Suomesta lisää aseita Ukrainaan

Venäjän ja Ukrainan ( = lännen ) välinen sota jatkuu eikä loppua näy. Suomi osallistuu aktiivisesti sotaan ja on valinnut puolensa. Pääministeri suorastaan lietsoo sotaa suorilla puheillaan ja nopeilla kommenteillaan. Jopa liian nopeilla kuten Puolaan tippuneen ohjuksen kommentilla. Odottaisi tasapuolisempaa ja maltillisempaa käytöstä.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen saatesanat uusimmalle salaiselle aselähetykselle- autamme Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen.  Kauas on menty Kekkosen ajan puolueettomuuslinjasta. Lääkärin paikalle on astunut tuomari. Vieläpä kovasanainen ja armottoman oloinen.

Eikö rauhaan pyrkimiseen/ turvaamiseen olisi parasta panostaa kuin sapelin kalisteluun?  Ukrainaan lähetettyjen ”salaisten aseiden” tilalle hankitan uusia. Velkarahalla tietenkin. Budjetti  on jo entuudestaan velkavetoinen. Ensivuoden budjettialijäämä luokkaa 10 miljardia euroa. Olisiko aika littaa jäitä hattuun?

Nyt ilkamoidaan Venäjän huonolla sotamenestyksellä. Totuus siitä selviää, kun nähdään miten Venäjä puolustaa Dnepri- joen itäistä  puolta. Kylmä talvi on edessä. Ukrainan presidentti ei halua neuvotella rauhasta niin kauan kunnes koko Ukraina on vapautettu. Siihen saattaa  kulua aikaa ja lumet sulaa.

Suomen tulee siirtyä nopeasti aggressiivisesta sotapolitiikasta rauhan välittäjäksi. Mitä pikemmin sitä parempi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu