Kannabiskanta on nerokas julkisuustemppu

Vihreät taisivat osua kultasuoneen, kun heidän puoluekokous hyväksyi kannan, että puolue kannattaa kannabiksen myynnin laillistamista.

Ottamatta kantaa sinänsä vihreiden toimintaan tai itse asiaan, niin tuo puoluekokouksen päätös on osoittautumassa nerokkaaksi peliliikkeeksi. Taidetaan olla vuosien ellei vuosikymmenien päästä siitä, että eduskunta hyväksyisi -jos ikinä hyväksyisi- kannabiksen laillistamisen, joten sikäli puolue voi näyttäytyä tässä omille kannattajilleen edistyksen lippua kantavana joukkona, jotka ovat niin edellä edistystä että muiden puolueiden kantojen muovautuminen saattaa kestää pitkänkin aikaa. Joten vaikka koko asia kuopattaisiin kaikessa hiljaisuudessa, julkisuuspisteet ovat taatut. Kannabisasia ei ole muutenkaan ympäristöpuolueen agendan kärjessä, joten sitä voi käyttää aivan rauhassa huomion hakemiseen ilman, että siitä koituisi oikeastaan mitään haittaa puolueelle.

Huomiota asia on todella saanut. Jos jaksaa vilkuilla esimerkiksi ihan perinteisen median sivuja, niin asiasta löytyy juuri nyt paljonkin polemiikkia. Jos taas avaa vaikkapa Twitterin, niin siellä on enemmän puhetta kannabiksesta kuin Bernin tuomiokirkon puistikossa lauantai-iltana parikymmentä vuotta sitten, kun ihmettelin siellä maailman menoa nuorena miehenä.

Itse asiaan minulla ei ole valistunutta kantaa eikä mitään omakohtaisia kokemuksia. Tunnettua kaiketi on, että thc on vahvasti addiktoiva aine. Mutta kun mietitään esimerkiksi alkoholin addiktiivisuutta tai haittoja, niin vertailu noiden kahden päihteen välillä vaikuttaa lähinnä tekopyhältä. Miksi alkoholi on sallittu päihde mutta kannabis ei? Syytä siihen en tosiaan osaa sanoa. Siksi toivotan tämän keskustelun tervetulleeksi ja toivon, että asia etenee jossain välissä eduskuntaan. Sittenpähän saadaan siihen edustuksellisen demokratian leima joko jaa- tai ei-puolelle.

Lääkekäyttö on taas sikäli toinen juttu, että siinä voitaisiin edetä vieläkin nopeammin. Käsittääkseni yksilötasolla kannabiksen käyttö lääkkeenä voi saada aikaan merkittäviäkin positiivisia vaikutuksia esimerkiksi kivunlievityksessä. Siksi olisi toivottavaa, että lääketiede käsittelisi asian myös neutraalisti ja viipymättä. Ja antaisi joko perustellun hyväksynnän tai hylkäämisen lääkekäytölle.

Kiihkoton käsittely tälle asialle, sitä minä kaipaan ja me tarvitsemme. Kuohunnat tai vanhaan tietoon nojaavat käsitykset ovat tulleet jo esille.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu