Viroon panssariajoneuvoja firmasta joka toimii Venäjän kanssa…

Virolta outo kauppa Turkista

”Viro antoi pakit suomalaiselle Patrialle ja tilaa panssariajoneuvonsa Venäjällä aktiivisesti toimivalta turkkilaisyritykseltä.” (IL)

”Viron puolustusvoimat sitoutui tilaamaan Turkista sekä 4×4- että 6×6-vaunuja, jotka se antaa kahden jalkaväkiprikaatinsa käyttöön. Ensimmäisten turkkilaisvaunujen on määrä saapua Viroon ensi vuoden lopussa, ja kaikkien loppujen vuoden 2025 aikana.”

Vaunujen valmistajilla vahvat yhteydet Venäjälle ja EU alueella vain Venäjään täysin kallellaan oleva Unkari on moisia vaunuja tilannut.

”Turkki on tunnettu lämpimistä väleistään Venäjään, ja hyvät suhteet Venäjälle on myös Otokarin taustayrityksellä Koc Holdingilla.” (IL)

Virolta todella huonoa esimerkkiä muille. Varsinkin näinä aikoina. Tässäkin on vain raha merkannut, ei periaatteet ja läntinen demokratia. Oliko myös korruptiota mukana, sitä on ennekin Viron hankkeissa ollut.

Eniten itseäni ihmetyttää Viron jatkuva puhe siitä kuinka Venäjää pitää vastustaa kaikin keinoin sekä kova tarve saada hyvää materiaalia sotavoimilleen. Nyt tuleva materiaali on käytössä lähinnä Pakistanissa ja Bangladeshissa ja useissa Afrikan maissa sekä Venäjämielisessä Unkarissa.

Suomi olisi Patrian ohella tuonut Viroon vaunun valmistamisen ja näin ollen myös työpaikkoja, Turkin vaunut ei.

Sekä on huomioitavaa että Viro on edelleen 100% riippuvainen muista maista ja niiden avusta kaluston ja a-tarvikkeiden suhteen koska Virolla ei ole ollenkaan  puolustusalan teollisuutta kun se jostain syystä ajettiin alas 90-luvulla. Se on iso heikkous.

No, ei ole hyvää ja halpaa,,,se voi kostautua kun ja jos pilliin vihelletään.

Ei se määrä vaan laatu.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu