Metsän kuutiointi saatava oppiaineeksi perusopetukseen

Suomen metsäkeskustelussa vallitsee syvä tietämättömyys siitä, kuinka vallitsevan puuston koko/ha, vertailtuna puuston lukumäärään vaikuttaa kiintokuutiomäärään/ha. Ainakaan Markku Ollikainen, eikä A-studion toimittajan päällepuhumat asiantuntijat tunnu sitä ymmärtävän. Siis A-studion tyttötoimittaja hyökkäsi Kurvisen kimppuun näiden asiantuntijoiden voimalla, kun Kurvinen koetti selittää, että hakkuilla on eroa. Monet asiaa ymmärtämättömät henkilöt kuvittelevat, että mitä enemmän puita lukumääräisesti, sitä enemmän puuta.

Siis, jos metsän annetaan kasvaa villisti, on tuloksena riukuuntunutta puuta, pituus n. 17m, sadan vuoden päästä kiintokuutioita korkeintaan 250 m3/ha. Jos homma hoidetaan oikein, on tuoreella kankaalla 1000 runkoa/ha ja kiintokuutioita 500/ha. Lisäksi hiilinieluun on kaapattu tällä aikaa 60+100m3 harvennuksissa. Apupaskaa ei tarvitse edes levittää vaikka lakimies Kurvinen sitä ehdottaa.

Niin, kun nuo kiintokuutiot muutetaan hiileksi, niin saamme hiilensidontatuloksen. Jos joku asiantuntija on eri mieltä, niin tulkoon selittämään, kuinka asiat oikeasti ovat.

PS: Monimuotoisuuden lsäämisen ja hiilensidonnan vaatimisen päämäärät ovat ristiriitaiset, koska ne ovat suurelta osin toisensa poissulkevia.

Tuossa tuo A-studion keskustelu: https://areena.yle.fi/1-50949848?autoplay=true

MarttiHaverinen
Sitoutumaton Hyrynsalmi

Täytyy ottaa vastuuta jo tämän ikäisenä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu