Tarina Jussista, neljästä verottajasta, kadonneesta vapaudesta ja suosta, joka ei kuivu

Tämänkin tarinan alussa on suo, kuokka ja Jussi.

Jussi elää yhteisössä. Yhteisvoimin kuivataan suota ja raivataan maata. Riidellään ja käytetään vapauksia tavalla, josta aiheutuu vaivaa ja kuluja. Sovitellaan ja syntyy kunta. Kunta laittaa Jussin verolle. Jussin vapaudet siirtyvät kunnalle.

Jussi pakenee verottajaa korpeen, kuivaa lisää suota ja raivaa maata. Syntyy uusia kuntia. Kunnat riitelevät ja käyttävät vapauksiaan tavalla, josta syntyy vaivaa ja kuluja. Sovitellaan ja syntyy maakunta. Maakunta laittaa kunnat ja Jussin verolle. Jussin vapaudet siirtyvät maakunnalle.

Jussi täyttää maan. Kuivaa lisää soita, raivaa maita. Syntyy uusia maakuntia. Maakunnat riitelevät ja käyttävät vapauksiaan tavalla, josta syntyy vaivaa ja kuluja. Sovitellaan ja syntyy valtio. Valtio laittaa maakunnat, kunnat ja Jussin verolle. Jussin vapaudet siirtyvät valtiolle.

Valtio on toisten valtioiden ympäröimä. Jussi pakenee veroja toiseen valtioon. Valtiot riitelevät ja käyttävät vapauksiaan tavalla, josta syntyi vaivaa ja kuluja. Sovitellaan ja syntyy unioni. Unioni laittaa valtiot, maakunnat, kunnat ja Jussin verolle. Jussin vapaudet siirtyvät unionille.

Tarinan lopuksi Jussi haluaa kuokkia, kuivata lisää suota ja raivata maata. Unionin tuoreesta julkilausumasta Jussille selviää, että maata ei saa raivata, suota ei voi kuivata eikä Jussi voi tehdä asialle yhtään mitään.

Sen pituinen se.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu