Kaksi ajatusvirhettä 1/2

Kuntavaalit ovat kansalaisille myös tilaisuus ottaa kantaa valtakunnanpolitiikkaan. Kaksi asiaa, jotka erottavat Perussuomalaiset selkeimmin kaikista muista puolueista ovat maahanmuutto- ja ilmastopolitiikka. Nämä ovat suurelle osalle ihmisistä, ehkä myös Sinulle, syy olla äänestämättä meitä. Väitän, että tämä johtuu ajatusvirheestä. Kun jotakin kritisoin, esitän myös ratkaisun. Tässä kirjoituksessa käsittelen maahanmuuttoa.

On tärkeää erottaa toisistaan humanitaarinen- ja työperäinen maahanmuutto. Humanitaarisesta maahanmuutosta puhuttaessa on tunnistettava tämä tosiasia: humanitaarinen, eli auttamisperusteinen maahanmuutto ei ratkaise, tai edes helpota maailman köyhyyttä ja kärsimystä. Vaikka Suomeen otettaisiin miljardi (1 000 000 000) pakolaista tai turvapaikanhakijaa,  jäisi sama määrä elämään köyhyydessä. Mitä kykenisimme tarjoamaan noille miljardille köyhälle, kieltä osaamattomalle ihmiselle? Hyvinvointivaltiomme talous murenisi lopullisesti ja peruuttamattomasti. Jos humanitaarinen maahanmuutto ei siis ole varsinaisesti ratkaisu mihinkään, mitä se sitten on? Pakollinen harrastus? Humanitaarinen maahanmuutto ja kotouttaminen maksaa Suomelle miljardeja euroja vuodessa. Se taas on turha menoerä siksi, että turvapaikanhakijoiden työllisyys on kotouttamismenoista huolimatta erittäin heikko.

Humanitaarisen maahanmuuton sijaan Suomen ja EU:n pitäisi keskittyä auttamaan ihmisiä lähtömaissa. Siellä voitaisiin järjestää koulutusta, terveydenhuoltoa ja taata säälliset olosuhteet pienemmillä resursseilla. Ihmiset voisivat olosuhteiden salliessa palata rakentamaan omaa maataan, mikä aidosti vähentäisi köyhyyttä ja kärsimystä. Nykyinen kehitysapujärjestelmä tulisi pistää täysremonttiin. Miljardien eurojen heittely sinne ja tänne mukaviin hankkeisiin on juuri niin tehotonta, miltä se kuulostaa. Suomen valtion tulisi systemaattisesti, järjestelmällisesti ja tuloksia vaatien auttaa yhtä valtiota kerrallaan. Tähän ei tarvita valtavaa järjestöarmeijaa isopalkkaisine organisaatioineen. Tämäkin vaikuttaisi aidosti maahanmuuton juurisyyhyn, eli köyhyyteen.

Työperäisen maahanmuuton taustalla on se ajatusvirhe, että veroja maksava ihminen on aina yhteiskunnalle hyvä asia. Tämä ei pidä paikkaansa. Mitä jos ihminen maksaa vähemmän veroja, kuin mitä hänelle maksetaan etuuksia ja tulonsiirtoja? Hänen nettovaikutuksensa valtion taloudelle on negatiivinen. Tämä koskee monia suomalaisiakin, mutta oneglma ei ratkea kasvattamalla sitä. Työperäisen maahanmuuton nettovaikutuksen on siis oltava positiivinen. Tämän varmistaa ulkomaalaisen työvoiman saatavuusharkinta. Se ei koske EU:n kansalaisia! Työttömyyttä voitaisiin vähentää keventämällä verotusta, muuttamalla sosiaaliturva kansalaisuusperustusteiseksi ja korjaamalla kiinteistöfirmojen taskuun valuva asumistukijärjestelmä, sekä laskemalla liikkumisen ja asumisen hintaa.

Kulttuurien ja uskontojen yhteensovittaminen on oma lukunsa, mutta ennen kuin sitä peltoa lähtee kyntämään, on tunnustettava tosiasiat maahanmuuton taustalla. Kun kuulet jonkun vertaavan nykyistä maahanmuuttoa Karjalan evakkoihin, ole hyvä ja (pakko)palauta hänet Tellukselle. Ensi kerralla aiheena on ilmastopolitiikka.

+1
Matias Holmström
Sitoutumaton Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Kyberturvallisuuden opiskelija Jyväskylästä. Opintovapaalla Rajavartiolaitoksen virasta ja sitoutumaton ehdokas Perussuomalaisten listalla kuntavaaleissa 2021. Autoileva ja veneilevä motoristi ja sivutoiminen yrittäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu