Yuri Bezmenow v. 1984 valottaa Venäjän toimia tällä vuosituhannella

Yuri Bezmenow oli KGB-agentti, joka loikkasi Intiasta, Kreikan kautta asettuen Kanadaan. Risto Jääskeläinen on kirjoittanut tällä osastolla blogin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rjaaskel/hammentava-bezmenov/ Ilmeisesti sama haastatteluvideo ollut pohjana kuin mihin törmäsin itse tänään. Minua Bezmenow ei hämmennä lainkaan. Päin vastoin se selittää paljon lähihistoriassa tapahtunutta.

Donald Trump:
Donald Trump nousi valtaan ja koetti pysyä vallassa vaalituloksesta huolimatta. Mikä tämän mahdollisti? Se, että suuri osa amerikkalaisista oli menettänyt luottamuksensa oikeaan tietoon ja vaihtanut maailmankäsityksensä rakennusaineet heille tarjoiltuun humpuukiin. Elettiin vaihtoehtoisen totuuden kulta-aikaa. Internetin tarjoamat rajattomat markkinat loivat mahdollisuuden valeuutisille, öttiäismaailmankuville ja jopa USA:n TV-tarjonnassa alkoi olla piirteitä kertoa ihmisille soopaa ja ihmiset auliisti katsoivat sitä. RT-uutiskanava valoi lisää vettä myllyyn ja selvästi USA:n mediatarjonnassa ja poliitikoissakin löytyi ostettuja sieluja. Tällainen loi Donald Trumpille hyvän alustan tulla valituksi, itämaan suosiollisella avustuksella.
2020 Trump alkoi jo hyvissä ajoin ennen vaalipäivää pohjustaa väitettä vaalien varastamisesta. Presidentinvaalien tuloksen vahvistaminen oli käynnissä, kun hän yllytti mielenosoittajia valtaamaan Capitol Hillin. Sehän oli vallankaappausyritys. Toteutuakseen tällainen tarvitsee juuri noita Bezmenowin luettelemia reseptejä. Kaikki kuin KGB:n oppikirjasta valtion horjuttamisesta.
Saksa
Taannoin Saksassa paljastui vallankaappaussuunnitelma ja avainhenkilöitä sen toteuttamiseen. Henkilöillä oli suhteet Venäjään kunnossa ja tarkoituksena olisi ollut saada tukea toimintaan sieltä. Tuskin yritys olisi edes onnistunut kohtuu vakaassa demokratiassa mutta horjuttaminen on se pääjuttu. Saksassahan on nähty myös kohtuullisen kokoisia venäjämielisiä mielenosoituksia. Mausteensa tähän horjutukseen on antanut tietoisesti rakennettu energiariippuvuus Venäjästä. RT-kanava suljettiin Saksassa varotoimena. Ukrainan sodan sivujuonne, mutta keinot, ne keinot.
Suomi
Haastattelun pohjalta voi todeta, että Suomessa Neuvostoliitto oli toiminut hyvinkin ohjelmallisesti ja että tilanne 1970-luvulla oli oikeasti vaarallinen. Oliko NL:n puolustusministeri Ustinovin vierailu ja vaatimus yhteisistä sotaharjoituksista aie korjata kypsä hedelmä talteen? Oliko suomalaisten suomettuneiden poliitikkojen antama kuva kuitenkin liian neuvostomyönteinen? Kekkonenhan torjui ehdotuksen yhteisistä sotaharjoituksista. Laskiko NL liiaksi kiivaan taistolaisliikkeen voimaan?
Se historiasta. Tämän päivän Venäjä ei varmaankaan tarjoile kovinkaan ideologista perustetta asiamiehilleen vaan meillä toimii kyynisesti ajattelevia rahan (tai jopa kuka tietää Nagant silloin tällöin ohimolle) motivoimia henkilöitä suoltamalla näyttämölle kaiken laista naapuriseuraa ja lastenoikeusliikettä. Ääriainekset kelpaavat molemmista päistä ja lisäksi rokote- ja öttiäiskammoiset. Toki, olihan meillä jonkinlainen toivioretkiporukka Donetskin mielikuvitusvaltiossa menneinä vuosina. Äärioikeistoa ja äärivasemmistoa sekä maahanmuuttokriittiset mukana. Persuja sekä persuista eronneita valtiollisella sekä EU-tasolla vaikuttamassa.
Tuossapa linkki haastatteluun: https://www.youtube.com/watch?v=yru14mMES1c
PS:
Tuli vain mieleeni, että Reaganin hallinto taisi ottaa vaarin tämän Bezmenowin toimintaohjeista 😉
Lisäksi, kuinkahan moni suomalainen on käynyt tuon Patrick Lumumban nimeä kantaneen yliopiston?
Sori nyt vaan Martti, mutta tämä on ……………….., jota en ilkiä ääneen sanoa, sekä Yuri Bezmenowin ajatusten täydellistä väärinymmärtämistä, ja hänen sanomansa päälaelleen kääntämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko Kopsa sinä käynyt Lumumban yliopistoa?
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa luentoa: https://www.youtube.com/watch?v=Y9TviIuXPSE
Ilmoita asiaton viesti
Se on kyllä tuttu, mutta eikös Bezmenov aja paljon enemmän rebuplikaanien asiaa kuin demokraattien?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä ole kysymys USA:n sisäpolitiikasta vaan KGB:n vaikuttamiskeinoista. Bezmanov ei aja muuten enää kenenkään asiaa kun on kuollut 1990-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ei olekkaan, mutta harvemmin häntä on käytetty kulttuurisodan sellaisena osapuolena kuin tässä.
Ilmoita asiaton viesti
En ole edes ensimmäinen. Näemmä on noussut keskustelun keskiöön nimen omaan nykyisen informaatiosodan ansiosta USA:ssa jo pari vuotta sitten. Hän ei ole ollut sodan osapuoli sitten vuoden 1970.
Ilmoita asiaton viesti
Tulipahan mieleen Fortumin peukaloruuvi ja kuinka nöyrin mielin suomipäättäjät kävivät tilaamassa Rosatomin voimalan, jota ei ollut tarkoitus edes toimittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisten erisnimien B-kirjainta ei translitteroida suomen kieleen w:llä. Saksaan kyllä, koska venäjän B ääntyy kuin suomen v tai saksan w. Siksi saksaksi Wolga, mutta suomeksi Volga.
Varsinaista w-kirjaimen suoraa vastinetta ei siksi myöskään venäjässä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Voit mielessäsi kuvitella tilalle veen tai äffän. Missä muuten opiskelit psykiatriksi?
Ilmoita asiaton viesti
Tampereen yliopistossa. Ja huomautettakoon vielä, että etunimeäkään ei tietenkään kirjoiteta suomeksi Y:llä.
Englanninkielisen kieliasun käyttäminen luo vaikutelman nopeasti käännetystä tekstistä, ei ainakaan lisää tekstin vakuuttavuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Yyn sijaan voi haaveilla vaikka jiin, jos sotkee asiakokonaisuuden nämä nimien käännökset. Tuon Lumumban etunimen voisi kirjoittaa ranskalaisittain Patrice, olihan Kongossa käytössä Belgian ranskannos. Mutta kun tämä ei ole mikään akateeminen lopputyö, niin voi ajatella, että kunhan tulee ymmärretyksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mistähän kielestä käyttämäsi translitteraatio on peräisin? Onko Liettuasta tai Latviasta? Se on ikään kuin englanninkielisen ja saksankielisen sekoitus. Translitterointi venäjästä englantiin on kieltämättä erityisen sekavaa, koska paikannimet ja erisnimet translitteroidaan eri tavalla.
Kielitoimiston sivuilla muuten on venäjän translitteroinnin ohjeet.
Suomen kieltä ei pidä raiskata anglismeilla.
Ilmoita asiaton viesti