Tanskan demariministeri Mogens Jensen eroaa

Tanskan sosialidemokraattinen elintarvikeministeri Mogens Hansen ilmoitti välittömästä erostaan tänään. Hänen ministerin toimen kuvaan kuului myös maatalous, jonka piiristä eron syykin löytyy.

Marraskuun 4. päivänä  uutisoitiin Tanskan hallituksen päätös määrätä maan kaikki minkit lopetettaviksi. Usealla Tanskan minkkitarhoilla oli havaittu koronavirustartuntoja, joista oli osa tartuttanut ihmisiä mm. lokkien välityksellä. Hallitus ryhtyi radikaaleihin tehotoimiin  tartunnan leviämisen ehkäisemiseksi ihmisiin. Kaikki meni niin nopeasti, ettei huomattu varmistaa laillista perustaa radikaalille minkkien tappotuomiolle. Minkkien lahtaus eteni nopeasti ja ainakin iso osa koko Tanskan minkeistä ehdittiin tappaa. Samalla käytännössä tuhottiin koko Tanskan  tuottoisa minkkien kasvatusbisness. Kööpenhaminan turkishuutokauppakeskus joutunee myös laittamaan lapun luukulle.

Etenkin pohjois-Jyllannin tarhaajille, jonne minkkituotanto on keskittynyt, isku on murhaava. Vastuullinen ministeri Mogens Jensen tuli ulos heti virheen ilmettyä ja tunnusti vastuunsa. Seurannutta poliittista kritiikkimyrskyä kannatus ei kestänyt ja tänään tuli mieheltä eroilmoitus.

Tanskassa sentään ministeri näyttää kantavan poliittisen vastuun. Se ei kuitenkaan herätä minkkejä henkiin, kenties auttaa torjumaan tulevia vastaavia tapauksia.

Olisiko opetus meille se, että vaikeissakin tapauksissa kypsä kiiretön harkinta olisi paikallaan.

Lähde: Berlingske Tidende

www.berlingske.dk/politik/morgens-jensen-traekker-sig

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu