Yhdysvalloilta panssaroitu autonominen tukiajoneuvo autonomisille roboteille

Samaan aikaan kun taistelukentille menee edelleen  lihaa ja verta (sotilaita) on Yhdysvallat jo askeleen edempänä. Olemme menossa kohti sotateknistä muutosta jossa dronet pörrää ympärillä ja taistelukentille tulee robotiikan puolelta uusia ja uusia innovaatioita tukemaan tavan taistelijaa. Uusien järjestelmien lanseeraus on vain ajan kysymys, niitä on jo. Tässä Yhdysvaltojen uusinta uutta:

”DARPA testasi uusinta RACER-ohjelman luomustaan vuoden 2023 loppupuolella ja julkisti nyt tuloksiaan: RACER Heavy Platform eli RHP on autonomisesti toimiva tankki, joka jyrää ongelmitta eteenpäin vaikeassa maastossa.

RHP:n lopullinen tarkoitus on toimia tukiajoneuvona pienemmille autonomisille roboteille eli RACER Fleet Vehicles (RFV) -ajokeille. Nämä mönkijän kaltaiset laitteet toimivat nopeana iskujoukkona samalla, kun RHP antaa tulitukea.”

Lähde:

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/4ef40002-79e8-4204-90b2-d21a700a0db9?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1714640477

Se on jo tiedossa että seuraavan sukupolven häivehävittäjät ja -pommittajat perustuvat hyvin paljon autonomiseen toimintaan, jatkossa ei liiemmin pilottia kyydissä nähdä.

Se mikä oli vasta science fictionia on jo tätä päivää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu