Hiilineutraalius, Yle Uutiset, ympäristömerkinnät

Ylen uutiset kertoi meille EU:n tavoitteesta karsia ympäristömerkeistä viherpesutuotteet. Hieno tavoite EU:lta. Meidän köpöradiomme kuitenkin nosti asiantuntijaksi jonkin Greenpeace-hipin. Jätkä ei ymmärrä varmaankaan mistään muusta, kuin kuinka mieltä osoittaa, kuinka puihin kiivetään yms. tai sitten on biologian kurssin äkkiväärin maisteri.

No… Mistä suutuin? Kuvissa näytettiin kuinka kotimainen monitoimikone kaateli ja pinoi jo loppunsa kohdannutta kuusikkoa uuden kasvavan tieltä. Hiilen sidonta vaatii hiilen säilyttämistä rakennustuotteena mahdollisimman pitkään. Hiilen sidonta vaatii myös jo kasvunsa lopettaneiden metsiköiden poistamista uuden tieltä. Meillä Suomessahan ei käy niin, että kaadetun metsän pohja aavikoituu, varsinkin kun karukot ja kalliopohjat ovat suojelun piirissä. Eli meillä uuden metsän syntyä ei voi estää mikään. Varsinkin, kun meillä metsänomistajilla on tapana huolehtia uuden metsän synnystä, ja vaikka mitään ei tehtäisi, niin silti alueet metsittyisivät.

Miksi uutiskuvaan ei valittu vaikka Helenin hiilivoimalan savupiippua tai jotain vastaavaa? Vaikka Kansallisoopperan rakennusta, jota joudutaan tukemaan vuosittain Metsähallituksen hakkuutuloilla? Metsähallitushan on joutunut tulostavoiteensa johdosta hakkaamaan jopa 60-vuotiaita metsiä päätehakkuina Kainuunkin metsistä, että kulttuuriin riittäisi rahaa.

Nykyään tuntuu siltä, että korkein metsäosaaminen on keskittynyt Kehäkolmosen sisälle, nuudeleita lipittävien teinien päähän, YLE:n tapaan. Ennen sieltä tuli niitä yltiöpäisiä metsäylioppilaita apulantoineen, vesakkomyrkkyineen sekä syväaurauksineen… Herra suojele meitä Helsingiltä.

Yle Uutiset 19.2.23

MarttiHaverinen
Sitoutumaton Ristijärvi

Täytyy ottaa vastuuta jo tämän ikäisenä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu