Laskelmia vihreiden ja RKP:n unelmista

Eilisessä (2.9.) A-studiossa keskusteltiin Afganistanin tilanteesta, turvapaikkajärjestelmästä ja kiintiöpakolaisten määrästä. Tehdäänpä pieni skaalaus ja kustannuslaskelma ohjelmassa esitettyjen numeroiden pohjalta.

Vihreät ovat ehdottaneet kiintiöpakolaisten määrään tuplaamista kahteen tuhanteen. Afganistanissa syntyy vuosittain n. 800 000 ihmistä. Se tekee päivää kohden n. 2200 uutta afganistanilaista. 2000 kiintiöityä pakolaista tarkoittaisi siis hieman alle vuorokaudessa syntyvän määrän siirtämistä Suomeen. Täysin merkityksetöntä kokonaisuuden kannalta.

RKP:n Biaudet esitti ohjelmassa kiiintiöpakolaisten määrän nostamista kymmeneen tuhanteen. Tämä tarkoittaisi noin 4 vuorokauden aikana syntyneiden siirtämistä Suomeen. Merkitys Afganistanille jälleen lähes mitätön.

Täällä vastaanottavassa päässä 10 000 afganistanilaista aiheuttaisi veronmaksajille maltillisella 500 000 euron elinkaarikustannuksella laskettuna n. viiden miljardin kustannukset. Aikajänne on pitkä, mutta summa on valtava. Ja 5MRD kokonaiskustannus koskisi vain yhtenä ainoana vuonna saapuvia.

Taloudellisten vaikutusten ohella tilastoista voidaan todeta afganistanilaisten ylikorostunut osuus mm. seksuaalirikoksissa. Jos trendi jatkuisi nykyisen kaltaisena, kymmenen tuhannen afgaanisiirtolaisen määrä myös tuplaisi heidän tuottamiensa seksuaalirikosten määrän.

Näistä summattuna lienee helppo olla samaa mieltä perussuomalaisten Jani Mäkelän kanssa. Apua on tarjottava vain ja ainoastaan lähialueilla. Näin maksimoidaan saavutettu hyöty eikä aiheuteta taloudellista eikä turvallisuutta heikentävää taakkaa omalle yhteiskunnallemme.

Surullista mutta totta.

+9
MarkoKettunen
Perussuomalaiset Helsinki

Urbaani hybridi. VTM.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu