Eduskunta äänesti Natosta – kansa ei

Eduskunta äänesti Natosta- kansa ei.

Massiivinen enemmistö eduskunnasta äänesti Natoon liittymisen puolesta. Vain vasemmistoliiton runsas puolikas ja Valta kuuluu kansalle vastustivat. Demokratian voittoa julistavat valtamedia ja valtaeliitti. Natoyhteensopivuus sai eduskunnan siunauksen. Vuosien sitkeä kulissien takainen työ valtamedian hyväntahtoisella tuella palkittiin. Enää puuttuu vai kaksi äänestäjää, joilla on veto-oikeus, Turkin presidentti Erdogan ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán. He yhdessä muodostavat Suomen yksikamarisen eduskunnan tilapäisen toisen kamarin. Vain se voi kaataa Suomen natojäsenyyden.

Kansanäänestys, joka olisi todellisuudessa mitannut kuinka iso osa Suomen kansasta kannattaa Natoa, jäi nyt pitämättä. Kansanäänestystä kyllä lupailtiin jopa Sauli Niinistön suulla natomatkan varrella.

Suomi on kaikissa tärkeissä asioissa kuten suhtautuminen EU:iin, Natoon, Ukrainan sotaan ja Venäjään siirtynyt käytännössä yksipuoluejärjestelmään. On vain iso natopuolue ja pari pientä vähemmistöpuoluetta. Eduskunnan ulkopuolella on liuta rekisteröityjä pikkupuolueita kuten Vapauden liitto, Suomenkansa ensin ja Seitsemän tähden liike sekä rekisteröitymistä varten

parhaillaan nimiä kerääviä kuten Totuuspuolue.

Nyt niillä olisi tilaisuus herättää gallupeilla korvattu kansalaiskeskustelu Natosta. Äänestäjillä on tilaisuus tulevissa eduskuntavaaleissa ottaa kantaa Natoon äänestämällä näitä puolueita. Aikaa on tosi vähän ja vakiintuneet natopuolueet ottavat mediatilan haltuunsa mm. yli 40 milj. euron vuotuisen puoluetuen turvin.

Faktinen äänikynnys, joka muutamaa isoa äänestysaluetta lukuunottamatta nousee yli 5 %:n, joillakin alueilla lähes kymmeneen prosenttiin, tekee käytännössä mahdottomaksi uusien pienpuolueiden pääsyn eduskuntaan. Tässä on selvä demokratiavaje. Esim. Tanskassa kaikki vaaleihin osallistuvat puolueet saavat puoletukea julkisissa vaaleissa saavuttamansa äänimäärän suhteessa. Tuki on käytännössä n. 4.5 euroa/ ääni. Ainoa rajoitus on 800 äänen minimi. Tätä menettelyä voidaan hyvällä syyllä kutsua demokraattiseksi. Tanskasta voisi toki ottaa muitakin hyviä esimerkkejä. Se jääköön toiseen kertaan.

Yhteenvetona voisi todeta, että puoluetuki, puoluekuri ja rakenteisiin pesiytynyt korruptio ovat käytännössä sementoineet Suomen poliittisen systeemin, niin ettei suuria muutoksia pääse tapahtumaan. Kolme suurta puoluetta määräävät poliittisen linjan pysymisen jokseenkin muuttumattomana. Suurin muutos tulevissa vaaleissa tulee todennäköisesti olemaan keskustan putoaminen lopullisesti kolmen suuren joukosta.

Kun nyt ”kansallinen natopuolue”iloitsee demokratian riemuvoitosta, on ehkä paikallaan täsmentää. Kyseessä on pikemminkin ( ulkoa johdetun ?) eliitin ja puolueiden johtoklikin puoluekurilla ja ilman laajaa kansalaiskeskustelua aikaan saatu ylhäältä ohjatun ”demokratian”voitto.

Aidosti itsenäisyyttä ja kansanvaltaa kunnioittavalla kansakunnalla ei ole varaa tällaisiin voittoihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu