Onko kansakuntamme militarisoitumassa?

Lähde: Varusteleka

Hallitusohjelmassa kaavaillaan maanpuolustuskäyttöön soveltuvien tuotteiden verovähennysoikeutta kansalaisille: https://yle.fi/a/74-20043623

Mistä moinen tarve? Uhkaako malli-Cajander ja kuinka suurta osaa ruotuväestämme, jos tosipaikka tulee eteen? Sain käsityksen uutisesta, että puolustusvoimillamme tarvikkeita riittää.

Ukrainan sota on lisännyt kiinostusta vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön Suomessa. Tämä tilanteessa kun venäläisten tukikohdat ovat tyhjentyneet miehistä ja varusteista luoteissektorilla. Välitöntä uhkaa ei siis ole.

Eikö suomalaiseen asevelvollisuusarmeijaan enää luoteta, että se kykenisi yksin torjumaan kantapeikkojen nopean toiminnan ohessa Suomeen kohdistuvat jalkaväen hyökkäykset?

Kuinka tämä tällainen vaikuttaa yhteiskuntamme ilmapiiriin pitkällä aikavälillä? Poliisin toimia on privatisoitu siihen pisteeseen, että yksityisten vartiointiyritysten terrori kauppakeskuksissa on tuottanut kuolonuhreja. Mitä aiheuttaa sotavoiman privatisointi?

Esimerkkejä edelliseen löydämme asevapauden kultamaasta USA:sta, ns. Proud-Boys-liike. On aiheuttanut terroria niin osavaltiotasolla kuin sitten se Capitoll hills:in tragedia. Sitten tietenkin tämä kaikkien tuntema Wagner…

Meilläkin on esiintynyt pyrkyä muodostaa sotilaallisia ryhmittymiä kuten Odinin soturit, kansallinen rintama yms… klanipäiden harrasteita. Onko nyt valtionvarain ministerin tähtäin juurikin siihen, että itsenäisyyspäivän natsi-soihtukulkue saa vähentää verotuksessaan maiharit ja villapuseronsa? Toinen todennäköinen käyttökohde löytyy hirviporukoista. Miksei nyt metsästykseen sopivat kamppeet kävisi verovähennyksenä vaikka ne olisi kulahtaneet kun tositoimia vaadittaisiin.

Ok. Meillä on kansalaisista koottu asevelvollisuusarmeija. Hyvä niin ja pysytään siinnä. Suojeluskuntia ei ole hyvä pystyttää tähän maahan, vaikka viimme-sodissa niiden rooli olikin tärkeä mm. varusteiden ja koulutuksen osalta, niin sitä ennen vähemmän mairitteleva demokraattisen yhteiskunnan säilymisen kannalta.

MarttiHaverinen
Sitoutumaton Ristijärvi

Täytyy ottaa vastuuta jo tämän ikäisenä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu