Onko perussuomalaiset duunarin asialla?

”Vappu on työn juhla.”  ”Perinteinen työväenliike, sekä politiikassa että ay-puolella, on pettänyt työväestön.
Ne valvovat omia etujaan, eivät työväestön etuja.”
Näin sanoi vappupuheessaan mestarinasemaan noussut kulttihahmo.

Kirjoitan tietysti Jussi Halla-ahosta. Hänestä käytetään yleisesti mestarinimitystä, niin hieman huvitti myös tämä toinen poiminta hänen vappupuheestaan:
”Suomi toivottavasti ja uskoakseni ottaa nyt askeleen takaisin kohti normaalia, länsimaista demokratiaa ja askeleen poispäin pohjoiskorealaisesta poliittisesta kulttuurista, jossa hallitsijat nostetaan elämää
suuremmiksi ja arvostelun tuolla puolen oleviksi kulttihahmoiksi”.

Mitähän ihmettä herra mestari kulttihahmo noilla puheillaan oikein mahtoi tarkoittaa? Miten niin ay-liike on pettänyt työväestön? Miten niin perinteinen työväenliike sekä politiikassa, että ay-puolella olisi tehnyt niin?

Ammattiyhdistysliike valvoo omia etujaan tietenkin, koska järjestäytyneet työntekijät ovat se hemmetin ammattiyhdistysliike! Halla-ahoa vain tuntuu hävettävän, koska ei ole puolueensa kanssa tehnyt työväen eteen mitään, niin ehkä herra mestari siksi haluaa murentaa ammattiyhdistysliikettä oudoilla puheillaan. Pikkuisen väsynyttä settiä on myös rinnastaa aidosti maailmalla arvostettu poliitikko Sanna Marin pohjoiskoreaan. Eikä tietenkään nimiä mainita, mutta ketä hän mahtoi sitten tarkoittaa? Itseään?

Sen verran politiikkaa seuranneena duunarina voin käsi sydämellä toistaa, etteivät perussuomalaiset ole
tehneet työväen eteen yhtään mitään.

Päinvastoin Sipilän hallituksen aikaan jossa perussuomalaiset olivat mukana, me duunarit kärsimme ja työnantaja hyötyi. Siksi tuo Halla-ahon vappupuhe kuulosti lähinnä peilaamiselta. Eli, aivan kuin herra mestari koittaisi vierittää perusuomalaisten tekemät heikennykset järjestäytyneiden työntekijöiden ja oikeiden työväenpuolueiden syyksi, vaikka se vastaus löytyisi peilistä ja oikeistokavereista Sipilän hallituksessa. (Toki peejiinä oli silloin Timo Soini, joka nakkitolpallaan sitten natkutteli nakkia naamariin.) Ihan kaikesta työntekijöiden kyykyttämisestä en siis voi herra mestari kulttihahmoa syyttää.

Niitä jälkiä Rinteen ja Marinin hallitukset paikkasivat ja se työ jäi kesken. Esimerkiksi Duunareille siirtyneet ”kikymaksut”, jotka Sipilän hallitus tunki duunarin kurkusta alas, niin niiden maksujen pitää siirtyä takaisin työnantajan maksettavaksi. Sillä peliliikkeellä jokaikinen tilipussi olisi paksumpi. Tätä kikymaksujen siirtoa takaisin työnantajan maksettavaksi kannattivat myös perussuomalaiset vielä ennen eduskuntavaalien ennakkoäänestystä. Sen jälkeen he muuttivat mielensä täysin. Riikka Purra sanoi, ettei puolue kannata kiky-maksujen siirtämistä takaisin työnantajalle. 30.03.2023 IS STT

Tänään Riikka Purran perussuomalaiset jatkavat Soinin linjaa siinä, etteivät he tee työväen eteen mitään.

Perussuomalaiset eivät ole työväenpuolue, vaikka työväki sitä äänestäisi. Toki nyt heillä on kohta taas hyvä näytön paikka todistaa minun olevan väärässä. Mitä he aikovat tällä kertaa tehdä? Kiky2? (Jos hallitukseen menevät.)

Halla-aho muuten muistuttaa älykästä kiusaajaa. (Tästä aiheesta voisi kirjoittaa oman tekstinsä, mutta menkööt nyt tähän samaan syssyyn.) Nyt ennen vappua hän päätti hyökätä vasemmiston Paavo Arhinmäkeä vastaan täysin naurettavilla Trumpilaisilla heitoilla. Näillä herra mestari tietysti pysyy aina ikään kuin askeleen edellä ja aivan kuten Trump, Halla-aho ei tunnu välittävän mitä hänen sanansa mahdollisesti saattavat aiheuttaa. Kyllä Halla-aho tietää työväenliikkeen ja vasemmiston käyttämän retoriikan ja pitkät perinteet siinä sanastossa, mutta älykkäänä kiusaajana hän tekee niistä aseen.

Halla-aho siis kehotti poliisia olemaan tarkkana vapun aikaan, ikään kuin Arhinmäki olisi ollut yllyttämässä porukkaa riehumaan pitkin pääkaupunkia. Näillä sanoilla mestari ei tietenkään sano, mutta hän viestii niin että kannattajilleen ei jää epäselväksi mistä on kyse. Aivan kuten Trump on niljakkaan liukas ja vaarallinen poliitikko, niin Halla-aho ei mielestäni kovin kauas jää. Muutenkin elämme nyt erikoisia aikoja, kun Kokoomuksen Helsingin paikallisosaston nimissä ylläpidetyllä Twitter-tilillä rinnastetaan Vasemmistoliitto natsijärjestöihin. Siellä vihjaillaan sillä, että poliisihallitus voisi alkaa tutkimaan Vasemmistoliiton kieltämiskannetta ja että järjestö lienee samalla tavalla perustuslain vastainen kuin natsijärjestötkin.

Tiedättekö muuten mikä toinen porukka näkee natseja kaikkialla muualla paitsi peilissä?
Se porukka on valtio. Se on venäjä. Peilaa, peilaa.

Kiitokset tällä kertaa artikkelikuvan ottajalle Wieniin. Se on hieno!

Markus Jokinen

Markus Jokinen
Sosialidemokraatit Lahti

Duunarina 17-vuotiaasta. Epäoikeudenmukaisuutta vastaan, täten oikeudenmukaisuuden puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu