Trump vai Biden?

Tiistaina 3.11. 2020 valitaan USA:n 46. presidentti joko  Donald Trump toiselle kaudelle tai Joe Biden ensimmäiselle. Suomalaista valtamediaa seuratessa saa vaikutelman , että Suomeen valitaan tai suomalaiset valitsevat presidentin. Jos näin olisi, valinta olisi selvä. Joe Biden.

Edellisellä kerralla 99 % valtamediasta hehkutti Hillary Clintonin puolesta. Asian piti olla jokseenkin varma, ainakin gallupien mukaan. Nyt ääni kellossa on hieman varovaisempi. Voiko gallupeihin sittenkään luottaa?

Joitakin seikkoja, jotka voivat kääntää vaakakupin Trumpin eduksi:

  1. Trumpin aikana Jerusalem on tunnustettu Israelin pääkaupungiksi ja USA:n suurlähetystä siirretty Tel Avivista Jerusalemiin. Vanavedessa kymmenkunta muuta maata on tehnyt samoin.
  2. Trumpin ansioksi voidaan lukea myös useat uudet rauhansopimukset Israelin ja arabimaiden kesken  Jordanian ja Egyptin lisäksi.
  3. USA:n energiaomavaraisuus Trumpin aikana.
  4.  Huima talouskasvu ennen koronaa ja suhteellisen lievä bkt:n lasku koronan seurauksena verrattuna esim. Eurooppaan ja Kiinaankin.
  5.  Globalisaatiovaihteen siirtäminen peruutuksen puolelle.
  6.  Natomaiden patistaminen panostamaan enemmän ( 2 % bkt:sta ) omaan puolustukseen.
  7. Abortin vastustaminen ja vainottujen kristittyjen puolustaminen maailmalla.                                                                                                                                                                                            Tässä lista joistakin asioista, jotka miellyttävät Trumpin ydinkannattajia: evankelikaalisia kristityitä, USA:n juutalaisia, mustia äänestäjiä ja öljyrikkaiden osavaltioiden äänestäjiä.

Näyttää aika selvältä, että tälläkin kerralla puolen tusinaa vaa´ankieliosavaltiota ratkaisevat.

Suurista osavaltioista Florida, Texas, Pensylvania, Pohjois-Carolina saattavat olla avaintekijöitä. Joka             voittaa ne, voittaa vaalit.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu