Zapad sotaharjoitukset, pientä mietintää

Tässä lyhyesti:

”Syyskuussa Itämeren alueella järjestetään kaksi suurta sotaharjoitusta. Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisen harjoituksen nimi on Zapad, ja Ruotsi johtaa Aurora-harjoitusta. Myös Suomi osallistuu Auroraan, joka on Ruotsin suurin sotaharjoitus yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Harjoitukseen osallistuu ainakin noin 20 000 henkilöä. Ruotsin ja Suomen lisäksi osallistujia tulee Tanskasta, Virosta, Ranskasta, Liettuasta, Norjasta ja Yhdysvalloista, jotka ovat Naton jäsenmaita.” (Ilkka Pohjalainen 6.8.2017)

Lähde:

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/venaja-ja-ruotsi-jarjestavat-yhta-aikaa-isot-sotaharjoitukset-sotilasliikenne-itamerella-vilkasta-1.2359127

Zapad 2021. Parhaillaan käynnissä olevaan Venäjän Zapad-sotaharjoitukseen osallistuu noin 200 000 sotilasta.KUVA: EPA09462071

”Kyseessä on valtavan suuri harjoitus, joka asettaa paineita koko lähialueelle. Me seuraamme harjoitusta tarkkaan, mutta ennen muuta pidämme silmällä sitä, mitä harjoituksen jälkeen tapahtuu”, Ruotsin puolustusministeri sanoo. (Kauppalehti 12.9.2021)

Samaa uutisointia on joka vuosi. Sekä Venäjä ja sen kumppanimaat järjestää näitä harjoituksia monasti ilman ulkomaisia tarkkailijoita ja välillä ilman mitään varoitusta testaten massiivisten joukkojen siirtoja ja kaikki tämä on hyökkäyssotaa koskien harjoituksia.

Olisiko niin että vuosikausia tässä turrutetaan länsimaita ja Venäjän naapurimaita ja lopulta  jossain kohdassa harjoitus muuttuu invaasioksi toista valtiota kohtaan. Eli edelleen jokaisen harjoituksen aikaan myös länsimailla ja naapurimailla pitää olla jonkinlainen valmius päällä mahdollisen hyökkäyksen takia. Itselle jäänyt vaikutus että meidät on jo totutettu siihen että on Zapad harjoituksia ja niitä vaan on, tulee joka syksy kuin hirvikärpäset.

Eli ollaan hereillä, ei uskota kaikkeen ”tietoon” jota Venäjältä meille tarjotaan.

Myös Suomessa on tehdään edelleen  maakauppoja joissa lähialueet (mm sisävesien kuljetukset) on kriisin ja sodan aikana vaarassa, nyt kun näitä rauhan aikana hövelisti tehdään niin tilanteen ollessa päällä olemme kusessa… nämäkin tukee harjoituksissa tehtyjä suunnitelmia, ei naapuri harjoittele pelkästään oman alueen puolustamista, sen kartat ulottuu läpi Suomen.

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu