Sitran "shokeeraava"selvitys lyö luun kurkkuun

 

Sitra , entinen työnantajani, räväytti pöytään selvityksen, joka jätti punaisen lihapalan kurkkuun. Tämä ei ole syvä ja analyyttinen raportin arviointi puhumattakaan asiantuntemuksesta. Laitan pikakommenttini tavallisen lihaasyövän ja autoilevan kansalaisen spontaanina reaktiona.

Ilmaston muutoksen nimissä, eritoten vaalien alla, informaatiota pursuaa hyvin monesta tuutista. Vihreät kiljuvat riemusta, nuoret innostuvat tai masentuvat. Huoli telluksemme tilasta kalvaa ja ahdistaa.

Onko ilmaston muutos sittenkään ihmisen käsissä vai johdetaanko sitä ylempää?

Ilma kyllä saastuu ja pitkälle ihmisten  sekä suuryritysten teollisen  ja globalisoituneen tuotannon johdosta. Tuotetaan likaisesti kauko-idässä tms. halpamaissa ja rahdataan saastuttavasti meritse ja ilmateitä lännen kulutusjuhliin mm. Amerikkaan ja Eurooppaan , jossa ne myydään kalliilla, tuotantokustannuksiin  nähden. Tehdään hyvät voitot ja  "rahdataan" voitot verotettavaksi erilaisiin veroparatiiseihin. Ei toki kaikki, mutta aivan liian moni.

Kutistuva keskiluokka- me sinä ja minä- kannanmme kasvavaa verorasitusta. Nyt meiltä vaaditaan punaisen lihan syönnin lopettamista tai vapaa- ajan autoilun rajoittamista ( ei kai sentään lopettamista ).

Eikö ensin pitäisi saada suursaastuttajat kuten Kiina ja Intia kuriin ennenkuin ruvetaan ottamaan lihan palaa suustamme ja autoja altamme?

Pari kysymystä:

1. Suomessa lihakarjan kasvatus on iänikuinen tapa ja elämisen muoto maalla meikäläisissä karuissa olosuhteissa. Vehnä kasvaa hitaasti, mutta nauta nopeasti.

2. Entä ne 500 000 kesämökin omistajaa? Menevätkö he jatkossa  mökeilleen junalla, taksilla,kimppakyydillä, lentokoneella vai drooneilla ja potkulaudoilla?

Tässä alkupaloja jatketaan myöhemmin.

 

Martti Issakainen

Eurovaaliehdokas  215

Tähtiliike

0
marttiissakainen

Metsänhoitaja,yrittäjä: kansainvälinen bisnes.Asunut ulkomailla yli 30 vuotta.
Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu