Tanska vetää Johnson&Johnson koronarokotteen pois

Jyllands Posten kirjoittaa tänään, että Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke palaverissaan muiden puolueiden puheenjohtajien kanssa on päätynyt vetämään Johnson&Johnson- koronarokotteen  pois käytöstä. Palaverissa käsiteltiin myös Astrazenecan rokotetta. Tanska oli jo aiemmin 14.4.21 vetänyt Astrazenecan rokotteen pois kansallisesta rokoteohjelmasta.

Viime viikolla amerikkalainen lääkeviranomainen FDA peruutti Johnson&Johnson- rokotteen käyttösuosituksen ja laittoi kyseisen rokotteen käyttötauolle. Sekä Tanska oli  Ruotsi olivat odottaneet FDA:n kantaa. EU oli hyväksynyt yhden piikin Johnson &Johnson käytön 18 vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Tanska oli ehtinyt etukäteistilata 8.2 miljoonaa annosta Johnson &Johnson-rokotetta ja ensimmäiset erät olivat jo ehtineet tulla huhtikuun puolessa välissä, mutta yhtään annosta ei ehditty käyttää. ”Niin Johnson & Johnson kuin Astrazeneca -rokotteet perustuvat vilustumisen aiheuttavaan virukseen. Koronaviruksen piikkiproteiinin geeni laitetaan ”vilustumisvirukseen”, jonka avulla geeni kuljetetaan kehon omiin soluihin. Sen avulla kehon  omat solut voivat valmistaa itse piikkiproteiineja, jota kautta oma immuniteetti  saadaan aikaiseksi”, näin Jyllands Posten kuvaa asiaa. Se eroaa mRNA-rokotteista, jotka käyttävät kopiota pienestä palasta koronaviruksen perimää, jotta keho saadaan tuottamaan piikki-proteiineja.

Vaikuttaa fiksulta, mutta kovin vähän lääketehtailla on ollut aikaa tutkia tarkkaan asiaa ja testata. Lääketehtaiden rokotteiden pikahyväksymisprosessi joutuu ”rasitustestiin” käyttökokemusten kautta. Opitaan ns. kantapään kautta.

Tässä valossa on ymmärrettävää, että monet ihmiset eivät suostu vapaaehtoisesti rokotukseen, joidenkin mielestä ihmiskokeeseen. Tämän päivän Tanskan uutinen puhuu varovaisuuden puolesta. Hieman outoa, että Suomen hallitus ja THL ajavat Ruotsia ja Tanskaa löysempää linjaa, vaikka kaikilla luulisi olevan samat tiedot asiasta.

Nyt Tanskassa odottaa 8.2 miljoonaa Johnson& Johnson- rokotetta käyttölupaa tai tuhoamista. Tanskassa on myös 243.500 annosta Astrazenecaa  samassa ”odotustilassa”.

Ihmisten terveyttä ei pidä riskeerata eikä liioin sillä rahastaa.Se aika on käytettävä, mikä tarvitaan turvallisen lääkkeen / rokotteen kehittämiseen. Oikotietä onneen ei taida löytyä koronatilanteessakaan. Olisiko myös paikallaan tutkia tarkemmin löytyykö toimivia lääkkeitä koronaan. Lopulta sekin on influessalaji ja niitähän on ollut ja tulee  olemaan myös jatkossa.  Ydin asia on, että hoidetaan itse sairautta eikä sen hoidosta / rokottamisesta johtuvia seurausvaikutuksia.

Lähde: https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12948290/johnson-johnson-tages-ud-af-det-danske-vaccinationsprogram/

+3
MarttiIssakainen1
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Eläkkeellä ja osa-aikayrittäjä. Asun Munkkivuoressa. Perheellinen, kolme lasta, 6 lastenlasta. harrastan politiikkaa,yhdistystoimintaa ,kirjallisuutta ja kirjoittelua ( mm. blogit Uudessa Suomessa ), free lance toimittaja ( Lähiradio/ Martin aamuvartti ke kl.9.00 kanava 100,3 Mhz ). Liikunta ja luonto lähellä sydäntä: Hiihto, pyöräily ja keilailu.Luonnossa kävely. Länsi-Helsingin yrittäjien hallitus. Teema: UIMAHALLI MUNKKIVUOREEN.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu