Hallitus turvetuottajien tappolinjalla – jo kolme itsemurhaa tiedossa

Hallitus ja vihreät eturintamassa ovat ajamassa Suomen hyvin toimivan kotimaisen energialähteen turpeen syvälle suohon. Samaan aikaan maailmalla rakennetaan uutta hiilivoimaa. Öljyn käyttö ja uusien lähteiden etsintä jatkuu.

Aikanaan Veikko Vennamo paasasi talonpojan tappolinjasta, kun Suomen peltoja paketoitiin ja väki maaseudulta muutti kaupunkeihin. Viljelijöille maksettiin luopumiskorvauksia. Nyt hallitus alkaa maksaa luopumiskorvauksia turvetuottajille ja ties kenelle.

Energiaturveala on kriisissä. Sen on aiheuttanut vihervasemmistolainen hallitus keskustan pyristellessä vastaan. En toista edellisen turveblogin faktoja, vaan nyt on syytä fokusoida turvetuottajien ja turveteollisuuden  sekä alan kone-ja laitevalmistajien taloudellisen pohjan vajoamiseen  hyllyvälle taloussuolle tai peräti suon silmään.

Kotimaisten turvetuotannon kone-ja laitetoimittajien tilauskirjat Suomeen ovat tyhjät, mutta Venäjän vienti vetää. Jatkossa varmaan Suomeen tullaan tuomaan puuhaketta ja sen seassa kenties turvetta. Onkohan Venäjällä tuotettu polttoturve Suomessa tuotettua puhtaanpaa ja uusiutuvampaa? Sitä sopii kysyä vaikka ministeri Ohisalolta.

Alalta varmistettujen tietojen mukaan kolme turveyrittäjää on tehnyt itsemurhan, puhutaan jopa kahdeksasta. Mutta sitä  tietoa ei  ole vahvistettu. Yksikin itsemurha hallituksen turvetoilailujen vuoksi on liikaa!

Huomenna starttaa 100 täysperävaunurekkaa Keimolasta kohti Helsingin keskustaa. Mielenosoitusta pukkaa, mutta mitä se hyödyttää, jos järkipuhe ei tehoa.

Hallitus pohtii kuumeisesti  työllisyystoimia. Samaan aikaan ajetaan järkevää ja tuottavaa kotimaista turve-energiaa alas. Mellakkapoliisien työllistäminen ei ole kovin tuottavaa. Muutenkin rauhallisten mielenosoitusten kovalla kädellä suitsiminen ei ole kovin viisasta. On riski, että kansalaisten sietokyky joutuu koetuksille.

Samaan aikaan kun tuottavaa, työllistävää ja edullista turvetuotantoa ajetaan alas, maamme velkataakkaa ajetaan ylös. Siitä hyvä ja ajankohtainen on EU:n elvytyspaketti, jossa otetaan uutta velkaa ja annetaan sitä italialaisten elämän tavan rahoittamiseen. On mielenkiintoista nähdä eduskunnan suuressa salissa paketista äänestettäessä  kumpi vetää pitemmän korren puolueiden ryhmäkuri vai edustajan omantunnon vapaus.

Näitä kahta ajankohtaista asiaa seuratessa tulee mieleen hölmöläiskertomukset. Kannetaanko säkillä valoa tupaan?

 

Ps. Käy sinäkin allekirjoittamassa kanslaisaloite no.7914 turpeen luokittamiseksi uusiutuvaksi luonnonvaraksi.

+6
MarttiIssakainen1
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Eläkkeellä ja osa-aikayrittäjä. Asun Munkkivuoressa. Perheellinen, kolme lasta, 6 lastenlasta. harrastan politiikkaa,yhdistystoimintaa ,kirjallisuutta ja kirjoittelua ( mm. blogit Uudessa Suomessa ), free lance toimittaja ( Lähiradio/ Martin aamuvartti ke kl.9.00 kanava 100,3 Mhz ). Liikunta ja luonto lähellä sydäntä: Hiihto, pyöräily ja keilailu.Luonnossa kävely. Länsi-Helsingin yrittäjien hallitus. Teema: UIMAHALLI MUNKKIVUOREEN.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu