Yuri Bezmenow v. 1984 valottaa Venäjän toimia tällä vuosituhannella

Bezmenow toimessaan. Wikipedia org.

Yuri Bezmenow oli KGB-agentti, joka loikkasi Intiasta, Kreikan kautta asettuen Kanadaan. Risto Jääskeläinen on kirjoittanut tällä osastolla blogin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rjaaskel/hammentava-bezmenov/ Ilmeisesti sama haastatteluvideo ollut pohjana kuin mihin törmäsin itse tänään. Minua Bezmenow ei hämmennä lainkaan. Päin vastoin se selittää paljon lähihistoriassa tapahtunutta.

Yuri Bezmenow. Wikipedia org.

Donald Trump:

Donald Trump nousi valtaan ja koetti pysyä vallassa vaalituloksesta huolimatta. Mikä tämän mahdollisti? Se, että suuri osa amerikkalaisista oli menettänyt luottamuksensa oikeaan tietoon ja vaihtanut maailmankäsityksensä rakennusaineet heille tarjoiltuun humpuukiin. Elettiin vaihtoehtoisen totuuden kulta-aikaa. Internetin tarjoamat rajattomat markkinat loivat mahdollisuuden valeuutisille, öttiäismaailmankuville ja jopa USA:n TV-tarjonnassa alkoi olla piirteitä kertoa ihmisille soopaa ja ihmiset auliisti katsoivat sitä. RT-uutiskanava valoi lisää vettä myllyyn ja selvästi USA:n mediatarjonnassa ja poliitikoissakin löytyi ostettuja sieluja. Tällainen loi Donald Trumpille hyvän alustan tulla valituksi, itämaan suosiollisella avustuksella.

2020 Trump alkoi jo hyvissä ajoin ennen vaalipäivää pohjustaa väitettä vaalien varastamisesta. Presidentinvaalien tuloksen vahvistaminen oli käynnissä, kun hän yllytti mielenosoittajia valtaamaan Capitol Hillin. Sehän oli vallankaappausyritys. Toteutuakseen tällainen tarvitsee juuri noita Bezmenowin luettelemia reseptejä. Kaikki kuin KGB:n oppikirjasta valtion horjuttamisesta.

Saksa

Taannoin Saksassa paljastui vallankaappaussuunnitelma ja avainhenkilöitä sen toteuttamiseen. Henkilöillä oli suhteet Venäjään kunnossa ja tarkoituksena olisi ollut saada tukea toimintaan sieltä. Tuskin yritys olisi edes onnistunut kohtuu vakaassa demokratiassa mutta horjuttaminen on se pääjuttu. Saksassahan on nähty myös kohtuullisen kokoisia venäjämielisiä mielenosoituksia. Mausteensa tähän horjutukseen on antanut tietoisesti rakennettu energiariippuvuus Venäjästä. RT-kanava suljettiin Saksassa varotoimena. Ukrainan sodan sivujuonne, mutta keinot, ne keinot.

Suomi

Haastattelun pohjalta voi todeta, että Suomessa Neuvostoliitto oli toiminut hyvinkin ohjelmallisesti ja että tilanne 1970-luvulla oli oikeasti vaarallinen. Oliko NL:n puolustusministeri Ustinovin vierailu ja vaatimus yhteisistä sotaharjoituksista aie korjata kypsä hedelmä talteen? Oliko suomalaisten suomettuneiden poliitikkojen antama kuva kuitenkin liian neuvostomyönteinen? Kekkonenhan torjui ehdotuksen yhteisistä sotaharjoituksista. Laskiko NL liiaksi kiivaan taistolaisliikkeen voimaan?

Se historiasta. Tämän päivän Venäjä ei varmaankaan tarjoile kovinkaan ideologista perustetta asiamiehilleen vaan meillä toimii kyynisesti ajattelevia rahan (tai jopa kuka tietää Nagant silloin tällöin ohimolle) motivoimia henkilöitä suoltamalla näyttämölle kaiken laista naapuriseuraa ja lastenoikeusliikettä. Ääriainekset kelpaavat molemmista päistä ja lisäksi rokote- ja öttiäiskammoiset. Toki, olihan meillä jonkinlainen toivioretkiporukka Donetskin mielikuvitusvaltiossa menneinä vuosina. Äärioikeistoa ja äärivasemmistoa sekä maahanmuuttokriittiset mukana. Persuja sekä persuista eronneita valtiollisella sekä EU-tasolla vaikuttamassa.

Tuossapa linkki haastatteluun: https://www.youtube.com/watch?v=yru14mMES1c

PS:

Tuli vain mieleeni, että Reaganin hallinto taisi ottaa vaarin tämän Bezmenowin toimintaohjeista 😉

Lisäksi, kuinkahan moni suomalainen on käynyt tuon Patrick Lumumban nimeä kantaneen yliopiston?

MarttiHaverinen
Sitoutumaton Ristijärvi

Täytyy ottaa vastuuta jo tämän ikäisenä...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu