DCA- sopimus läpi eduskunnassa ilman äänestystä

Suomi liittyi Natoon ilman perusteellista kansalaiskeskustelua. Vain osa vasemmistoliiton kansanedustajista  äänesti vastaan. Eduskunta hyväksyi vielä isommalla enemmistöllä DCA- sopimuksen USA:n kanssa. Ainoastaan vasemmistoliiton Anna Kontula esitti  DCA-sopimuksen hylkäämistä, mutta kukaan ei hänen ehdotustaan kannattanut. Eduskunnan ei tarvinnut edes äänestää. Puhemies nuiji päätöksen. Perjantaina tasavallan presidentti Alexander Stubb allekirjoitti liittymislain. Sopimus tulee voimaan 1.9.2024. Sitten päästäänkin tositoimiin 15 jenkkitukikohdan infran rakentamisessa.

Suomi liittyi USA:n maailmanlaajuisen tukikohtaverkostoon. Vastaavia DCA- sopimuksia USA:lla on n. 80 valtion kanssa ja tukikohtia yli 750 eri puolilla maailmaa. Aikamoisen sotilastukikohtaimperiumin USA on rakentanut vuosien saatossa. Voisi kuvitella, että nyt suomalaiset voivat nukkua yönsä rauhassa, kun olemme sitoutuneet liittoon maailman mahtavimman sotilasmahdin kanssa.

Tässä yhteydessä on hyvä palauttaa mieleen edesmenneen maailman geopolitiikan keskeisen vaikuttajan Henry Kissingerin lausuma: ” On vaarallista olla USA:n ystävä ja hengenvaarallista olla USA:n liittolainen.” Aika näyttää miten käy.

Voi tietenkin kysyä miksi meidän piti liittyä  heikkoon Natoon, kun tiedettiin, että DCA -sopimus oli tulossa sotilasmahti USA.n kanssa?

Nato ilman USA:aa on paperitiikeri ilman omia natojoukkoja. Kukin maa puolustaa ensijassa itse ja muut Natomaat auttavat halujensa ja kykyjensä mukaisesti.  Sanoihan Ranskan presidentti Emmanuel Macron joitakin vuosia sitten, että Nato on aivokuollut. Joka tapauksessa Nato laajenee kaiken aikaa Euroopassa ja Aasiassa. Ehkä jatkossa myös Afrikan mantereella. Miksi?

On hyvä muistaa, että vaikka Suomi on Naton ja DCA:n jäsen, itärajamme on edelleenkin 1344 km pitkä. Sen toisella puolella on  etenkin median luomien uhkakuvien mukaan agressiivinen, julma ja arvaamaton sotilasmahti, joka voi testata Naton viidennen artiklan toimivuutta milloin tahansa.

Ukrainan sodassa  on nähty, että ohjukset lentävät kauas ja korkealta tehden massiivista tuhoa. Suomella ei tietääkseni ole vielä ohjustorjuntajärjestelmää yli 15 km:n korkeudesta  tulevien ohjusten neutralisoimiseksi.

Ei liene väärin todeta, että Suomi on tavallaan miehitetty maa. USA:n 15 tukikohtaa on pian täällä . Lupa niiden rakentamiseen annettiin perjantaina 5.7.2024 presidentin allekirjoitettua kyseisen lain.

Suomen puolustuspolitiikkaa on hämmästyttävän lyhyessä  ajassa käännetty 180  astetta. Kekkonen aikakaan sai torjuttua Neuvostoliiton ehdottamat yhteiset sotaharjoitukset. Nyt Naton ja USA:n sotilaat käytännössä asuvat Suomessa. Lopullinen  piste i:n päälle saadaan, kun Mikkeliin tulee Naton maavoimien alue-esikunta. Jos  sota Venäjän kanssa syttyisi, sitä johtaisi natokenraali eikä Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö. Aikamoinen itsenäisen valtion suvereeniteetin luovutus.

Kaikki edellä mainittu on tapahtunut ilman, että ainotakaan kansanäänestystä on  vaivauduttu järjestämään. Muistetaan iltarukouksessa pyytää rauhaa rajoillemme. Rautaa rajoille ei ole oikea ratkaisu.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu