Miksi nuorten vaalikone tarjoaa porvarille ehdokkaaksi kommunistia?

Nuorisojärjestöjen katto-organisaatio Allianssi on valmistellut ja ylläpitää kuntavaaleissa omaa vaalikonetta. Somessa on laajalti ihmetelty, miksi oikeistolaiseksi itsensä mieltäville tarjotaan ykkösvaihtoehdoksi kommunistisia puolueita. Ilmiölle on hyvin yksinkertainen selitys.

Ensinnäkään kyseessä ei ole neutraalin tahon tuottama neutraali vaalikone. Pääosassa kysymyksistä pyydetään ottamaan kantaa erilaisiin nuorille suunnattuihin (maksuttomiin) palveluihin tai muihin tulonsiirtoihin.

Vaaliehdokkailla on ymmärrettävä pyrkimys osoittaa olevansa kaiken hyvän puolella ja kaikkea pahaa vastaan. Tuskin kukaan ehdokas on mieltä, etteikö lasten ja nuorten asia olisi yhteinen. Siitä ei kuitenkaan välttämättä seuraa, että jokainen kattojärjestön vaalikoneen tarjolle laittama tulonsiirto olisi yhteiskunnallista kokonaisuutta ajatellen hyödyllinen ja sellaisenaan hyväksyttävä.

Jos vaalikoneen kysymyksiin vastaa organisaation toiveita mukaillen tulee kannattaneeksi maksuttomia palveluita, tulonsiirtojen lisäämistä ja verojen kiristämistä, eli kaikkia niitä asioita, joita kommunistit pyrkivät politiikallaan saavuttamaan. Jos kyselyyn taas vastaa veronmaksajien kukkaroa vartioiden ja yhdenvertaisuus mielessä, katoavat kommunistit suositeltavien joukosta.

Turha siis syyttää vaalikonetta virheelliseksi jos ajattelee kuin kommunisti.

MarkoKettunen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Urbaani hybridi. VTM, pienyrittäjä ja kulttuurialan ammattilainen. Perushelsinkiläinen kuntavaaliehdokas.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu