USA jättää WHO:n Bill Gates jää

USA:n presidentti Donald Trump ilmoitti tänään maansa lopettavan maailman terveysjärjestön WHO:n rahoittamisen. USA on ollut aiemminkin kriittinen kyseiseen järjestöön ja sen johtoon. Tällä kertaa USA:n kritiikin kärki  suuntautui Kiinaan, jota Trump syytti WHO:n ohjailusta ja hallinnasta. Siihen  kamelin selkä taisi katketakin.

Korruptiosta syytetty järjestö kaipaa mitä ilmeisemmin läpivalaisua ja uudistamista  etiopialaista pääjohtajaa myöten. Kriitikoihin liittyi myös Saksa terveysministeri. Saa nähdä paikkaako EU rahan reikää, jonka USA:n lähtö synnytti. USA oli  suurin WHO:n  rahoittaja n.15 %:n budjettiosuudellaan. Suomi ehätti muuten  heti kättelyssä ilmoittamaan lisäävänsä avustusta. Ei jääty odottelemaan selvityksiä. Olisi ollut viisasta odottaa.

USA:n lähteminen WHO:sta oli tavallaan odotettu. Huolestuttavaa on se , että nyt järjestön suurimmaksi rahoittajaksi jää  miljardööri Bill Gates säätiöineen. Kun antaa rahaa saa vaikutusvaltaa- yleensä niin käy. Siksi onkin luonnollista, että filantrooppi Gates häärii taustalla, kun mm. Covid-19-viruksesta uutisoidaan.  Hän näyttää suuntaavan säätiöidensä sadat miljoonat  väkirikkaisiin kehitysmaihin. Etusijalla rotusohjelmat mm. poliota ja tyttöjen kohdunkaulasyöpää. vastaan.

WHO:n kaltaisen järjestön tulisi toimia vain kansallisvaltioiden rahoituksella ja kontrollissa, jotta yksityishenkilöiden ja lääkefirmojen intressit jäisivät minimiin. Ihmisten terveydestä ei saisi tulla bisnesta olipa kyseessä mikä sairaus tahansa. Siksi valtioiden rahoitus on ensiarvoisen tärkeää.

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu