Elpymispaketin hyväksyminen olisi viimeinen naula itsenäisen talouspolitiikkaamme arkkuun.

Täten Luovuttaisimme budjettisuvereniteettimme Euroopan unionille ”solidaarisuuden” ja integraation nimissä. Itsenäisestä rahapolitiikasta luovuimme 90-luvulla EU:hun liittyessä ja mitä me siitä saimmekaan? Velkaa ja lisää velkaa meidän maksettavaksemme. Kyseessä eivät ole meidän velkamme vaan muiden jäsenmaiden. EU on ollut tulonsiirtounioni käytännössä jo ensimmäisestä Kreikan tukipaketista asti. Nyt tätä systeemiä yritetään normalisoida kohti verotusoikeutta ja lopulta kohti liittovaltiota.

Toisin kuin Marinin hallitus antaa ymmärtää, euro- ja EU-ero eivät ole ainoita vaihtoehtoja elvytykselle yhteisen velan muodossa. Jäsenmaat voivat myös itse vastata omista veloistaan ja tämän kannattaminen ei tule johtamaan EU-eroon. Suomella on jo paha velkaongelma eikä tarvitse paisuttaa entuudestaan muiden vuoksi. Suomi olisi voinutkin ottaa halpaa lainaa markkinoilta mahdollisesti jopa miinuskorolla. Elvytyspakettia maksamme vuoteen 2058 asti kohtuuttomalla korolla. Suomen valtion tehtävänä on huolehtia kansalaisistaan ei eteläeurooppalaisista, jotka eivät kykene laittamaan oman maansa taloutta järjestykseen. 

Perussuomalaiset esittivät välikysymyksen kristillisdemokraattien ja Liike Nytin kanssa elpymispaketista. Välikysymys on perusteltua, sillä hallitus on markkinoinut pakettia Suomen ja suomalaisten edunmukaisena vuoden ajan. Kuka tiettä kuinka suuriksi meidän vastuumme tästä vielä kasvavat ja saatavamme pienenevät.  Eurooppaministeri on toistellut paketin kertaluontoisuutta, mutta Brysselistä on vihjailtu aivan toista. Hallituspuolueet kehuvat ”onnistunnutta neuvottelutulosta”. Pääministeri toimi kuitenkin selvästi vastoin kansan suomaa mandaattia kävellen niin perustuslakivaliokunnan, kuin suuren valiokunnan linjausten ylitse.  

Jostain syystä kokoomus ei kyennyt ottamaan kantaa välikysymykseen. Kokoomus on ajanut ennenkin EU-liittovaltiota, mutta nyt oppositiossa Kokoomuksen kanta on jäänyt aina vain epäselvemmäksi. Marinin hallitus seisoo vankkana elpymispaketin puolella. Viime vuonna elpymispakettia esiteltiin erinomaisena suunnitelmana, mutta nyt tämä toiveajattelu on osoittanut rakoilun merkkejä. Keskustan tolkun äänenä  ovat toimineet kansanedustaja Hannu Hoskonen ja meppi Mauri Pekkarinen. Kumpikin on antanut kritiikkiä tukipakettia kohtaan ja ovat niitä ainoita, jotka uskaltavat hallituspuolueista puhua elpymispaketin todellisesta luonteesta ääneen. 

Me emme liittyneet Euroopan unioniin osallistuaksemme jatkuvasti ”välttämättöminä pahoina” pidettyihin päätöksiin, kriiseihin ja yksittäisten maiden tukemiseen, vaan löytääksemme yhteisön, johon Suomi länsimaisin arvoin kuuluu erottautuen idästä. Keskustelu jähmettyykin aina siihen, että Euroopan yhteistyöllä, integraatiolla ja solidaarisuudella ei olisi mukamas hintaa. 

Nykyisellä suunnalla meille ei pitäisi tulla yllätyksenä, että EU:ssa integraatio tiivistyy lopulta saksalaisjohtoiseksi liittovaltioksi. Tämä on lopputulos jos meillä ei löydy tahtoa pitää puoliamme, vaan roikumme hamaan tappiin unionin jäsenenä hinnalla millä hyvänsä. Suomen kokoiselle valtiolle on tärkeää olla osana yhteisöä, joka on meille hyödyksi vähintään symbioosin omaisessa vuorovaikutuksessa. Ei yhteisössä, joka käy meille kalliiksi itsenäisyytemme, jokaisella osa-alueella. Siksi Suomen nykyisestä tilanteesta huolestuneena nuorena vastustan nyt ja tulevaisuudessa muiden piikkiin otettavaa yhteisvastuullista velkaa.

+2
Matias Päivä
Perussuomalaiset Lahti

17-vuotias opiskelija Lahdesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu