Kirotaan yhdessä: voi avustajan avustajan kuoppakorotus!

Ministerien erityisavustajat, avustajien avustajat ja viimeisimpänä puoluetukien korotus. Hallituksen pitää nyt kysyä itseltään, mikä hyvinvointivaltion perimmäinen tarkoitus oikein on.

Kansalaisille tehdyissä kyselyissä useimmiten esitetyt huolenaiheet liittyvät heikko-osaisten hyvinvointiin, turvallisuuteen ja muihin vastaaviin hyvinvointivaltion perustehtäviin. En muista koskaan lukeneeni mielipidetiedustelun tuloksia, joiden mukaan kansalaiset olisivat olleet erityisen huolissaan poliitikoiden palkkatasosta, avustajien määristä saatika puoluekoneistojen rahoituksesta.

Näiden asioiden parissa Rinteen ja Marinin hallitusten aika on kulunut. Avustajien määriä perusteltiin EU-puheenjohtajuudelle. Sen päätyttyä avustajien määrää lisättiin, ei vähennetty. Puoluetukien korotusten yhteydessä on puhuttu ”kuoppakorotuksesta”. Missä ihmeen kuopassa puolueet oikein ovat?

Huomionarvoista on myös, että aina yhtä äänekäs oppositio ei puoluetukien korotuksia ole juurikaan vastustanut. Kun puoluerahoituksesta on kyse, eduskuntapuolueet löytävät toisensa samasta poterosta, jonka pohja kaipaa aina korottamista. Kovin hiljaa on ollut myös liikkeenä ylpeästi aloittanut ja sittemmin saman kuopan pohjalle langennut Liike Nyt.

Kansalaisen tämä nykyisen taloustilanteen ja yhteiskunnallisten ongelmien valossa äärimmäisen luokaton toiminta jättää avuttoman voimattomaksi. Kun eduskuntapuolueet yhteisvoimin päättävät nostaa omaa elintasoaan, helpottaa työpaineitaan ja rahoittaa omia puolueitaan, siinä unohtuvat veronmaksaja, sairaanhoitaja, syrjäytynyt nuori ja hoivapalveluita tarvitseva seniori.

Lähes toivottamaksi tekee ajatus, että asialle ei ole tehtävissä mitään, ei yhtään mitään. Tuhlaamiseen ja törsäämiseen kyllästyneen kansalaisen ainoa purkautumiskanava on sosiaalinen media. Ei ihme että sekin henkireikä halutaan tukkia. Sitten on kuoppakorotustenkin tekeminen entistä helpompaa.

MarkoKettunen

Urbaani hybridi. Helsinkiläinen VTM, pienyrittäjä ja kulttuurialan ammattilainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu