Näkökulma: Lintilän lähtölaskenta käy ylikierroksilla

Viihdelehti Seiska uutisoi tänään Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilän salasuhteesta, joka olisi jatkunut jopa kymmenen vuoden ajan. Lintilän niin kutsutusta kakkosvaimosta tosin on huhuiltu toimittajapiireissä jo pitkän aikaa.

Onkin hurjaa ajatella, että tuon luokan julkisia salaisuuksia olisi mahdollista pitää vielä nykypäivänä piilossa. Toisaalta samaan syssyyn on myös selvää, että salasuhteen kaltaiset kortit säästetään tilanteisiin, joissa henkilöstä halutaan päästä eroon.

Nähdäkseni koko Lintilän ajojahti käynnistyi keskusta sisäisestä vuodosta. Lintilän kännykästä jaettiin puolueen sisäiseen WhatsApp-ryhmään räävitön meemi pääministeri Sanna Marinista sekä kansanedustaja Matias Mäkysestä.

Ulkopuolisen silmin vaikuttaa siltä, että joku halusi napauttaa kahta kärpästä yhdellä iskulla syöttämällä mediaan lokaa paitsi SDP:stä myös Lintilästä itsestään. Siirto oli rohkea. Ehkä jopa hullunrohkea, kun ottaa huomioon lähestyvät eduskuntavaalit.

Lintilän ontuvat selitykset WhatsApp-tilin kaappauksesta josta on vaikea nousta likaantumatta. Sen myötä homma karkasi kokonaan käsistä, ja esiin nousivat myös ministerin alkoholinkäyttö ja hyvinvointikulut.  Meemistä alkanut kierre uhkaa vaikuttaa koko puolueen kannatukseen.

Mutta miksi joku haluaisi nitistää puoluetoverinsa? Vastaus on yksinkertainen. Lintilän vaalipiiristä on tällä hetkellä neljä kansanedustajaa, joista kolme toimii myös ministereinä. Keskusta tulee häviämään vähintään yhden paikan. Ehkä kaksi.

Sen vuoksi ei liene sattumaa, että samasta vaalipiiristä ponkaisseen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen Instagram-stoorit ovat olleet oikein iloluontoisia viime aikoina. Toisaalta mistäpä minä varmuudella pystyisin sanomaan.

Loppuun haluaisin esittää teille vielä kainon pyynnön ja todeta, ettemme tiedä Lintilän parisuhdejärjestelyistä hölkäsen pöläystäkään, eivätkä ne myöskään meille kuulu, joten ollaan fiksuja, eikä lähdetä ruotimaan niitä kommenttikentässä.

masik
Sitoutumaton Helsinki

Kolarista ponnistanut puuhamies, joka hääräilee pääsääntöisesti viestinnän parissa. Mielipiteet ovat omiani, eivätkä edusta organisaatioita, joissa työskentelen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu