Katkeaako Petteri Orpon kuningastie translakiin?

Moni tulee muistamaan 1.2 2023 päivänä, jolloin Suomen porvarienemmistöinen eduskunta hyväksyi ns. translain. Vasemmistoliitto, Sdp , vihreät  ja Rkp olivat yksimielisesti lain kannalla. Keskusta jakautui asiassa kahtia. Uusliberaalisiipi Saarikon johdolla  ja kaikki paikalla olleet keskustan ministerit äänestivät lain puolesta. Loputkin keskustan alkiolaisjuurista taisi tulla revityksi muhevasta maalaismullasta.  Osa äänestäjistä melko varmasti tähyilee kristillisten ja persujen suuntaan äänestyspäätöstä tehdessään tulevissa eduskuntavaaleissa.  Kristillisdemokraatit, perussuomalaiset, liike Nyt ja VKK äänestivät yksimielisesti lakia vastaan.

Kokoomuksen äänet jakautuivat suunnilleen 3/4 puolesta ja 1/ 4 vastaan. Lakia valmistelleissa valiokuntakäsittelyissä  monen tavallisen äänestäjän mieleen jäi kokoomuksen” läpiajama” kanta, että juridista sukupuolta saa vaihtaa ENINTÄÄN KERRAN VUODESSA! 99.9% kansalle oma syntymäsukupuoli riittää koko elämän ajaksi! Kuka vielä muistaa kokoomuksen sloganin” koti,kirkko ja isänmaa”. Ne  kokoomuslaiset, jotka vielä muistavat kyseisen sloganin, saattavat miettiä edustaako tämä perinteiset arvonsa romukoppaan heittänyt puolue enää heitä. Äänestyskopissa he saattavat vilkuilla kristillisten ja persujen ehdokaslistoja.

Opposition kuuluisi äänestää hallituksen ehdotuksia vastaan. Kun keskustan edustajilla oli omantunnon vapaus äänestää, niin heidän ja kokoomuksen äänin laki olisi kaatunut. Johtopäätös on selvä näiden kahden puolueen arvot ovat muuttuneet. Ovat siirtyneet vasemmalle.

On mielenkiintoista nähdä minkälaisia kannatuslukuja seuraavat  gallupit näyttävät keskustalle ja eritoten kokoomukselle. Viime vaaleissa liike Nyt torpedoi kokoomuksen Petteri Orpon päämisterihaaveet. Käykö nytkin samoin tosin eri syystä.

Vaikuttaa ilmeiseltä, että persuihin on imua sekä kokoomuksesta että keskustasta. Vielä on aikaa vaaleihin ja paljon voi tapahtua.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu