Helsinki maailman pienin suurkaupunki

Helsinki on kenties maailman pienin suurkaupunki. Väitteen paikkansapitävyys riippuu katsooko asiaa maailmalta vai sisä-Suomesta käsin. Helsinki tunnetaan maailmalla Pohjolan valkeana kaupunkina. Talvella lumi tuo valon ja kesällä aurinko. Pimeys ei juuri laskeudu. Kaikki muistavat kuinka ulkomaalaiset toimittajat ihmettelivät ja hehkuttivat Helsingin valoisia öitä Trumpin ja Putin tapaamista raportoidessaan.

Helsingin olivat tuohon aikaan löytäneet erityisesti kiinalaiset. Esim. näkyvällä paikalla sijaitseva kultakupolinen Uspenskin katedraali veti kiinalaisia turisteja kuin kukka mehiläisiä. Sunnuntaisen Jumalan palveluksen aikana saattoi jopa kolme eri ryhmää poiketa ihmettelemään ja ihastelemaan kaunista kirkkoa ja mystisen harrasta palvelusta. Joka ikinen päivä vuoden ympäri ulkomaalaiset turistit vaelsivat vakiintuneita nähtävyysreittejä ympäri Helsinkiä. Mikäpä vaeltaessa, kun kaikki merkittävät muistomerkit, patsaat ja museot ovat melkeinpä kävelymatkan päässä. Sitten tuli korona ja kaikki muuttui.

Helsingin löysivät kotimaiset vierailijat. Elämä jatkuu myös koronan jälkeen ja on hyvin tärkeää ettei uskoa tulevaisuuteen menetetä. Tässä turismin suvantovaiheessa on hyvä pohtia miten kaupunkia tulisi kehittää sekä elinkeinoelämän, yrittäjien, matkailijoiden, ympäristön, liikenteen ja ennen kaikkea täällä asuvien ihmisten viihtyvyyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Ydinkeskusta on pidettävä vireänä ja monipuolisen yritystoiminnan edellytyksistä on pidettävä huolta. Myös autoilla on päästävä keskustaan ja riittävästi kohtuuhintaisista parkkipaikoista huolehdittava. Jos vireä kauppa katoaa keskusta, niin ihmisetkin katoavat. On hyvä pitää mielessä, että Helsingin keskustan liikenne sujuu ilman suuria ruuhkautumisia aamuin illoin. Kiitos kaukonäköisille kaupunkisuunnittelijoille Helsingissä on vettä ja puistoa runsaasti, mikä kestää kansainvälisen vertailun.

Otan yhden alueen, johon kaupungin suunnittelijat ja tuleva valtuustokin joutuvat ottamaan kantaa. Entisen Lapinlahden sairaalan alueen kehittäminen.
Kyseessä on Suomenlinnan tapainen helmi, joka pitää saada jaloon käyttöön. Meren ympäröimästä luonnonkauniista alueesta tulisi kehittää viihtyisä ja monipuolinen kulttuurinähtävyys, josta tulevilla matkailijoilla ulkomailta ja sisä-Suomesta olisi mahdollisuus nauttia. Sopivan monipuolisineen pienyrittäjyyspajoineen, verstaineen, kahviloineen, taideateljeineen ja kuppiloineen, taidenäyttelyineen jne.

Lapinlahden alueesta on mahdollista tehdä Suomenlinnan ja Seurasaaren jatkoksi viehättävä ja suosittu paikka.
Kaikki tämä vain kävelyetäisyydellä Helsingin ydinkeskustasta.

0
MarttiIssakainen1
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Eläkkeellä ja osa-aikayrittäjä. Asun Munkkivuoressa. Perheellinen, kolme lasta, 6 lastenlasta. harrastan politiikkaa,yhdistystoimintaa ,kirjallisuutta ja kirjoittelua ( mm. blogit Uudessa Suomessa ), free lance toimittaja ( Lähiradio/ Martin aamuvartti ke kl.9.00 kanava 100,3 Mhz ). Liikunta ja luonto lähellä sydäntä: Hiihto, pyöräily ja keilailu.Luonnossa kävely. Länsi-Helsingin yrittäjien hallitus. Teema: UIMAHALLI MUNKKIVUOREEN.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu