Pitäkäämme sananvapaudestamme kiinni

Pitäkäämme sananvapaudestamme kiinni

Kolmatta kertaa Tynkkystä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tämänkin “sananvapausrikos” syytteen takana on kukapa muukaan kuin valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Tällä kertaa kyse oli siitä, että kuntavaalikampanjassaan 2017 Tynkkynen oli tuonut esiin kansalaisten aitoja kokemuksia, joista kolme olivat valtakunnansyyttäjälle sellaisia, joista hänen olisi ilmeisesti pitänyt vaieta. Kaikki valtakunnansyyttäjät perustelut perustuivat pelkästään kolmen kansalaisviestin varaan. Tieten tahtoen näiltä asioilta halutaan sulkea silmät ja jos yksikin haluaa puuttua näihin epäkohtiin, niin hänet hiljennetäkööt tai kärsikööt rangaistuksen.

Itse lähdin politiikkaan mukaan 15-vuotiaana. Juurikin siksi, että olin kyllästynyt poliitikkojen kykenemättömyyteen nostaa esille niitä ongelmia, joista on tullut osa suomalaisten arkea, joihin poliitikot velvollisuuksiensa vastaisesti eivät puutu paitsi vasta kun on liaan myöhäistä tai kun oma luottamuspaikka on menetysuhan alla. Kysynkin miksi kaikesta pitää oppia aina kantapään kautta?

Me emme saa kuitenkaan luovuttaa, sillä suomalaisessa demokratiassa myös perussuomalaiset näkemykset turvallisuuden parantamisesta ja laadukkaamman maahanmuuttopolitiikan tekemisestä pitää olla sallittuja. Koska jos emme me niin kuka?

Uskon, että mitä enemmän sananvapautta yritetään kaventaa, sitä enemmän kansalaisten silmät alkavat avautumaan. Myöskin suvaitsevien poliitikkojen on pystyttävä näkemään maahanmuutto sellaisena miten se todellisuudessa suomalaisessa yhteiskunnassa näkyy. Haluan kiittää erityisesti Tynkkystä, joka ei luovuta ja pitää tiukasti kiinni sananvapaudestaan. Kiittää tahdon myös kansalaisia, sillä isossa porukassa on paljon muutosvoimaa ja se on näkynyt Suomen politiikan muovautimisena enenevissä määrin omien kansalaistensa mukaiseksi sekä näköiseksi.

Saatteksi vielä.

Oppositiota ei terveessä demokratiassa hiljennetä sananvapaustuomioilla, vaan äänestäjille pitää antaa mahdollisuus äänestyskopissa tehdä valinta, millaisten mielipiteiden pohjalta seuraavat päätökset tehdään. Kansalaisilla kuulu olla oikeus tuoda viestiään poliitikoille, jotka he ovat demokraattisilla vaaleilla valinneet. Myöskin vaalien välissä sekä ennen ja jälkeen vaalien.

Mikäli oikeuslaitoksen tai annetaan päättää siitä, mitkä poliittiset mielipiteet ovat hyväksyttyjä ja mitkä eivät. Menettävät vaalit ja demokratia lopullisesti merkityksensä. Meillä on Suomessa käytössä monipuoluejärjestelmä ja jos puolueelta tai puolueen poliitokoilta viedään vapaus tuoda omia kantojaan esille. Menettää silloin sekin tarkoituksensa jos yhteiskunnassa rangaistuksen uhalla sallitaan vain tietynlaiset mielipiteet. Silloin emme ainakaan minun käsitykseni mukaan elä enää demokratiassa.

Päätänkin kirjoitukseni Aadolf Ehrnroothin sanoihin.

”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.”

+8
Matias Päivä
Perussuomalaiset Lahti

17-vuotias opiskelija Lahdesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu