, mutta tutkintakynnys ei ylittynyt.

    Nyt rikoskomisario Hiltunen kertoo STT:lle, että KRP ei kuullut yhtä jutun henkilöä vuonna 2020 ja hänen osaltaan asiaa täytyy vielä harkita ja kysellä lisää. HS:n jutussa esiintyneiltä ei ole tullut KRP:lle yhteydenottoja, mutta kokoomukselta on tullut pyyntö selvittää tapausta lisää.

    Ilmoita asiaton viesti

   • jgagarin56
    Juha Kuikka #3692059
    Vastaus kommenttiin: #3692038

    Olen samaa mieltä tuosta outoudesta. Ilmeisesti itse kuva ei olekaan se ongelma, vaan sen ympärille kehitelty syyte seksuaalisesta häirinnästä. Mutta Suomela olisi voinut tuollaiselle syytökselle vain nauraa makeasti.

    Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #3692059

     Kuva ei ole ongelma vaan se missä kontekstissa sitä käytetään. Vähäkainusta tiedän sen verran että tarkoituksena on tietysti typerä panettelu, eihän siitä mihinkään muuhun ole koskaan ollut. Kaverissa voisi olla ainesta Suomen ”uutisten” tai ”Oikean median” toimittelijaksi. Irrota kuva asiayhteydestä ja virkkaa sen ympärille vähäjärkistä vittuilua niin voit olla varma että ylinaudat hurraa.

     Olipa kerran ja oikein hyvä kerta olikin yksi ammuu jonka koti oli keto ja kuusi vaan, ja missä se kulki kävi huusikin kukkimaan. Ylinauta oli nimensä, ja ylen herkästi se mielensä pahoittikin. Se sano Yle! Valtamedia! Ilmianto! Ylenanto! Ylilyönti! Sallittuja medioita ovat vain marginaaliset julkaisut, kuten Suomen Uutiset, PT-media, Kansalainen, MV-lehti ja skeptikkosivuilla jaetut linkit!

     Anteeksi jos pahoitin jonkun mielen. Sori ylinauta, älä ammu! Yritän aina kirjoittaa niin ympäripyöreitä, ylinättejä ja ketään ärsyttämättömiä puheenvuoroja kuin mahdollista, mutta aina ei voi onnistua eikä edes joka kerta. Nykyään loukkaannutaan niin herkästi. Jotkut loukkaantuvat jopa siitä kun joku pyytää anteeksi vanhoja sketsejään. Loukkaantuvat niin pahasti että ylinaudan verkkomahassa alkaa kihisemään aivopieruja ja satakertainen määrä tutkintapyyntöjä poliisille.

     Ylilaudalla pelataan jännää pulushakkia, jonka säännöt ovat muuttuvaiset. Pysyviä sääntöjä on vain kaksi: jokainen valkoinen nappula on kuningas ja jokainen musta nappula moukka. Sillä sipuli ja sen pituinen se. Totta tai ei, mutta näin nämä asiat koetaan.

     Eihän se valkoinen kuningatar toki oikeasti halunnut mitään turhia tutkintapyyntöjä poliisille uskollisilla kuhnureillaan teettää. Se oli ironiaa ja huumoria se sen twittuilu ja maalittaminen. Ei se oikeesti. Kännissä ja läpällä hei.

     Ilmoita asiaton viesti

    • JanneSalonen11
     Janne Salonen #3692185
     Vastaus kommenttiin: #3692059

     Makeasti nauraminen ei ole vaihtoehto kun voi uhriutua, loukkaantua verisesti ja todistella miten nuoria naisia häiritään.

     Ilmoita asiaton viesti

    • jockerantanen
     Jocke Rantanen #3692494
     Vastaus kommenttiin: #3692059

     Kun en ole nähnyt ko. ”kuvaa” niin siitä en oikein osaa sanoa mitään.

     Ko. kuva on Vähäkainun mukaan kaappaus videolta.
     Ilmeisesti kuvattava on varsin hyvin nähnyt kameran koska ”katsoo suoraan kameraan” eli kuvauksessa ei ole kyse salakuvauksesta. Jos näin on ollut niin kohde on hyväksynyt kuvauksen koska ei ole protestoinutkaan.
     Ilmeisesti kyse on ollut sallitusta kuvauksesta eduskunnan kuppilassa.
     Toki, ei kuvattu voi välttämättä tietää minne kuvaaja kameraa kohdentaa.

     Edit. Katsoin kuvan Vähäkainun Twittter-sivulta. Jos tuolla tavalla istuu kahvilassa ja tulee kuvatuksi niin kyse ei ole salakuvauksesta.
     Suomelan esiintyminen on provosoivaa. Kuva ei ole mikään ”salakuva” jossa tähdätään ”hameen alle”.

     Ilmoita asiaton viesti

   • kainiemelainen
    Vastaus kommenttiin: #3692038

    ”Ettei tässä nyt vain taas kuljetettaisi kansalaisia kiinnittämään huomio täysin mitättömiin asioihin ja piiloteltaisi jotain tärkeämpää asiaa?”

    Tarkoitatko Nato-kansanäänestystä?

    Ilmoita asiaton viesti

    • Ukkram09
     Markku Laitinen #3692434
     Vastaus kommenttiin: #3692317

     Outo kysymys, koska Nato hakemus on jätetty jo sisään. Joten miksi tarkoittaisin Nato kansanäänestystä?

     Onko Niemeläiselle jäänyt joku trauma siitä, että vaadin demokratian toteutumista Nato jäsenhakemuksen suhteen? No historian valossa kaikki uudistusmieliset ovat joutuneet vanhakantaisia mielipiteitä omaavien häiriköinnin kohteeksi.

     Ilmoita asiaton viesti

 3. jgagarin56
  Juha Kuikka #3691978

  Syyllistyinkö minäkin tuohon, kun tänne sen liitin tiedoksi siitä mistä puhutaan?

  Ilmoita asiaton viesti

  • PekkaNrnen
   Pekka Näränen #3692039
   Vastaus kommenttiin: #3691978

   Moraalinen minäni sanoo joo, mutta olinkin jo vähän etsiskellyt millainen tuo kaikkia puhuttanut kuva oikein on. Joten utelias minäni sanoo ei😁.

   Ilmoita asiaton viesti

  • Tom Sundberg
   Tom Sundberg #3692380
   Vastaus kommenttiin: #3691978

   Et. En ymmärrä mikä tässä on ongelma. Suomelan mekko on noussut, mutta paljastaa vähemmän kuin bikinit. = Johtopäätös: Bikinit paljastaa liikaa, joten ne tulee kieltää.

   Se, että tuollaisesta kuvasta loukkaannutaan ja koetaan se häiritseväksi on täysin naurettavaa. Tai sitten kyse ei olekaan loukkaantumisesta vaan poliittisesta pelistä.

   Itse olen oppinut, että politiikassa keskustellaan asioista faktoilla, mutta nykyään hameen mitta (Meriläinen) tai eduskunnassa pidettävä paita (Tynkkynen) on tärkeämpää kuin asiat. Ei mikään ihme, että Suomea viedään EU:ssa kuin litran mittaa.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. jgagarin56
  Juha Kuikka #3691993

  Miksi muuten blogiotsikossa on nimeksi kirjoitettu ”Iiris Suomalainen”?

  Ilmoita asiaton viesti

 5. MikaLamminp

  Ano Turtiaisen (ex-ps, nyk. evvk) anti politiikalle on ollut turhaa ulinaa. Taitaa olla Vähäkainun ohella turhin poliitikko Suomessa.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. Pekka Toivonen
  Pekka Toivonen #3692022

  Tässä ” salakuvassa” kiinnittää huomiota kuvattavan katsekontakti kuvaajaan ja kasvoilta luettavissa oleva hymynkare.

  Ilmoita asiaton viesti

   • Pekka Toivonen
    Pekka Toivonen #3692052
    Vastaus kommenttiin: #3692036

    Eli kuvattava on jo pitempään seurannut kuvaajaa ja selkeästi kommunikoi kehollaan, ilmeellään ja katseellaan.

    Ja ei mitenkään ”salakuvausta” kavahtaen tai paheksuen.

    P.S. Kuvan julkaisemista pidän kansanedustuslaitoksen arvoa alentavana.

    Ilmoita asiaton viesti

    • KH
     Vastaus kommenttiin: #3692052

     Toinen – ja mielestäni uskottavampi – vaihtoehto on, että kuvattava ei ole lainkaan huomioinut kuvaajaa saati sitä että tämä olisi kuvannut.

     Ilmoita asiaton viesti

 7. TuomoKokko
  Tuomo Kokko #3692235

  Pukeutumisena tuo voisi juuri ja juuri menetellä, mutta vartalon asento tekee kokonaisuudesta puolialastomuutta. No, mitä vikaa on puolialastomuudessa, kun luonnollisimmillaan ihminen on kokonaan ilman vaatteita?

  En osaa vastata omaan kysymykseeni, mutta monesti ns. alasektorista näkee nykyään naista liian pitkän matkan.

  Ilmoita asiaton viesti

 8. MattiLehtinen
  Matti Lehtinen #3692269

  Vaimo sanoi kuvan nähdessään että tytsi on liikuttanut kieltä poskessa kuvaajalle. Näytti vielä sen ja tosiaan ilme oli melko sama 😆 .
  Kohta joku kysyy että mitä se tarkoittaa.

  Ilmoita asiaton viesti

 9. kainiemelainen

  Vähäkainu taisi tietää, mitä teki. Nyt kaikki pöyristelevät Suomelan kintereillä eikä kukaan jaksa kiinnostua, syyllistyikö Rydman vai ei.

  Ilmoita asiaton viesti

 10. MikaLamminp

  On siellä Mykkänenkin. Molemmat puhuvat asiaa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Pekka Toivonen
   Pekka Toivonen #3692369
   Vastaus kommenttiin: #3692365

   Iiris oli päätynyt erilaiseen vaatekoodiin kuin eduskunnan kahvilassa.

   Nyt vilahti vain paljas nilkka yhden kerran ja naamakin oli koko ajan peruslukemilla ilman pienintäkään flirttailua.

   Toki kyseessä ei ollut ”salakuvaus”.

   P.S. Sinänsä outoa, ettei Iiriksen omaa henkilökohtaista tapausta käsitelty lainkaan.

   Yle oli valintansa tehnyt ja päättänyt jättää avaamatta Vihreille kiusallista tapausta.

   Ilmoita asiaton viesti

    • Pekka Toivonen
     Pekka Toivonen #3692588
     Vastaus kommenttiin: #3692478

     Yksi asia ainakin tuli selväksi.

     Eduskunnan kahvila alkoholitarjoiluineen vaikuttaa kuvamateriaalin perusteella täyttävän kaikki iskupaikan tunnukset.

     Ilmoita asiaton viesti

 11. jgagarin56
  Juha Kuikka #3692526

  Onko Marko itse poistanut kommentteja ( mm. sen linkkaamani kuvan) vai onko administraattori tehnyt poistot?

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tom Sundberg
   Tom Sundberg #3692877
   Vastaus kommenttiin: #3692526

   Juha, siinä kuvassa ei ole mitään tämän palstan sääntöjen vastaista. Lisäksi laitoit linkin, joten jokainen on voinut myös jättää sen katsomatta. Toisaalta se kuva on aika oleellinen tälle keskustelulle. Keskustelu on kuitenkin aiheellinen, ollaan sitten mitä mieltä tahansa.

   En ymmärrä miksi siitä kuvasta nousi sellainen kohu. Siinä mekko oli hieman noussut, mutta ei mitenkään ”paljastavasti”. Eri asia olisi ollut, jos siinä olisi jotain intiimiä paljastunut.

   Ilmoita asiaton viesti

 12. uninenmies
  Tuomo Niemelä #3692835

  Viimein on pakko olla samaa mieltä Suutarin kanssa. Selvästi oli oikein, että PS hankkiutui eroon Turtiaisesta. En tiedä, mitkä vaikuttimensa tähän viimeiseen hölmöyteen olivat, mutta näyttää olevan niin tyhmä mies, että ohjailijoita voi riittää valtakunnan rajojen ulkopuoleltakin.

  Ilmoita asiaton viesti

  • KalervoNiementaus
   Vastaus kommenttiin: #3692835

   Samaa mieltä toki siitä että Anon poisto oli hyvä juttu. Silti ihan varma siitä että miten tähän liittyi
   Muokataas pikkasen..eli eihän Vähäkainu ole tietenkään edes edustaja, vaan Turtiaisen siivellä maleksii siellä kuppilassa. Vaikka itse ehdottomasti sitä mieltä että Suomelan ”pöyristyminen” on naurettavaa ja huomionhakuisuutta, niin kyllä tälle kuvaajallekim voisi porttarin antaa. Vuoden päästä taitaa tulla Anollekin.

   Ilmoita asiaton viesti

 13. uninenmies
  Tuomo Niemelä #3692941

  Kuitenkin kannattanee tarkistaa, mitä Marin ja Bryssel puuhailevat. Kun näin kovasti halutaan kiinnittää huomiota muualle.

  Ilmoita asiaton viesti