Laittoman maassaoleskelun palomuurin sijasta tarvitaan viranomaisten ilmoitusvelvollisuus

Maahanmuuton aiheuttamia muutoksia maan ja erityisesti Helsingin turvallisuustilanteessa ei korjata palomuurein salailemalla vaan jämäkällä toiminnalla, avoimella tiedotuksella ja viranomaisten ilmoitusvelvollisuudella.

Todettakoon aluksi, että vaikka rikollisuuden määrä Helsingissä olisikin tilastollisesti laskusuuntaista, turvallisuustilanteeseen ja kaupunkilaisten turvallisuudentunteeseen vaikuttavat rikollisuuden uudet muodot.

Historiallisesti on selvää, että myös kantasuomalaiset tekevät rikoksia, raiskaavat ja tappavat. Tietyiltä alueilta tulevien maahanmuuttajien tilastollinen yliedustus on kuitenkin totta sekin. Eniten turvallisuudentunnetta heikentäviä maahanmuuton lieveilmiöitä on, että seksuaalirikoksen uhriksi saattaa nykyisin joutua julkisella paikalla, julkisessa tilassa keskellä kirkasta päivää. Nyrkeillä pahoinpitelyn sijasta saattaa tulla puukotetuksi viidakkoveitsellä ja raiskaus tapahtuu yksityisasuntojen sijasta joukkovoimin kaduilla.

Tehdyt virheet eivät ole enää helposti korjattavissa. Niitä ei kuitenkaan ole syytä pahentaa. Sisäministeri Ohisalon ajatus palomuurista, jolla laittomasti maassa olevia suojeltaisiin lainmukaisilta seuraamuksilta on täysin kestämätön ajatus. Palomuuri estäisi esimerkiksi sote-sektorin työntekijöitä ilmoittamasta laittomasta maassaolijasta poliisille ja maahanmuuttoviranomaiselle. Vaikea keksiä yhtään järkiperustetta, miksi kansalaisten ja helsinkiläisten turvallisuus vaarannettaisiin aivan tietoisin toimin.

Palomuurien ja laittomien maassaolijoiden muun piilottelun sijasta viranomaisten ensisijainen tehtävä on huolehtia laillisesti maassa asuvien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Rikollisin perustein maassa olevien suojelu yhteisillä varoilla on lopetettava alkuunsa ja on pyrittävä täysin päinvastaiseen suuntaan.

Sosiaali- ja terveysalojen vaitiolovelvollisuuteen liittyvä lainsäädäntö on uudistettava ja sen puitteissa työntekijöille on paitsi mahdollistettava laittomista maassaolijoista ilmoittaminen, siitä on tehtävä virkavelvollisuus. Julkisen sektorin viranomaisten lisäksi ilmoitusvelvollisuus on ulotettava kaikkiin valtion tai kuntien rahoitusta saaviin organisaatioihin. Näin laittoman maassaolon kannusteet saadaan minimoitua ja globaalin irtolaisuuden aiheuttamiin turvallisuusriskeihin voidaan puuttua jo varhaisessa vaiheessa.

+5
MarkoKettunen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Urbaani hybridi. VTM, pienyrittäjä ja kulttuurialan ammattilainen. Perushelsinkiläinen kuntavaaliehdokas.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu