Miksi valtiovalta hiljenee pohjavesivarannoistamme?

Suomeen on perustettu ns. vesifoorumi. Tässä hankkeessa on mukana 3 ministeriötä, yliopistoja, tutkimuslaitoksia sekä yrityksiä. Tärkeimpänä tehtävänä veden kansainvälinen kauppa.

Ympäri Suomen on Metsähallitus ostanut yksityisiltä ihmisiltä maita haltuun pakkolunastuksen uhalla, maita jotka ovat pohjavesialueita. Maksanut uhan jälkeen kuitenkin niin korkean hinnan jota muut ostajat eivät ole kyenneet ylittämään.

Vesilinjoja on rakenteilla ympäriinsä, hankkeissa on mukana mm. Pöyry, Altia, Atria ja Valio, ulkolaisista mm. Nestle Waters.

Suomalainen pohjavesi sai ensimmäisenä maailmassa (2008) elintarviketurvallisuusstandardin joka takaa veden olevan kuluttaja turvallista ympäri maailman.

Uusi vesilaki ja luonnonsuojelulaki ovat käsittelyssä.
Tämä luonnonsuojelu laki on Tarja Halosen ja Paula Lehtomäen käsialaa. Lakia tarvittiin koska Pallashotellin omistaja tarvitsee hotelliinsa 300-400 uutta huonetta ja rakennus sijaitsee Natura-alueella. Jos ja kun lakiehdotus menee läpi, se tarkoittaa käytännössä sitä että Natura-alueet muuttuvat tonttimaaksi.

Tämä käy hyvin yhteen pohjavesien kanssa, sillä ne sijaitsevat usein Natura-alueilla kuten suurin esiintymä Pohjankankaalla, Karvialla.
Tuonne on rakennettu putkea jo 84km ja rakennustyöt ovat keskeytyneet sillä edessä on Natura-alue. Hanke siis odottelee lakimuutosta päästäkseen taas laillisesti eteenpäin.

FAO:n mukaan meidän uusiutuvat vesivarannot ovat yli 20 000 kuutiota/ henk/vuosi ja vastaavasti kulutus n.300kuutiota/henk/vuosi.

Maailma kärsii keskistä Eurooppaa myöten vesipulasta, Suomi omistaa puhdasta vettä enemmän kuin kukaan, ja me velkaannumme pahemmin kuin koskaan ja samaan aikaan lakeja muutetaan, jopa kansainväliset yritykset tukevat vesihankkeita, ministeriöt tietävät asian mutta kansa EI?

Olin Brasiliassa tammikuussa, myös Suomen pankkivaltuusto oli siellä, viereisessä hotellissa. Itse kun olen ollut kovin kiinnostunut Suomen vesistä , tietänyt nämä hankkeet, tietänyt että mm. Brasilia on kovin kiinnostunut vesistämme, ajattelin jututtaa valtuuston johdossa olevaa Erkki Liikasta.

Menin heidän hotelliinsa ja soitin huoneeseen 406 ja sain Erkin kiinni. Kysyin häneltä, ajattelin kun kukaan ei puhu virallisesti näistä meidän tuhansien miljardien arvoisista vesistämme ja kysyin häneltä asiaa koskevia kysymyksiä.

Hämmästyin, Erkki kiihtyi kovasti, sanoi etten saa puhua kellekään pohjavesistä, niiden myymisestä, ehdottomasti halusi tavata minut kun palaisivat Suomeen.

No, palattuani Suomeen otin megafonin ja aloin kiellosta huolimatta puhumaan…eduskunta talon edessä. Oli päivä jolloin taloon oli tulossa arvostettuja vieraita ja poliisikin oli paikalla.
Sinne tulla tallusteli Ben Zyskowich, yksi pankkivaltuuston jäsen ja kysyin häneltä että oliko Erkki kertonut keskustelustamme, vastaus oli että -kyllä. No, Ben sitten jatkoi matkaansa poliisien läpi, heidän kanssaan keskustellen ja kesti noin minuutti kun minut pidätettiin.

Mikä siinä on kun vesihankkeita rakennetaan ympäriinsä, Eurooppaan on perustettu kuulema jo vesipörssikin, meillä on vettä, muilla ei, johtajat ja yritykset tietää, kansa ei mitä on tekeillä.

Meillä on metsät täynnä marjoja, niitä kutsutaan maailmalla superfoodeiksi, meillä on eniten puhdasta vettä, erikseen ja yhdessä näissä on innovaatiota enemmän kuin Nokialla koskaan…

Bisnessmiehet tietää, johtajat rukkaavat lakeja ja kansa velkaantuu…vaikka asumme maailman rikkaimmassa maassa.
Muistakaa se ettemme anna vesiemme lähteä maasta, ei Norjakaan anna koijareiden viedä öljyä…

Loppuun linkki vedestä

http://lintukoto.wordpress.com/2010/02/21/vesiselva-juttu/

markosihvonen
Sitoutumaton Turku

Sinivalkoiset- valtuustoryhmän sihteeri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu