Hauskaa työpäivää – poliitikko tuskin kiittää palkkapäivänäsi

Ei kulu päivääkään, ettei uutisoitasi, kuinka veronmaksajien rahoilla suhmuroidaan jakamalla rahaa poliittisten toimijoiden tuttavilla ja eturyhmille tai pyörittämällä puolueiden liiketoimintaa. Maan tapa on räjähtänyt kasvoillemme. Tuskin kukaan kehtaa enää puhua korruptiovapaasta Suomesta.

Kauan ei ole siitä kun keskustajohtoisen Nuorisosäätiön lahjus- ja petosvyyhti tuli ilmi. Samoihin aikoihin kuulimme Kokoomuksen Paasikiviopistoyhdistyksen ja Harjattulan kartanoon liittyvistä suhmuroinneista. Eilen saimme lukea, kuinka SDP rakennuttaa julkisilla varoilla näennäisesti yleishyödyllisiä asuntoja ja ajaa vuokralaiset ahdinkoon korkealla vuokratasolla. Tänään saimme kuulla, kuinka puoluerahoitusta on ohjattu miljoonia euroja ehkä lainvastaisiin kohteisiin. Viime aikoina olemme saaneet päivittäin lukea Veikkauksen ympärillä pyörivästä korruptiosta. Ammattiyhdistysliikkeiden kyseenalainen asuntomarkkinoilla toimiminen on sekin jatkuvasti uutisissa. Missä viipyy muutos, miksei maan tapaan puututa?

Lähes kaikkia mainittuja surullisia kuvauksia kaikkialla rehottavasta maan tavasta yhdistää toiminta lain puitteissa. Tänään valtioneuvoston kanslian johtava tilintarkastaja Klaus Krokfors kertoi, että ”VNK ei katso, että nykyinen käytäntö olisi laiton”. On siis täysin laillista ohjata veronmaksajien rahoja puolueiden liiketoimintaan. Kysymys kuuluukin, kuka lait kirjoittaa?

Puoluetukien ohjaaminen puolueiden busineksiin on tärkeä uutinen juuri nyt siksi, että hallitus päätti nostaa tukia 6 miljoonalla eurolla. Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa, että näitäkin rahoja tullaan edelleen ohjaamaan puolueiden kyseenalaiseen liiketoimintaan.

Tänään tiistaina 17.9. yli kaksi miljoonaa suomalaista palaa työpaikalleen ja tekee siellä lakisääteisen työpäivänsä uhraten kallista aikaa ainutlaatuisesta elämästään. Kun tilipäivä koittaa, poliitikko verottaa pussistasi ja suhmuroi rahat. Ja se on niin anteeksiantamatonta kun vaan olla voi. Sen on loputtava. Maan tapa pitää juuria pois. Heti.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen puheenjohtaja

MarkoKettunen

Urbaani hybridi. Helsinkiläinen VTM, pienyrittäjä ja kulttuurialan ammattilainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu